A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720337940.7181.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

„Zilele Studentului Francofon” revin la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
09-05-2012, ora 12:34

„Zilele Studentului Francofon” revin la Iasi

Articol de Madalina Irimia

Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi organizeaza intre 10 - 13 mai, Festivalul „Zilele Studentului Francofon”. Pe parcursul a patru zile consecutive vor fi programate 19 activitati culturale, educationale si sportive.

Printre acestea se numara mini-festivalul de teatru francofon (in aer liber) – teatru pe butoaie, teatru forum, expozitia si concursul foto – cu patru teme principale (“Prin lentila lui Bresson”, “Cele doua semicercuri Chanel”, “Une jolie parissienne” si “Burlesque”), Livres Voyageurs – tema acestei editii fiind “Femeia de-a lungul timpului” si “Dis quelque chose en francais”.

Organizatorii festivalului le-au pregatit tinerilor si proiectiile de film, activitatea Histoires Francophones, concursul Chasse au tresor, training-uri pe teme legate de francofonie si centrate pe dezvoltarea personala a studentilor, Jeux de la francophonie si Workshop cu tema “Vinul din spatiul francofon”.

Diversitatea de activitati este completata de Concertul Folk si de Soiree Francophone – o seara cu muzica si dans, dedicata culturii franceze. Reprezentatiile muzicale “sur la rue” sunt cele care anima locurile – cheie ale municipiului Iasi.

Problematica “rapirii” din peisajul romanesc a personalitatilor marcante pe plan mondial va fi dezbatuta intr-o conferinta si Gala ZSF, care reuneste participantii la activitatile desfasurate in zilele precedente si castigatorii Concursului International de poezie si proza in limba franceza Echos Francophones.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii