ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
04-03-2012, ora 11:23

ZOOM art fusion festival la Iasi

Articol de Madalina Irimia

Asociatia SumArt organizeaza alaturi de partenerii sai, ZOOM art fusion festival, un eveniment de arta contemporana ce implica peste 150 de artisti locali, nationali si internationali. Festivalul va avea loc in Iasi pe durata a doua weekend-uri: 9, 10, 11 in Clubul Creatorilor, cu participarea Cafenelei Acaju si 16, 17, 18 Martie in clubul The Rock.

Acest eveniment sustine arta ieseana in diferitele sale forme de expresie, intr-un mod cu totul inedit pentru Iasi, in dorinta de a anima atmosfera orasului si de a stimula implicarea comunitatii in viata artistica ieseana.

Evenimentul este organizat de ONG-ul SumArt, sub conducerea lui Sid Walters, Ani Tiganasu si Bogdan Vartolomei. Proiectele asociatiei sunt dezvoltate pe conceptul de “fuziune artistica”, oferind oportunitati pentru artisti de a experimenta directii creative noi, care sa angreneze si sa apropie publicul.

ZOOM art fusion festival se contureaza in jurul ideii de schimbare de perspectiva. Fie prin zoom in, pentru a descoperi piesele de puzzle din viata noastra, fie prin zoom out, pentru a vedea imaginea de ansamblu, ZOOM nu este doar un festival. Este un mod de a privi viata

Primul weekend, 9, 10, 11 Martie, l-am denumit ZOOM IN pentru ca se va concentra pe detalierea si studierea procesului creativ. La Clubul Creatorilor, participantul are ocazia sa ii vada la lucru pe cei mai talentati artisti locali si este invitat sa contribuie la crearea operelor.

Pentru a completa atmosfera creativa, Cafeneaua Acaju creaza produse speciale ZOOM, pe care le pune pe tejghea la Clubul Creatorilor. Am pregatit peste 25 de activitati pe teme artistice si culturale, printre care: 12 ateliere (pictura egipteana, origami, modelaj in lut si ceramica, dreamcatchers, caleidoscoape, decupaj in ceara, felicitari s.a.), 10 spectacole (tango, capoeira, teatru, muzica instrumentala, stand up comedy), 6 dialoguri deschise (prezentare de carte, dezbatere filosofica, investigare asupra subconstientului colectiv) si alte surprize”, informeaza organizatorii.

In cel de-al doilea weekend, 16, 17 si 18 Martie, clubul The Rock gazduieste peste 80 de artisti din tara si din strainatate, care se unesc in proiecte de fuziune, instalatii artistice si ateliere de lucru, pentru a crea perspectiva ZOOM OUT.

     
Tag-uri: festival, arta, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii