ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
29-05-2012, ora 09:45

Vaduva vesela, pusa in scena de solistii Operei Nationale Romane din Iasi

Articol de Madalina Irimia

Opera Nationala Romana Iasi organizeaza joi, 31 mai, de la ora 18.30, la Casa de Cultura a Studentilor – Vaduva Vesela - sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeselea, cu participarea tenorului Mihai Irimia (Opera Nationala Brasov) in rolul Camille de Rosillon.

Din distributie fac parte – Simona Titieanu (Hanna Glawari), Adrian Ionescu (Danilo Danilovici), Iulian Ioan Sandu (Baron Mirko Zetta), Ana Donose Marcovici (Valencienne), Eduard Sveatchevici (Niegus), Elena Rosca (Pirapora), Catalin Berea (Cascada), Tudor Florenta (Raoul de St. Brioche) si George Cojocariu (Tabatinga).

Tenorul Mihai Irimia este solist al Operei din Brasov, cu numeroase colaborari cu Filarmonica Brasov si Ploiesti, Ateneul Roman si Opera Nationala din Iasi. Din repertoriul sau fac parte roluri de opera precum – Don Ramiro – „Cenusareasa” de G. Rossini, Don Ottavio – „Don Giovanni” de W.A. Mozart, Nadir – „Pescuitorii de perle” de G. Bizet, Gaston – „Traviata” de G. Verdi, roluri de opereta – Adam – „Vanzatorul de pasari” de K. Zeller, Josef – „Sange vienez” de J. Strauss, dar si recitaluri vocal-simfonice cu lucrari de L. van Beethoven, W.A. Mozart s.a.

De asemenea, pentru prima data Alina Biciusca Siriteanu va fi pe scena alaturi de artistii Operei iesene. Ea este castigatoarea licitatiei Drag de Iasi organizata de Fundatia Comunitara Iasi.Alina a licitat pentru un rol de figurant intr-un spectacol al Operei Nationale Romane Iasi.

Biletele la spectacolul Vaduva Vesela – opereta in trei acte de Franz Lehar, libretul de Victor Leon si Leo Stein dupa comedia „Atasatul de ambasada”de Henri Meilhac – pot fi cumparate de la Agentia Operei (str. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 8). Pretul unui bilet este de 30 lei/15 redus (stal), 20 de lei/10 lei (balcon).

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii