A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720331805.9754.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Trucuri pentru a scapa de kilogramele in plus in sezonul rece
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
01-02-2012, ora 09:51

Trucuri pentru a scapa de kilogramele in plus in sezonul rece

Articol de Madalina Irimia

O dieta echilibrata din punct de vedere nutritional pare sa fie cea mai simpla metoda de a slabi in sezonul rece. Medicii nutritionisti spun ca pe timpul iernii sunt contraindicate dietele restrictive, deoarece acestea seaca organismul de nutrienti si slabesc sistemul imunitar.

Potrivit specialistilor, in sezonul rece nu trebuie sa lipseasca din regimul zilnic vitaminele, mineralele, grasimile „bune” si proteinele. Cateva reguli de baza pentru cei care urmeaza o dieta in aceasta perioada:

- Hidratarea este estentiala si in sezonul rece. Aceasta ajuta la eliminarea toxinelor din organism acumulate in perioada sarbatorilor de iarna, dar si la accelerarea arderii grasimilor. Medicii spun ca dacă vrei să scazi in greutate trebuie sa bei zilnic opt pahare de apa pe zi.

-Supele de pui sau de legume sunt ideale in cazul persoanelor care vor sa tina regim. Acestea sunt bogate in vitamine si minerale. Carnea de pui este o sursa ideala de proteine de inalta calitate. Atentie insa, evitati aripioarele si copanelele, acestea au un continut ridicat de grasimi „rele”.

- Micul dejun trebuie sa fie bogat in carbohidrati . Optati pentru oua fierte sau prajite, asezonate cu cateva felii de branza si o rosie. De asemenea, la prima masa a zilei cerealele integrale sau doua felii de paine neagra cu sunca si branza sau cascaval ar putea fi o alta varianta de mic dejun. Dimineata este indicat sa beti o cana de ceai negru sau o ceasca de cafea. Aceste bauturi contin cofeina, substanta care ajuta la arderea depozitelor de grasime.

- La masa de pranz puteti opta pentru o supa sau pentru o portie de peste facut la gratar , la care puteti asezona legume inabusite. Legumele, pe langa vitamine si minerale, mai contin si fibre ce ajuta la accelerarea tranzitului intestinal lent si la diminuarea senzatiei de balonare. Pieptul de pui poate fi si el o varianta buna pentru a doua masa a zilei.

- Pentru cina alegeti intotdeauna ceva usor. Organismul nu mai are putere sa digere alimente dupa ora 19. Daca mancati dupa aceasta ora riscul sa va ingrasati sau sa sabotati dieta este ridicat. O salata asortata si cu peste la conserva ar putea fi o cina ideala pentru o persoana care vrea sa slabeasca. La masa de seara renuntati la paine. Un iaurt simplu, care are un continut scazut de grasimi, cu mamaliga poate fi o alta solutie pentru cina.

- Fructele nu trebuie uitate, mai ales ca acestea contin vitamine esentiale pentru arderea depozitelor de grasimi. Evitati sa mancati fructe dupa ora 18, pentru ca au un continut ridicat de zahar. Preferati-le pe post de gustari. Grapefruitul, portocalele, mandarinele sunt ideale, deoarece ajuta la intarirea sistemului imunitar, iar kiwi, mango si ananasul contin grasimi „bune”.

- Renuntati la zahar. Beti ceaiul neindulcit. Optati pentru miere atunci cand vreti sa indulciti ceaiul si pentru lapte in cazul cafelei. Evitati sucurile acidulate si alcoolul. Aceste bauturi au un continut ridicat de kilocalorii. (gandul.info)

Foto: lyla.ro

     
Tag-uri: dieta, sezonul rece
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii