ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
08-02-2012, ora 11:35

Trucuri de machiaj ca sa arati mai tanara

Articol de Madalina Irimia

Cateva greseli in aplicarea machiajului nu prea se observa daca ai doar 20 si ceva de ani, dar daca ai peste 30 te pot face sa arati mai in varsta decat esti. Si, cu siguranta, nicio femeie nu vrea ca machiajul sa o dezavantajeze, dar nu toate stiu ce sa faca pentru a-si imbunatati felul in care arata.

Good Housekeeping a scos insa in evidenta cateva sfaturi simple de la profesionisti, pentru a obtine cel mai bun machiaj.

1. O nuanta mai inchisa de fond de ten

Tenul incepe sa fie mai palid odata cu inaintarea in varsta astfel ca in ce priveste fondul de ten ar fi indicat sa alegi o nuanta mai calda, mai inchisa cu un ton decat cea pe care obisnuiai sa o folosesti. Sau poti amesteca nuanta folosita inainte si nuanta mai inchisa (de fiecare data cand aplici fondul de ten).

2. Anticearcan aplicat doar pe anumite portiuni

Un anticearcan poate atrage atentia asupra ridurilor daca nu este aplicat cum trebuie, ceea ce nu este de dorit. Pentru a evita insa acest lucru, aplica-l doar pe jumatatile interioare ale zonelor de sub ochi.

3. Sprancene mai naturale

In ce priveste sprancenele, este destul de cunoscut faptul ca forma lor trebuie aleasa cu multa grija - la ochiul stang, spre exemplu, o linie imaginara trebuie sa uneasca baza narii stangi cu coltul interior al ochiului si cu baza sprancenei, o alta trebuie sa uneasca baza narii stangi cu pupila (atunci cand privesti drept) si punctul cel mai inalt al sprancenei, iar o a treia linie imaginara trebuie sa uneasca baza narii stangi cu coltul exterior al ochiului si cu capatul sprancenei.

Insa, la fel de important este si felul in care iti vopsesti sprancenele, fiind necesar sa nu pui prea multa culoare pe ele. Daca obtii sprancene prea accentuate, de vina s-ar putea sa fie un creion care nu este special creat pentru ele, care lasa prea multa substanta. Creioanele pentru sprancene sunt facute in asa fel sa fie mai tari, pentru a le da un aspect cat mai natural.

4. Fard de obraz aplicat mai sus

Daca ti se pare ca ai obrajii lasati, aplica fardul de obraz mai sus putin, pe pometi. Si evita sa il intinzi din apropierea gurii pana la ureche deoarece acest lucru nu face decat sa accentueze faptul ca sunt mai lasati.

5. Ia-ti o pensula pentru ruj

Pe masura inaintarii in varsta conturul buzelor se estompeaza, astfel ca este mai dificil sa aplici rujul direct, de mai mare ajutor fiind o pensula cu care sa pui putina culoare pe mijlocul buzelor, pe portiunea cea mai lata, dupa care sa o intinzi catre colturi.

6. Evita fondul de ten crema

Pielea devine din ce in ce mai uscata cu varsta astfel ca multe femei sunt tentate sa aleaga un fond de ten crema in locul celui clasic. Insa aceasta optiune este de obicei neinspirata deoarece formulele cremoase sunt create de regula pentru a acoperi si mai bine imperfectiunile, astfel ca au mai mult pigment.

7. Schimba modul de aplicare a tusului pentru ochi

Daca folosesti tus pentru ochi, cel mai probabil il aplici tragand de coltul pleoapei. Acest procedeu insa poate face ca pielea sa se increteasca, iar linia sa nu mai aiba un contur perfect. In schimb, incearca sa aplici tusul tinand barbia sus si privirea in jos, astfel incat pleoapele sa fie pe jumatate inchise, dar totusi sa le poti vedea.

8. Fard de ochi in nuante de gri

Daca maroul este culoarea ta preferata pentru fardul de ochi, ar fi indicat sa tii cont de faptul ca acesta are pigmenti galbeni sau rosii in el, ambele tipuri facand ochii sa para obositi. In locul maroului poti folosi un gri cu vagi nuante de maro sau un gri pur.

9. Crema vs. pudra

Pudra a inceput sa nu mai fie recomandata in ultimii ani pentru femeile care nu mai sunt chiar foarte tinere, insa, un fard de pleoape cremos sau un fard de obraz cremos te poate face sa arati mai batrana comparativ cu unele pudra. Mai ales daca pielea are portiuni uscate si mici crapaturi, formulele cremoase le vor scoate in evidenta.

10. Foloseste clestele pentru gene

Genele pot schimba semnificativ aspectul fetei, facand ochii sa para mai tineri si mai vioi, mai ales daca folosesti clestele pentru a le curba. Tine clestele strans timp de 15 secunde, la fiecare pleoapa, si incearca sa utilizezi si un rimel care ajuta la mentinerea acestei forme. De asemenea, nu uita ca genele sunt puse cel mai bine in valoare atunci cand in spatele lor se vede culoarea pielii, a pleoapei (sau una asemanatoare), nu o culoare tare.

11. Schimba culorile de la ruj

Un alt truc pentru a aduce prospetime chipului este sa schimbi periodic culorile pe care le folosesti pentru buze. Daca obisnuiai sa folosesti rujuri in nuante neutre, incearca unele mai vii. Iar daca foloseai rujuri vii, incearca unele roz spre exemplu.

Nu culoarea poate fi neaparat nepotrivita la o anumita varsta, ci textura. Orice este incarcat te va face sa arati mai in varsta decat esti.(ziare.com)

Foto: copilul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii