A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719865590.6935.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Teatrul "Luceafarul" Iasi porneste spre Republica Moldova
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
28-04-2014, ora 17:51

Teatrul "Luceafarul" Iasi porneste spre Republica Moldova

Articol de Alexandra Stefanescu

In urmatoarea perioada, Teatrul "Luceafarul" Iasi va fi prezent in Republica Moldova cu doua dintre cele mai reusite creatii ale sale. In perioada 6-8 mai, artistii vor efectua un turneu peste Prut cu spectacolul Fram, ursul polar dupa Cezar Petrescu, care intermediaza intilnirea artistica cu un personaj celebru din literatura romana pentru copii si tineret. Escalele artistice vor fi orasele Chisinau (6 mai), Soroca (7 mai) si Balti (8 mai). In fiecare locatie, iesenii vor sustine cite doua reprezentatii. Turneul Teatrului "Luceafarul" este realizat cu sprijinul ICR "Mihai Eminescu" Chisinau, scopul fiind pastrarea si dezvoltarea legaturilor spirituale cu romanii care traiesc in Republica Moldova.

Fram, ursul polar este un spectacol cu actori si masti, pentru intreaga familie, care a participat anul trecut la Festivalul International "Gulliver" Galati. Dramatizarea si regia sint realizate de Constantin Brehnescu, scenografia este imaginata de experimentata artista Axenti Marfa, de la Teatrul National Iasi, coregrafia, de Ligia Delia Grozdan, de la Universitatea de Arte "George Enescu" Iasi, iar muzica, de Radu Sanduloviciu. In rolul lui Fram apare actrita Iulia Deloiu Trif, in distributie figurind Doina Iarcuczewicz (Dresoarea), Paul Sobolevschi (Leone), Ionut Ginju (Ingrijitorul), Liliana Mavris Varlan, Ionela Arvinte, Viorel Varlan (Clovni), Liviu Smantanica (Doctorul), Raluca Pintilie (Un ziarist), Gigi Sfaiter (Un vinator), Catalin Cucu (Directorul), Aurelian Diaconu (Un ziarist), Cristian Gheorghiu (Un vinator).

O a doua prezenta a creatorilor ieseni in capitala Republicii Moldova va fi in cadrul Festivalului International de Teatru "Sub caciula lui Guguta" (13-18 mai), organizat de Teatrul Municipal "Guguta". Programul manifestarii include companii din Rusia, Bielorusia, Ucraina, Kazahstan, Bulgaria si Romania. Iesenii vor prezenta Muzicantii din Bremen dupa Fratii Grimm, o coproductie cu Centrul Cultural German Iasi, Textul spectacolului conserva firul epic al povestii, adaugindu-i un final original: cvartetul Bremen ofera un concert pe cinste tuturor spectatorilor! Ca orice poveste si aceasta are un substrat moral, invatindu-i pe copii sa respecte generatiile mai in virsta de la care au atitea de invatat si indemnindu-i sa fie uniti, pentru ca unirea face puterea. Viziunea regizorala a conceput un spectacol in care si adultii care ii insotesc pe cei mai mici la spectacol au momente pe care le pot savura pe masura virstei lor. Dramatizarea este semnata de Oltita Cintec, versurile de Catalin Mihai Stefan, regia de Ion Ciubotaru, scenografia de Viorica Perju, muzica de Radu Sanduloviciu, distributia: Liliana Mavris Varlan, Toma Hogea, Iulia Deloiu Trif, Ileana Ocneanu, Raluca Pintilie, Cristian Gheorghiu, Carmen Mihalache, Elena Zmuncila. Cu aceeasi ocazie, teatrologul Oltita Cintec va sustine, la Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice din Chisinau, conferinta "Noi tendinte estetice in teatrul romanesc al ultimelor doua decenii". Prezenta Teatrului "Luceafarul" in festival este sprijinita de ICR "Mihai Eminescu" Chisinau.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (4)  
johhnyFox,  13.07.2017 14:46

0q1diq0pswr19kdcrn google google uzrobz6b1iup2fyu6a

   
johhnyFox,  12.07.2017 09:17

d6hjngqw2bsnyhjh9x google google 1v4fph414g83wl2qy2

   
JerryKah,  03.07.2017 08:52

wt3yvxqeqdgs2xmfn4 google google x0m8jnlael45udw7ki

   
DorothyAnick,  23.02.2017 02:54

wh0cd859009 tretinoin advair diskus online ZOFRAN ONLINE

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii