Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
VIATA IN IASI
Spectacolul "Arta cu seminþe prajite" de Catalin Mihuleac, la Ateneul Tatarasi
Articol de Madalina IrimiaJoi, 7 martie, Ateneul Tatarasi aduce in atentia publicului dramaturgurgia romaneasca prin doua evenimente de marca:
Prelegerile Ateneului Tatarasi , 7 martie ora 17.00
Lungul drum al textului dramatic, de pe hartie pe scena. Invitatul special este dramaturgul iesean Catalin MIHULEAC, iar moderator directorul Ateneului Tatarasi dr. Liviu BRATESCU.
"Esti unul dintre putinii autori dramatici din Romania si tocmai ai terminat de scris o piesa? Tine-te bine, comedia abia incepe!" (Catalin Mihuleac)
Intrare libera!
"Arta cu seminte prajite" de Catalin Mihuleac
regie artistica: Lenus Moraru, 7 martie, ora 19, Ateneul Tatarasi si Teatrul ”Mihai Eminescu” Botosani
Spectacolul - si comedie si drama - reprezinta o premiera absoluta cu textul lui Catalin Mihuleac, un text remarcat de critica si publicat in antologii importante. "Arta cu seminte prajite" este si debutul regizoral in lumea actorilor profesionisti pentru Lenus Moraru. Nu mai putin important, a fost readusa in luminile rampei actrita Elena Ligi, Societar de Onoare al Teatrului "Eminescu", demonstrandu-se in acest fel - daca mai era nevoie - ca actorii nu ies niciodata la pensie.
Distributie :
-Vali Popa
-Bogdan Horga
-Elena Ligi
-Petronela - Lorena Chiributa
-Irina Mititelu
-Bogdan Muncaciu
-Lidia Uja
-Narcisa Vornicu
-Florita Tugui
-Crenola Muncaciu
-Petrut Butuman
-Traian Andrii
Ironie necrutatoare peste o meteahna, pare-se, universala: oamenii de valoare sunt pretuiti abia dupa moarte! Dramaturgul Catalin Mihuleac a pornit de la o observatie pe care a facut-o cu prilejul unei vizite intreprinse la complexul memorial Van Gogh din Amsterdam. Pe seama pictorului care in intreaga sa viata a vandut doar un tablou si a avut parte doar de o cronica - este vorba de Van Gogh - s-a creat acum o adevarata industrie care-i exploateaza celebritatea postuma. Schimband ceea ce este de schimbat, dramaturgul vede, in realitatea romaneasca, ridicarea unei garsoniere confort trei - in care a trait si a creat un intelectual de valoare - la rang de casa memoriala asaltata de turisti din toate colturile Pamantului. Ironie transparenta si, spuneam, necrutatoare, la adresa conditiilor in care a trait un intelectual roman si, in acelasi timp, condamnarea cu mijloacele artei a ingratitudinii umane dispusa sa recunoasca valoarea cuiva doar dupa moartea "personajului principal".
Bilet: 20 de lei
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email