ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
29-04-2013, ora 16:36

Spectacole de la “Luceafãrul”, pe drumuri europene

Articol de Madalina Irimia

In perioada urmatoare, artistii de la Teatrul "Luceafarul" vor face doua importante deplasari in strainatate, continuindu-si astfel misiunea de ambasadori ai culturii iesene.

Intre 12 si 18 mai, Punguta cu doi bani dupa Ion Creanga va intra in competitia Festivalului International de la Vinnita Ucraina, iesenii participind pentru a treia oara la manifestarea ucraineana. Actorii Doina Iarcuczewicz si Viorel Virlan au fost coordonati in acest recital in care interpreteaza fiecare mai multe personaje, de experimentatul regizor Constantin Brehnescu, spectacolul fiind unul dintre cele mai longevive si mai premiate din repertoriu. Punguta cu doi bani a fost prezentata de-a lungul anilor pe scene din New York, Washington (SUA), Augsburg (Germania), Bursa (Turcia), Praga (Cehia) etc., incintind un public numeros. La Vinnita spectacolul va fi jucat in limba romana cu traducere in limba rusa.

La finalul lunii mai si inceputul lui iunie, un alt spectacol al Teatrului "Luceafarul" va calatori in Europa. Recenta productie Capra cu trei iezi dupa Ion Creanga va fi subiectul unui amplu turneu in Spania. La invitatia ICR Madrid, artistii ieseni vor performa in comunitatile romanesti si spaniole din Barcelona, Valencia, Castellon de la Plana, Alicante, Ciudad Real si Madrid, in limba romana si in limba spaniola - Los tres cabritillos. Ioana Anghel, directoarea ICR Madrid sustine, in invitatia adresata Teatrului, ca "acest turneu face parte din amplul program al ICR de promovare a culturii romane in strainatate si de mentinere a conexiunilor cultural ale romanilor de pretutindeni cu Romania". Echipa de realizatori a spectacolului este alcatuita din Ion Ciubotaru, regia, Mihai Pastramagiu, scenografia, Matilda Andrici, muzica, si actorii Beatrice Engel, Dumitru Georgescu, Ioana Iordache, Ileana Ocneanu si Mariana Teleman. Dramatizarea este semnata de Ion Agachi, iar pictura decorurilor este inspirata din creatiile artistului naiv Gh Ciobanu.

Ion Creanga, scrierile sale si spectacolele realizate de Teatrul "Luceafarul" se dovedesc, iata, un pretios produs cultural de export, contribuind la distribuirea in intreaga lume a unor valoroase mostre de spiritualitate romaneasca.

     
Tag-uri: spectacole, teatru, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Stewartmeevy,  27.06.2017 20:46

wh0cd440942 generic cialis

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii