ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
05-03-2013, ora 16:20

Scoala de bune maniere literare la Iasi. Primii „profesori”- Emil Brumaru, Viorel Ilisoi, Oltita Cintec, Dan Dobos, Lucian Dan Teodorovici si JUP (Lucian Amarii)

Articol de Alexandra Stefanescu

Muzeul Literaturii Romane Iasi, in colaborare cu revista „Zona Literara”, deschide o cu totul altfel de scoala: in lunile aprilie si mai va invita sa va cultivati simtul literar-artistic la Scoala de Bune Maniere Literare! Programul e flexibil, iar cursurile interesante: scriere creativa si benzi desenate. Poezia, reportajul, textul dramatic, SF-ul si Fantasy-ul, scenariul de film si benzile desenate vor avea la dispozitie fiecare cate 6 cursuri, de 2 ore jumatate, in care va puteti descoperi si slefui talentul. Nu oricum, ci in preajma si sub indrumarea unor profesionisti.

Emil Brumaru va va stimula sa va exprimati si sa va jucati la „cursul” de poezie, veti afla din secretele reportajului si din subtilitatile stilului jurnalistic de la Viorel Ilisoi, Oltita Cintec va va familiariza cu textul dramatic, cu Dan Dobos veti ajunge in lumea Science Fiction si Fantasy, Lucian Dan Teodorovici va va convinge ca propria dvs. viata bate filmul la intalniri despre scenariul de film, iar JUP (Lucian Amarii) va va introduce in lumea fascinanta a benzilor desenate. Rezultatele personale obtinute in urma cursurilor si considerate interesante vor fi promovare in mediile literar-artistice.

Cu 350 lei (pentru angajatati) sau 250 lei (pentru elevi/studenti) se poate obtine un loc la Scoala de bune maniere literare, la unul dintre cele sase domenii. Nu exista limita de varsta, dar numarul locurilor este limitat.

Pentru cei carora situatia financiara nu le permite aceasta taxa, avem o surpriza: exista cate un loc gratuit la fiecare dintre sectiuni. Conditia este ca portofoliul de lucrari personale sa convinga titularul cursului.

Daca vreti sa faceti parte din prima promotie, sunteti rugati sa aveti „putintica rabdare”, vorba lui Caragiale, si sa va pregatiti CV-ul si o scrisoare de intentie. Daca vreti sa obtineti unul din locurile gratuite, mai trebuie sa adaugaati si o creatie proprie (text scris sau desen) – in functie de interesul dvs.. Trimiteti totul la adresa de email scrierecreativalamuzeu@yahoo.com sau la Muzeul Literaturii Romane Iasi, Str. Vasile Pogor, Nr. 4, pana pe data de 4 aprilie, specificand sectiunea la care doriti sa va inscrieti (poezie, reportaj, text dramatic, Science Fiction si Fantasy, scenariu de film, benzi desenate).

Pentru mai multe detalii, puteti suna la 0232213210, iar noutatile despre proiect vor putea fi urmarite la http://www.muzeulliteraturiiiasi.ro/ si pe pagina sa de Facebook http://www.facebook.com/pages/Scoala-de-bune-maniere-literare

Cursurile de scriere creativa si de benzi desenate se numarau printre proiectele prioritare din planul meu de management, in calitate de director al Muzeului Literaturii Romane din Iasi. Ma bucur ca am reusit sa-l lansez, cu o echipa asa de grozava. Sper sa se intample la fel si cu rezidentele pentru scriitori, traducatori si mediatori culturali. Daca nu ma insel, MLR Iasi este prima institutie publica romaneasca de cultura care organizeaza astfel de cursuri. Visez ca in cativa ani MLR Iasi sa dea imaginea de institutie prafuita si provinciala pe cea de promotor al innoirii si schimbarii” , a explicat Dan LUNGU.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii