A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818966.9245.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

“Rigoletto” pe scena Operei Nationale Romane Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
12-02-2014, ora 15:02

“Rigoletto” pe scena Operei Nationale Romane Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Opera Nationala Romana Iasi va invita la spectacolul Rigoletto, opera in trei acte de Giuseppe Verdi, vineri, 14 februarie 2014, de la ora 18.30, in Sala Mare a Teatrului National Iasi.

Dirijor: Traian Ichim (Opera Brasov)

Regia ii apartine lui Cristian Mihailescu, iar scenografia este semnata de Viorica Perju.

Cristina Grigoras va debuta in rolul “Gilda”. Soprana a devenit solista Operei Nationale Romane Iasi in anul 2012. Pe langa alte numeroase premii, in luna decembrie a anului trecut, Cristina Grigoras a obtinut Premiul al III-lea la Concursul International de canto “Vincenzo Bellini”, Italia. De asemenea, solista a debutat in luna ianuarie 2014 in spectacolele: Liliacul (Johann Strauss-fiul), interpretand cu succes rolul “Adela” si in Aida (Giuseppe Verdi) – “Marea Preoteasa”.

Doi artisti lirici din corul Operei iesene vor debuta si ei in spectacolul de vineri seara, Lucian Dolhascu in rolul Ceprano si Alina Barlescu in rolul Contesa Ceprano.

Din distributie mai fac parte:

Rigoletto – Oleg Ionese (Opera Nationala Romana Cluj-Napoca)

Ducele De Mantua – Calin Bratescu (Germania)

Sparafucile - Teodor Busnea

Maddalena – Florentina Onica

Giovanna – Marinela Nicola

Monterone – Daniel Mateianu

Marullo – Eduard Sveatchevici

Borsa – Andrei Apreotesei

Usierul – Victor Zaharia

Pajul – Andreea Chinez

Este primul spectacol integral multimedia din Romania, in care partiturile artistilor alterneaza cu proiectii de fotografie si de film. S-au facut filmari special pentru acest spectacol, pentru a da o noua dimensiune actiunii. Proiectiile de pe ecran nu sint un pleonasm, nu repeta ceea ce se intimpla pe scena, ci duc o idee mai departe, merg la simbol, merg la esenta. Insasi actiunea din Rigoletto este un permanent balans intre vis si realitate. Pe aceasta dualitate este construit intregul spectacol”, a dezvaluit regizorul Cristian Mihailescu in 2009.

Premiera operei a avut loc la 11 martie 1851, la Teatro La Fenice din Venetia. Libretul este scris de Francesco Maria Piave, dupa piesa Regele se amuza a cunoscutului scriitor francez Victor Hugo. Personajele pline de viata si muzica insufletita au facut din Rigoletto una dintre operele preferate ale publicului de-a lungul timpului.

Biletele pentru acest spectacol s-au epuizat. Se pun la dispozitie 30 de bilete fara loc la pretul de 10 lei. Detalii la Agentia Operei, tel. 0332.888.448, e-mail bilete@operaiasi.ro.

     
Tag-uri: spectacol, opera, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii