ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

CULTURA
07-04-2011, ora 11:35

“Revolutie cu cantec” 2 ani de la protestele din Republica Moldova

Articol de Alina Gorovei

Astazi, 7 aprilie in Dublin Pub vor rula cateva documentare incepand cu ora 18:00 pentru a ne aminti de protestele din aprilie 2009, deoarece se implinesc doi ani de la evenimentele din 7 aprilie 2009, cunoscute lumii sub denumirea de Revolutia Twiter. La noi i se mai spune revolta tinerilor, iar comunistii si acolitii lor declara ca a fost tentativa de lovitura de stat.

Acum doi ani, protestele au inceput cu nemultumirea tinerilor dupa aflarea rezultatelor parlamentare din 2009, cand Partidul Comunistilor a castigat alegerile. Tinerii au iesit pe strazile din Chisinau pentru a da jos sistemul comunist, ieri, abia s-au mai adunat circa 30 de oameni, in semn de solidaritate fata de victimele protestelor.

Acestia au reconstituit actiunile din centrul Capitalei, dar si loviturile politistilor aplicate tinerilor din piata. „ Atunci, Piata Marii Adunari Nationale era un teren de lupta. Vrem sa aflam cine a dat ordinea intervenţiei in masa" , a exclamat Anatol Cristestan, reprezentant al organizatiei „ Hyde Park" . De asemenea, tinerii au tinut un minut de reculegere in memoria lui Valeriu Boboc, barbatul care a murit in urma evenimentelor din aprilie.

Victimele din 7 aprilie sunt date uitarii. Dupa doi ani de la eveniment, tinerii au ramas cu dosare penale, traume psihologice, grav bolnavi si fara posibilitatea de a se angaja in campul muncii. Mai mult, in tot acest timp nu au beneficiat de nici un ajutor din partea statului.

Sursa: YouTube

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii