ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
22-04-2011, ora 13:26

Reteta zilei pentru pofticiosi: Negresa (de POST)

Articol de Andra Petrariu

Pentru ca probabil dupa o perioada de post atat de lunga simtiti nevoia sa gustati si ceva dulce, Cronica de Iasi va propune o reteta simpla, dar delicioasa pentru gospodini si gospodine: Negresa de post cu glazura de ciocolata.

reteta zile negresa

Pentru a putea prepara prajitura avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru Blat:

3 cani de faina;

1 cana de zahar;

1 cana de apa;

4 linguri de ulei;

1 lingurita de rom;

1 pliculet de praf de copt;

1 pliculet de zahar vanilat;

3 linguri de cacao;

stafide sau nuca;

Pentru Glazura:

5 linguri de zahar;

3 linguri de apa;

1 lingura de margarina;

si cateva picaturi de esenta rom.

Mod de preparare:

Alegem un vas mai mare in care vom amesteca toate ingredientele de preferat cu mixerul pentru a se omogeniza cat mai bine: faina, zaharul vanilat, praful de copt, cacao si esenta de rom. Apoi punem uleiul si apa pentru a evita formarea cocoloaselor. La final se adauga in compozitie stafidele sau nuca si se toarna intr-o tava tapetata cu faina. Se introduce in cuptorul deja incins si se tine aproximativ 20-25 de minute.

Glazura negresaIntre timp se pregateste glazura de ciocolata. Astfel, amestecam zaharul, apa, margarina si esenta de rom si punem compozitia la fiert pentru cateva minute pana cand aceasta se ingoasa.

Cand blatul este gata si scos din cuptor, turnam glazura cu o lingura peste. Lasam prajitura la racit, dupa care o putem orna presarand nuca de cocos. Va iesi o reteta deloc costisitoare si un desert cu un aspect delicios. De aceea va sfatuit totusi sa aveti grija la calorii si sa nu exagerati. Va uram Pofta buna!

     
Tag-uri:

Pentru ca probabil dupa o perioada de post atat de lunga simtiti nevoia sa gustati si ceva dulce, Cronica de Iasi va propune o reteta simpla, dar delicioasa pentru gospodini si gospodine: Negresa de post cu glazura de ciocolata.

, reteta zile negresa

Pentru a putea prepara prajitura avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru Blat:

3 cani de faina;

 1 cana de  zahar;

 1 cana de apa;

 4 linguri de ulei;

 1 lingurita de rom;

 1 pliculet de praf de copt;

 1 pliculet de zahar vanilat;

 3 linguri de cacao;

  stafide sau nuca;

Pentru Glazura:

5 linguri de  zahar;

3 linguri de apa;

1 lingura de margarina;

 si cateva picaturi de esenta rom.

Mod de preparare:

Alegem un vas mai mare in care vom amesteca toate ingredientele de preferat cu mixerul pentru a se omogeniza cat mai bine: faina, zaharul vanilat, praful de copt, cacao si esenta de rom. Apoi punem uleiul si apa pentru a evita formarea cocoloaselor. La final se adauga in compozitie stafidele sau nuca si se toarna intr-o tava tapetata cu faina. Se introduce in cuptorul deja incins si se tine aproximativ 20-25 de minute.

" title="Stiri despre reteta zile negresa

Pentru a putea prepara prajitura avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru Blat:

3 cani de faina;

 1 cana de  zahar;

 1 cana de apa;

 4 linguri de ulei;

 1 lingurita de rom;

 1 pliculet de praf de copt;

 1 pliculet de zahar vanilat;

 3 linguri de cacao;

  stafide sau nuca;

Pentru Glazura:

5 linguri de  zahar;

3 linguri de apa;

1 lingura de margarina;

 si cateva picaturi de esenta rom.

Mod de preparare:

Alegem un vas mai mare in care vom amesteca toate ingredientele de preferat cu mixerul pentru a se omogeniza cat mai bine: faina, zaharul vanilat, praful de copt, cacao si esenta de rom. Apoi punem uleiul si apa pentru a evita formarea cocoloaselor. La final se adauga in compozitie stafidele sau nuca si se toarna intr-o tava tapetata cu faina. Se introduce in cuptorul deja incins si se tine aproximativ 20-25 de minute.

">reteta zile negresa

Pentru a putea prepara prajitura avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru Blat:

3 cani de faina;

 1 cana de  zahar;

 1 cana de apa;

 4 linguri de ulei;

 1 lingurita de rom;

 1 pliculet de praf de copt;

 1 pliculet de zahar vanilat;

 3 linguri de cacao;

  stafide sau nuca;

Pentru Glazura:

5 linguri de  zahar;

3 linguri de apa;

1 lingura de margarina;

 si cateva picaturi de esenta rom.

Mod de preparare:

Alegem un vas mai mare in care vom amesteca toate ingredientele de preferat cu mixerul pentru a se omogeniza cat mai bine: faina, zaharul vanilat, praful de copt, cacao si esenta de rom. Apoi punem uleiul si apa pentru a evita formarea cocoloaselor. La final se adauga in compozitie stafidele sau nuca si se toarna intr-o tava tapetata cu faina. Se introduce in cuptorul deja incins si se tine aproximativ 20-25 de minute.

, Glazura negresaIntre timp se pregateste glazura de ciocolata. Astfel, amestecam zaharul, apa, margarina si esenta de rom si punem compozitia la fiert pentru cateva minute pana cand  aceasta se ingoasa.

Cand blatul este gata si scos din cuptor, turnam glazura cu o lingura peste. Lasam prajitura la racit, dupa care o putem orna presarand nuca de cocos. Va iesi o reteta deloc costisitoare si un desert cu un aspect delicios. De aceea va sfatuit totusi sa aveti grija la calorii si sa nu exagerati. Va uram Pofta buna!

" title="Stiri despre Glazura negresaIntre timp se pregateste glazura de ciocolata. Astfel, amestecam zaharul, apa, margarina si esenta de rom si punem compozitia la fiert pentru cateva minute pana cand  aceasta se ingoasa.

Cand blatul este gata si scos din cuptor, turnam glazura cu o lingura peste. Lasam prajitura la racit, dupa care o putem orna presarand nuca de cocos. Va iesi o reteta deloc costisitoare si un desert cu un aspect delicios. De aceea va sfatuit totusi sa aveti grija la calorii si sa nu exagerati. Va uram Pofta buna!

">Glazura negresaIntre timp se pregateste glazura de ciocolata. Astfel, amestecam zaharul, apa, margarina si esenta de rom si punem compozitia la fiert pentru cateva minute pana cand  aceasta se ingoasa.

Cand blatul este gata si scos din cuptor, turnam glazura cu o lingura peste. Lasam prajitura la racit, dupa care o putem orna presarand nuca de cocos. Va iesi o reteta deloc costisitoare si un desert cu un aspect delicios. De aceea va sfatuit totusi sa aveti grija la calorii si sa nu exagerati. Va uram Pofta buna!

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
LORENA,  23.09.2012 14:11

RETETA ESTE TOTAL GRESITA, IN SENSUL CA 3 CANI DE FAINA LA O CANA DE APA SI 4 LINGURI DE ULEI ESTE PREA MULT. iES UN ALUAT TOCMAI BUN DE FRAMANTAT , IAR AICI TREBUIE SA CURGAA NU SA-L FRAMANTI. rEVIZUITI RETETA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii