A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1731728283.5122.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reteta zilei pentru mancaciosi: Musaca
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
29-04-2011, ora 03:31

Reteta zilei pentru mancaciosi: Musaca

Articol de Andra Petrariu

Sarbatorile pascale s-au sfarsit, iar frigiderele cu siguranta s-au golit. Asa ca veti fi nevoiti sa va apucati din nou de gatit. Ca sa schimbam putin meniul din ultima perioada cu sarmale si miel, Cronica de Iasi va prezinta o reteta delicioasa si foarte usor de preparat: Musaca.

De ce aveti nevoie?

1 kg de cartofi

1 kg de carne tocata (de porc sau amestec)

1 ceapa mare

1 morcov

1 ardei gras rosu

1 cutie de rosii decojite

Un pachet de branza telemea

2 oua

200-300 ml smantana

Condimente (sare, piper, oregano)

1 legatura de patrunjel

Cum preparati?

Cartofii se spala, se curata, se taie felii subtiri si se pun intr-un castron cu apa rece pentru a nu se oxida. La fel si ceapa se spala, se curata si se toaca marunt. Se pune la calit intr-o tigaie cu putin ulei, urmand sa se adauge peste si carnea tocata la masina, mirodeniile, morcovul maruntit si ardeiul. Se mai lasa cateva minute pe foc si se pun si rosiile.

Intre timp, cartofii feliati cat mai subtire pentru a fi siguri ca se vor coace cum trebuie se asaza intr-o tava unsa cu ulei, un strat consistent, peste care se adauga amestecul din carne cand acesta este gata. Peste aceasta se mai pune un rand de cartofi. Acoperita cu o folie de aluminiu, tava se baga la cuptor pentru aproximativ 30-45 de minute. Dupa acest timp, se scoate si se presara pe deasupra un sos preparat din smantana, ou, si branza rasa si se mai introduce la cuptor pentru cateva minute, cu scopul de a se rumeni si a prinde o culoare savuroasa. Se adauga patrunjel si se serveste calda sau rece. Va uram Pofta Buna!

Foto: bucatar.ro

     
Tag-uri:

Sarbatorile pascale s-au sfarsit, iar frigiderele cu siguranta s-au golit. Asa ca veti fi nevoiti sa va apucati din nou de gatit. Ca sa schimbam putin meniul din ultima perioada cu sarmale si miel, Cronica de Iasi va prezinta o reteta delicioasa si foarte usor de preparat: Musaca.

,

De ce aveti nevoie?

1 kg de cartofi

1 kg de carne tocata (de porc sau amestec)

1 ceapa mare

1 morcov

1 ardei gras rosu

1 cutie de rosii decojite

Un pachet de branza telemea

2 oua

200-300 ml smantana

Condimente (sare, piper, oregano)

1 legatura de patrunjel

Cum preparati?

" title="Stiri despre

De ce aveti nevoie?

1 kg de cartofi

1 kg de carne tocata (de porc sau amestec)

1 ceapa mare

1 morcov

1 ardei gras rosu

1 cutie de rosii decojite

Un pachet de branza telemea

2 oua

200-300 ml smantana

Condimente (sare, piper, oregano)

1 legatura de patrunjel

Cum preparati?

">

De ce aveti nevoie?

1 kg de cartofi

1 kg de carne tocata (de porc sau amestec)

1 ceapa mare

1 morcov

1 ardei gras rosu

1 cutie de rosii decojite

Un pachet de branza telemea

2 oua

200-300 ml smantana

Condimente (sare, piper, oregano)

1 legatura de patrunjel

Cum preparati?

, Cartofii se spala, se curata, se taie felii subtiri si se pun intr-un castron cu apa rece pentru a nu se oxida. La fel si ceapa se spala, se curata si se toaca marunt. Se pune la calit intr-o tigaie cu putin ulei, urmand sa se adauge peste si carnea tocata la masina, mirodeniile, morcovul maruntit si ardeiul. Se mai lasa cateva minute pe foc si se pun si rosiile.

Intre timp, cartofii feliati cat mai subtire pentru a fi siguri ca se vor coace cum trebuie se asaza intr-o tava unsa cu ulei, un strat consistent, peste care se adauga amestecul din carne cand acesta este gata. Peste aceasta se mai pune un rand de cartofi. Acoperita cu o folie de aluminiu, tava se baga la cuptor pentru aproximativ 30-45 de minute. Dupa acest timp, se scoate si se presara pe deasupra un sos preparat din smantana, ou, si branza rasa si se mai introduce la cuptor pentru cateva minute, cu scopul de a se rumeni si a prinde o culoare savuroasa. Se adauga patrunjel si se serveste calda sau rece. Va uram Pofta Buna!

 

Foto: bucatar.ro

" title="Stiri despre Cartofii se spala, se curata, se taie felii subtiri si se pun intr-un castron cu apa rece pentru a nu se oxida. La fel si ceapa se spala, se curata si se toaca marunt. Se pune la calit intr-o tigaie cu putin ulei, urmand sa se adauge peste si carnea tocata la masina, mirodeniile, morcovul maruntit si ardeiul. Se mai lasa cateva minute pe foc si se pun si rosiile.

Intre timp, cartofii feliati cat mai subtire pentru a fi siguri ca se vor coace cum trebuie se asaza intr-o tava unsa cu ulei, un strat consistent, peste care se adauga amestecul din carne cand acesta este gata. Peste aceasta se mai pune un rand de cartofi. Acoperita cu o folie de aluminiu, tava se baga la cuptor pentru aproximativ 30-45 de minute. Dupa acest timp, se scoate si se presara pe deasupra un sos preparat din smantana, ou, si branza rasa si se mai introduce la cuptor pentru cateva minute, cu scopul de a se rumeni si a prinde o culoare savuroasa. Se adauga patrunjel si se serveste calda sau rece. Va uram Pofta Buna!

 

Foto: bucatar.ro

">Cartofii se spala, se curata, se taie felii subtiri si se pun intr-un castron cu apa rece pentru a nu se oxida. La fel si ceapa se spala, se curata si se toaca marunt. Se pune la calit intr-o tigaie cu putin ulei, urmand sa se adauge peste si carnea tocata la masina, mirodeniile, morcovul maruntit si ardeiul. Se mai lasa cateva minute pe foc si se pun si rosiile.

Intre timp, cartofii feliati cat mai subtire pentru a fi siguri ca se vor coace cum trebuie se asaza intr-o tava unsa cu ulei, un strat consistent, peste care se adauga amestecul din carne cand acesta este gata. Peste aceasta se mai pune un rand de cartofi. Acoperita cu o folie de aluminiu, tava se baga la cuptor pentru aproximativ 30-45 de minute. Dupa acest timp, se scoate si se presara pe deasupra un sos preparat din smantana, ou, si branza rasa si se mai introduce la cuptor pentru cateva minute, cu scopul de a se rumeni si a prinde o culoare savuroasa. Se adauga patrunjel si se serveste calda sau rece. Va uram Pofta Buna!

 

Foto: bucatar.ro

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii