A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727641765.1094.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reteta zilei: inghetata cu ciocolata alba si cafea
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
21-09-2011, ora 06:31

Reteta zilei: inghetata cu ciocolata alba si cafea

Articol de Adelina Florescu

Pentru ca inca este cald, Cronica de Iasi va recomanda o inghetata cu ciocolata alba si cafea.

Ingrediente:

- 2 linguri cafea macinata

- 150 g ciocolata alba, maruntita

- 125 g zmeura

- 250 ml lapte

- 4 oua

- 50 g zahar pudra

- 2 linguri faina de porumb

- 150 ml frisca lichida

- fulgi de ciocolata alba si cacao pentru decor

Mod de preparare:

1. Se captuseste o forma de chec de 1,5 l cu folie alimentara. Forma se pune in congelator.

2. Cafeaua macinata se pune intr-un bol. Peste ea se toarna 100 ml lapte fierbinte si se lasa sa se infuzeze.

3. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul si faina de porumb, apoi se incorporeaza restul de lapte si frisca lichida, amestecand foarte bine. Se pune crema pe foc mic (sau pe baie de aburi) si se lasa, amestecand continuu, pana incepe sa se ingroase.

4. Crema fierbinte se toarna in doua boluri, in cantitati egale. Intr-un bol se adauga ciocolata alba maruntita si se amesteca pana se omogenizeaza crema. Cafeaua infuzata se strecoara printr-o strecuratoare foarte fina in celalalt bol cu crema si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca cremele, amestecand din cand in cand in ele.

5. Se bat spuma 2 albusuri si se incorporeaza in crema de cafea. Crema obtinuta se toarna in forma pregatita si se da la congelator pentru 30 de minute.

6. Se bat spuma celelalte doua albusuri si se incorporeaza, impreuna cu zmeura, in crema de ciocolata alba. Crema obtinuta se toarna peste stratul de inghetata de cafea din forma, se niveleaza la suprafata si se da la congelator pentru cel putin 4 ore.

7. Se rastoarna desertul inghetat pe un platou, se indeparteaza folia, se decoreaza cu ciocolata alba si cacao, si se serveste taiat in felii.

Nota: Acest desert se tine 15 minute in frigider, inainte de a fi taiat si servit.

Sursa: retetedulci.ro

     
Tag-uri:

Pentru ca inca este cald, Cronica de Iasi va recomanda o inghetata cu ciocolata alba si cafea.

,

Ingrediente:

- 2 linguri cafea macinata

- 150 g ciocolata alba, maruntita

- 125 g zmeura

- 250 ml lapte

- 4 oua

- 50 g zahar pudra

- 2 linguri faina de porumb

- 150 ml frisca lichida

- fulgi de ciocolata alba si cacao pentru decor

Mod de preparare:

1. Se captuseste o forma de chec de 1,5 l cu folie alimentara. Forma se pune in congelator.

2. Cafeaua macinata se pune intr-un bol. Peste ea se toarna 100 ml lapte fierbinte si se lasa sa se infuzeze.

3. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul si faina de porumb, apoi se incorporeaza restul de lapte si frisca lichida, amestecand foarte bine. Se pune crema pe foc mic (sau pe baie de aburi) si se lasa, amestecand continuu, pana incepe sa se ingroase.

4. Crema fierbinte se toarna in doua boluri, in cantitati egale. Intr-un bol se adauga ciocolata alba maruntita si se amesteca pana se omogenizeaza crema. Cafeaua infuzata se strecoara printr-o strecuratoare foarte fina in celalalt bol cu crema si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca cremele, amestecand din cand in cand in ele.

5. Se bat spuma 2 albusuri si se incorporeaza in crema de cafea. Crema obtinuta se toarna in forma pregatita si se da la congelator pentru 30 de minute.

6. Se bat spuma celelalte doua albusuri si se incorporeaza, impreuna cu zmeura, in crema de ciocolata alba. Crema obtinuta se toarna peste stratul de inghetata de cafea din forma, se niveleaza la suprafata si se da la congelator pentru cel putin 4 ore.

7. Se rastoarna desertul inghetat pe un platou, se indeparteaza folia, se decoreaza cu ciocolata alba si cacao, si se serveste taiat in felii.

 

Nota: Acest desert se tine 15 minute in frigider, inainte de a fi taiat si servit.

Sursa: retetedulci.ro

" title="Stiri despre

Ingrediente:

- 2 linguri cafea macinata

- 150 g ciocolata alba, maruntita

- 125 g zmeura

- 250 ml lapte

- 4 oua

- 50 g zahar pudra

- 2 linguri faina de porumb

- 150 ml frisca lichida

- fulgi de ciocolata alba si cacao pentru decor

Mod de preparare:

1. Se captuseste o forma de chec de 1,5 l cu folie alimentara. Forma se pune in congelator.

2. Cafeaua macinata se pune intr-un bol. Peste ea se toarna 100 ml lapte fierbinte si se lasa sa se infuzeze.

3. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul si faina de porumb, apoi se incorporeaza restul de lapte si frisca lichida, amestecand foarte bine. Se pune crema pe foc mic (sau pe baie de aburi) si se lasa, amestecand continuu, pana incepe sa se ingroase.

4. Crema fierbinte se toarna in doua boluri, in cantitati egale. Intr-un bol se adauga ciocolata alba maruntita si se amesteca pana se omogenizeaza crema. Cafeaua infuzata se strecoara printr-o strecuratoare foarte fina in celalalt bol cu crema si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca cremele, amestecand din cand in cand in ele.

5. Se bat spuma 2 albusuri si se incorporeaza in crema de cafea. Crema obtinuta se toarna in forma pregatita si se da la congelator pentru 30 de minute.

6. Se bat spuma celelalte doua albusuri si se incorporeaza, impreuna cu zmeura, in crema de ciocolata alba. Crema obtinuta se toarna peste stratul de inghetata de cafea din forma, se niveleaza la suprafata si se da la congelator pentru cel putin 4 ore.

7. Se rastoarna desertul inghetat pe un platou, se indeparteaza folia, se decoreaza cu ciocolata alba si cacao, si se serveste taiat in felii.

 

Nota: Acest desert se tine 15 minute in frigider, inainte de a fi taiat si servit.

Sursa: retetedulci.ro

">

Ingrediente:

- 2 linguri cafea macinata

- 150 g ciocolata alba, maruntita

- 125 g zmeura

- 250 ml lapte

- 4 oua

- 50 g zahar pudra

- 2 linguri faina de porumb

- 150 ml frisca lichida

- fulgi de ciocolata alba si cacao pentru decor

Mod de preparare:

1. Se captuseste o forma de chec de 1,5 l cu folie alimentara. Forma se pune in congelator.

2. Cafeaua macinata se pune intr-un bol. Peste ea se toarna 100 ml lapte fierbinte si se lasa sa se infuzeze.

3. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul si faina de porumb, apoi se incorporeaza restul de lapte si frisca lichida, amestecand foarte bine. Se pune crema pe foc mic (sau pe baie de aburi) si se lasa, amestecand continuu, pana incepe sa se ingroase.

4. Crema fierbinte se toarna in doua boluri, in cantitati egale. Intr-un bol se adauga ciocolata alba maruntita si se amesteca pana se omogenizeaza crema. Cafeaua infuzata se strecoara printr-o strecuratoare foarte fina in celalalt bol cu crema si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca cremele, amestecand din cand in cand in ele.

5. Se bat spuma 2 albusuri si se incorporeaza in crema de cafea. Crema obtinuta se toarna in forma pregatita si se da la congelator pentru 30 de minute.

6. Se bat spuma celelalte doua albusuri si se incorporeaza, impreuna cu zmeura, in crema de ciocolata alba. Crema obtinuta se toarna peste stratul de inghetata de cafea din forma, se niveleaza la suprafata si se da la congelator pentru cel putin 4 ore.

7. Se rastoarna desertul inghetat pe un platou, se indeparteaza folia, se decoreaza cu ciocolata alba si cacao, si se serveste taiat in felii.

 

Nota: Acest desert se tine 15 minute in frigider, inainte de a fi taiat si servit.

Sursa: retetedulci.ro

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii