Cronica de Iasi iti recomanda o reteta delicioasa: fursecuri spirala cu pasta de arahide
Ingrediente:
- 150 g unt moale, la temperatura camerei
- 100 g zahar pudra
- 2 oua
- un praf de sare
- faina cat cuprinde
- 500 g arahide prajite si decojite
- 250 g zahar pudra
- 1 ou
Mod de preparare:
Untul se freaca spuma impreuna cu zaharul. Se adauga cele 2 oua, sarea si faina cat sa se obtina un aluat omogen si flexibil. Aluatul se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru 15 minute.
Intre timp, arahidele se macina impreuna cu zaharul pudra si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena din care se formeaza rulouri (sau suluri).
Aluatul se imparte in mai multe bucati; fiecare bucata se intinde intr-un dreptunghi cu grosimea de 3 mm si latimea de 8 cm. Fiecare dreptunghi de aluat se unge cu ou. Sulurile cu alune se aseaza pe cate un dreptunghi, se ruleaza, se aplatizeaza putin sulurile, si se taie felii oblice lungi de aproximativ 5 cm si late de 1 cm. Fiecare feliuta se intinde putin cu mana si se intoarce sub forma unei spirale.
Fursecurile spirala se aseaza intr-o tava captusita cu hartie de copt si se coc timp de 10 minute in cuptorul incins la 160 grade Celsius.
Sursa: retetedulci.ro
Tag-uri:
Cronica de Iasi iti recomanda o reteta delicioasa: fursecuri spirala cu pasta de arahide
,
Ingrediente:
- 150 g unt moale, la temperatura camerei
- 100 g zahar pudra
- 2 oua
- un praf de sare
- faina cat cuprinde
- 500 g arahide prajite si decojite
- 250 g zahar pudra
- 1 ou
Mod de preparare:
Untul se freaca spuma impreuna cu zaharul. Se adauga cele 2 oua, sarea si faina cat sa se obtina un aluat omogen si flexibil. Aluatul se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru 15 minute.
Intre timp, arahidele se macina impreuna cu zaharul pudra si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena din care se formeaza rulouri (sau suluri).
Aluatul se imparte in mai multe bucati; fiecare bucata se intinde intr-un dreptunghi cu grosimea de 3 mm si latimea de 8 cm. Fiecare dreptunghi de aluat se unge cu ou. Sulurile cu alune se aseaza pe cate un dreptunghi, se ruleaza, se aplatizeaza putin sulurile, si se taie felii oblice lungi de aproximativ 5 cm si late de 1 cm. Fiecare feliuta se intinde putin cu mana si se intoarce sub forma unei spirale.
Fursecurile spirala se aseaza intr-o tava captusita cu hartie de copt si se coc timp de 10 minute in cuptorul incins la 160 grade Celsius.
Sursa: retetedulci.ro
" title="Stiri despre
Ingrediente:
- 150 g unt moale, la temperatura camerei
- 100 g zahar pudra
- 2 oua
- un praf de sare
- faina cat cuprinde
- 500 g arahide prajite si decojite
- 250 g zahar pudra
- 1 ou
Mod de preparare:
Untul se freaca spuma impreuna cu zaharul. Se adauga cele 2 oua, sarea si faina cat sa se obtina un aluat omogen si flexibil. Aluatul se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru 15 minute.
Intre timp, arahidele se macina impreuna cu zaharul pudra si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena din care se formeaza rulouri (sau suluri).
Aluatul se imparte in mai multe bucati; fiecare bucata se intinde intr-un dreptunghi cu grosimea de 3 mm si latimea de 8 cm. Fiecare dreptunghi de aluat se unge cu ou. Sulurile cu alune se aseaza pe cate un dreptunghi, se ruleaza, se aplatizeaza putin sulurile, si se taie felii oblice lungi de aproximativ 5 cm si late de 1 cm. Fiecare feliuta se intinde putin cu mana si se intoarce sub forma unei spirale.
Fursecurile spirala se aseaza intr-o tava captusita cu hartie de copt si se coc timp de 10 minute in cuptorul incins la 160 grade Celsius.
Sursa: retetedulci.ro
">
Ingrediente:
- 150 g unt moale, la temperatura camerei
- 100 g zahar pudra
- 2 oua
- un praf de sare
- faina cat cuprinde
- 500 g arahide prajite si decojite
- 250 g zahar pudra
- 1 ou
Mod de preparare:
Untul se freaca spuma impreuna cu zaharul. Se adauga cele 2 oua, sarea si faina cat sa se obtina un aluat omogen si flexibil. Aluatul se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru 15 minute.
Intre timp, arahidele se macina impreuna cu zaharul pudra si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena din care se formeaza rulouri (sau suluri).
Aluatul se imparte in mai multe bucati; fiecare bucata se intinde intr-un dreptunghi cu grosimea de 3 mm si latimea de 8 cm. Fiecare dreptunghi de aluat se unge cu ou. Sulurile cu alune se aseaza pe cate un dreptunghi, se ruleaza, se aplatizeaza putin sulurile, si se taie felii oblice lungi de aproximativ 5 cm si late de 1 cm. Fiecare feliuta se intinde putin cu mana si se intoarce sub forma unei spirale.
Fursecurile spirala se aseaza intr-o tava captusita cu hartie de copt si se coc timp de 10 minute in cuptorul incins la 160 grade Celsius.
Sursa: retetedulci.ro