Cronica de Iasi va recomanda un desert excelent : Waffe cu vanilie
Pentru 10 bucati:
- o cana de faina (220 gr)
- 2 oua
- 150 gr de unt moale
- 2 plicuri de zahar vanilat
- o esenta de vanilie
- 250 ml de lapte
- 60 gr de zahar
- o lingurita de praf de copt
Mod de preparare - Waffe cu vanilie
Sunt minunate alaturi de un pahar de lapte sau in combinatie cu dulceata sau fructe proaspete.De altfel, waffele sunt cunoscute atat ca si clatite cat si ca si gauffre.
Ingrediente pentru 10 bucati:
- o cana de faina (220 gr)
- 2 oua
- 150 gr de unt moale
- 2 plicuri de zahar vanilat
- o esenta de vanilie
- 250 ml de lapte
- 60 gr de zahar
- o lingurita de praf de copt
Untul se freaca spuma, folosind mixerul si adaugand treptat zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Se mixeaza pana cand se obtine o pasta omogena, cremoasa. Se adauga apoi oule intregi, amestecand foarte bine dupa fiecare. Separat, se face un aluat din faina, lapte si praf de copt, aluat care se amesteca ulterior cu pasta de unt. Se toarna aluatul obtinut, cu ajutorul uni polonic pentru sosuri, in aparatul pentru clatite sau waffe. Se unge forma cu putin ulei inainte de a pune aluatul. Aparatul trebuie sa fie foarte bine incins.
Waffele se consuma calde, pudrate cu zahar vanilat sau lipite doua cate doua, cu crema de vanilie sau fructe proaspete de sezon.
Timp de preparare: 20 minute
Tag-uri:
Cronica de Iasi va recomanda un desert excelent : Waffe cu vanilie
,
Pentru 10 bucati:
- o cana de faina (220 gr)
- 2 oua
- 150 gr de unt moale
- 2 plicuri de zahar vanilat
- o esenta de vanilie
- 250 ml de lapte
- 60 gr de zahar
- o lingurita de praf de copt
Mod de preparare - Waffe cu vanilie
Sunt minunate alaturi de un pahar de lapte sau in combinatie cu dulceata sau fructe proaspete.De altfel, waffele sunt cunoscute atat ca si clatite cat si ca si gauffre.
Ingrediente pentru 10 bucati:
- o cana de faina (220 gr)
- 2 oua
- 150 gr de unt moale
- 2 plicuri de zahar vanilat
- o esenta de vanilie
- 250 ml de lapte
- 60 gr de zahar
- o lingurita de praf de copt
Untul se freaca spuma, folosind mixerul si adaugand treptat zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Se mixeaza pana cand se obtine o pasta omogena, cremoasa. Se adauga apoi oule intregi, amestecand foarte bine dupa fiecare. Separat, se face un aluat din faina, lapte si praf de copt, aluat care se amesteca ulterior cu pasta de unt. Se toarna aluatul obtinut, cu ajutorul uni polonic pentru sosuri, in aparatul pentru clatite sau waffe. Se unge forma cu putin ulei inainte de a pune aluatul. Aparatul trebuie sa fie foarte bine incins.
Waffele se consuma calde, pudrate cu zahar vanilat sau lipite doua cate doua, cu crema de vanilie sau fructe proaspete de sezon.
Timp de preparare: 20 minute
" title="Stiri despre
Pentru 10 bucati:
- o cana de faina (220 gr)
- 2 oua
- 150 gr de unt moale
- 2 plicuri de zahar vanilat
- o esenta de vanilie
- 250 ml de lapte
- 60 gr de zahar
- o lingurita de praf de copt
Mod de preparare - Waffe cu vanilie
Sunt minunate alaturi de un pahar de lapte sau in combinatie cu dulceata sau fructe proaspete.De altfel, waffele sunt cunoscute atat ca si clatite cat si ca si gauffre.
Ingrediente pentru 10 bucati:
- o cana de faina (220 gr)
- 2 oua
- 150 gr de unt moale
- 2 plicuri de zahar vanilat
- o esenta de vanilie
- 250 ml de lapte
- 60 gr de zahar
- o lingurita de praf de copt
Untul se freaca spuma, folosind mixerul si adaugand treptat zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Se mixeaza pana cand se obtine o pasta omogena, cremoasa. Se adauga apoi oule intregi, amestecand foarte bine dupa fiecare. Separat, se face un aluat din faina, lapte si praf de copt, aluat care se amesteca ulterior cu pasta de unt. Se toarna aluatul obtinut, cu ajutorul uni polonic pentru sosuri, in aparatul pentru clatite sau waffe. Se unge forma cu putin ulei inainte de a pune aluatul. Aparatul trebuie sa fie foarte bine incins.
Waffele se consuma calde, pudrate cu zahar vanilat sau lipite doua cate doua, cu crema de vanilie sau fructe proaspete de sezon.
Timp de preparare: 20 minute
">
Pentru 10 bucati:
- o cana de faina (220 gr)
- 2 oua
- 150 gr de unt moale
- 2 plicuri de zahar vanilat
- o esenta de vanilie
- 250 ml de lapte
- 60 gr de zahar
- o lingurita de praf de copt
Mod de preparare - Waffe cu vanilie
Sunt minunate alaturi de un pahar de lapte sau in combinatie cu dulceata sau fructe proaspete.De altfel, waffele sunt cunoscute atat ca si clatite cat si ca si gauffre.
Ingrediente pentru 10 bucati:
- o cana de faina (220 gr)
- 2 oua
- 150 gr de unt moale
- 2 plicuri de zahar vanilat
- o esenta de vanilie
- 250 ml de lapte
- 60 gr de zahar
- o lingurita de praf de copt
Untul se freaca spuma, folosind mixerul si adaugand treptat zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Se mixeaza pana cand se obtine o pasta omogena, cremoasa. Se adauga apoi oule intregi, amestecand foarte bine dupa fiecare. Separat, se face un aluat din faina, lapte si praf de copt, aluat care se amesteca ulterior cu pasta de unt. Se toarna aluatul obtinut, cu ajutorul uni polonic pentru sosuri, in aparatul pentru clatite sau waffe. Se unge forma cu putin ulei inainte de a pune aluatul. Aparatul trebuie sa fie foarte bine incins.
Waffele se consuma calde, pudrate cu zahar vanilat sau lipite doua cate doua, cu crema de vanilie sau fructe proaspete de sezon.
Timp de preparare: 20 minute