Cronica de Iasi va recomanda:Trandafiri cu mere
Ingrediente:
* 400 g aluat de foietaj
* 3 mere
* 6 linguri zahar
* 2 linguri scortisoara
* zeama de la 1/2 de lamaie
Merele se taie in sferturi, se scot coatoarele, apoi se taie felii subtiri. Se pun intr-o cratita si se acopera cu apa. Adaugam 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba se mai dau 2 clocote si se da deoparte.
Se scot feliile de mar pe un prosop absorbant si se lasa la racit.
Intindem foaia de aluat de foietaj, presaram zaharul ramas ( cantitatea de zahar se poate mari sau micsora, dupa preferinta) si scortisoara.
Aluatul de foietaj sa nu fie dezghetat complet, se lucreaza mai usor.
Apoi taiem fasii de aluat de 1.5 cm Pe fiecare fasie se pun felii de mar, usor suprapuse.
Apoi se ruleaza cat mai strans posibil. Dupa ce presarati zaharul pe foaia de aluat, treceti de 2 ori cu sucitorul peste foaie. Zaharul se va lipi mai bine si nu se va imprastia la rulat.
Fiecare rulou se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc.
Sub tava in care se coc trandafirii puneti un vas/tava cu apa, pentru a evita sa se arda la "talpa"
Se pudreaza cu zahar dupa ce s-au racit.
Sursa: dulciurifeldefel.blogspot.com
Tag-uri:
Cronica de Iasi va recomanda:Trandafiri cu mere
,
Ingrediente:
* 400 g aluat de foietaj
* 3 mere
* 6 linguri zahar
* 2 linguri scortisoara
* zeama de la 1/2 de lamaie
Merele se taie in sferturi, se scot coatoarele, apoi se taie felii subtiri. Se pun intr-o cratita si se acopera cu apa. Adaugam 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba se mai dau 2 clocote si se da deoparte.
Se scot feliile de mar pe un prosop absorbant si se lasa la racit.
Intindem foaia de aluat de foietaj, presaram zaharul ramas ( cantitatea de zahar se poate mari sau micsora, dupa preferinta) si scortisoara.
Aluatul de foietaj sa nu fie dezghetat complet, se lucreaza mai usor.
Apoi taiem fasii de aluat de 1.5 cm Pe fiecare fasie se pun felii de mar, usor suprapuse.
Apoi se ruleaza cat mai strans posibil. Dupa ce presarati zaharul pe foaia de aluat, treceti de 2 ori cu sucitorul peste foaie. Zaharul se va lipi mai bine si nu se va imprastia la rulat.
Fiecare rulou se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc.
Sub tava in care se coc trandafirii puneti un vas/tava cu apa, pentru a evita sa se arda la "talpa"
Se pudreaza cu zahar dupa ce s-au racit.
Sursa: dulciurifeldefel.blogspot.com
" title="Stiri despre
Ingrediente:
* 400 g aluat de foietaj
* 3 mere
* 6 linguri zahar
* 2 linguri scortisoara
* zeama de la 1/2 de lamaie
Merele se taie in sferturi, se scot coatoarele, apoi se taie felii subtiri. Se pun intr-o cratita si se acopera cu apa. Adaugam 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba se mai dau 2 clocote si se da deoparte.
Se scot feliile de mar pe un prosop absorbant si se lasa la racit.
Intindem foaia de aluat de foietaj, presaram zaharul ramas ( cantitatea de zahar se poate mari sau micsora, dupa preferinta) si scortisoara.
Aluatul de foietaj sa nu fie dezghetat complet, se lucreaza mai usor.
Apoi taiem fasii de aluat de 1.5 cm Pe fiecare fasie se pun felii de mar, usor suprapuse.
Apoi se ruleaza cat mai strans posibil. Dupa ce presarati zaharul pe foaia de aluat, treceti de 2 ori cu sucitorul peste foaie. Zaharul se va lipi mai bine si nu se va imprastia la rulat.
Fiecare rulou se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc.
Sub tava in care se coc trandafirii puneti un vas/tava cu apa, pentru a evita sa se arda la "talpa"
Se pudreaza cu zahar dupa ce s-au racit.
Sursa: dulciurifeldefel.blogspot.com
">
Ingrediente:
* 400 g aluat de foietaj
* 3 mere
* 6 linguri zahar
* 2 linguri scortisoara
* zeama de la 1/2 de lamaie
Merele se taie in sferturi, se scot coatoarele, apoi se taie felii subtiri. Se pun intr-o cratita si se acopera cu apa. Adaugam 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba se mai dau 2 clocote si se da deoparte.
Se scot feliile de mar pe un prosop absorbant si se lasa la racit.
Intindem foaia de aluat de foietaj, presaram zaharul ramas ( cantitatea de zahar se poate mari sau micsora, dupa preferinta) si scortisoara.
Aluatul de foietaj sa nu fie dezghetat complet, se lucreaza mai usor.
Apoi taiem fasii de aluat de 1.5 cm Pe fiecare fasie se pun felii de mar, usor suprapuse.
Apoi se ruleaza cat mai strans posibil. Dupa ce presarati zaharul pe foaia de aluat, treceti de 2 ori cu sucitorul peste foaie. Zaharul se va lipi mai bine si nu se va imprastia la rulat.
Fiecare rulou se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc.
Sub tava in care se coc trandafirii puneti un vas/tava cu apa, pentru a evita sa se arda la "talpa"
Se pudreaza cu zahar dupa ce s-au racit.
Sursa: dulciurifeldefel.blogspot.com