ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
13-07-2011, ora 12:08

Reteta zilei: Tortilla cu sunca si cascaval

Articol de Luciana Ungureanu

Cronica de Iasi va recomanda reteta pentru astazi o reteta spaniola: Tortilla cu sunca si cascaval

Ingrediente:

300-400 g de cartofi

2 oua

1 ceapa

4 felii de sunca presata

4 felii de cascaval

sare,piper

Cartofii se curata,se spala si se taie cubulete mici.Se pun intr-o tigaie adanca cu mult ulei si se lasa la fript pana se inmoaie(nu dati focul prea tare ca nu trebuie sa se friga).Cand s-au inmuiat se pune ceapa tocata marunt,sare si piper si se mai lasa pana se inmoaie si aceasta.

Se scurge uleiul din tigaie si cu ajutorul ustensilei pentru piure se piseaza cartofii.Ouale se bat cu o lg de apa si se adauga cartofii pisati,se omogenizeaza bine si se pun intr-o tigaie jumatate din compozitie,apoi sunca presata,cascavalul si restul compozitiei si nivelati cu o lingura.

Se lasa la foc aproximativ 5 minute si apoi rasturnati tortilla intr-o alta tigaie unsa cu ulei sau pe un capac si puneti-o din nou la foc pe partea cealalta.Se rastoarna pe un plartou si se serveste ca atare sau ca garnitura!

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi va recomanda reteta pentru astazi o reteta spaniola: Tortilla cu sunca si cascaval

,

Ingrediente:

300-400 g de cartofi

2 oua

1 ceapa

4 felii de sunca presata

4 felii de cascaval

sare,piper

Cartofii se curata,se spala si se taie cubulete mici.Se pun intr-o tigaie adanca cu mult ulei si se lasa la fript pana se inmoaie(nu dati focul prea tare ca nu trebuie sa se friga).Cand s-au inmuiat se pune ceapa tocata marunt,sare si piper si se mai lasa pana se inmoaie  si aceasta.

Se scurge uleiul din tigaie si cu ajutorul ustensilei pentru piure se piseaza cartofii.Ouale se bat cu o lg de apa si se adauga cartofii pisati,se omogenizeaza bine si se pun intr-o tigaie jumatate din compozitie,apoi sunca presata,cascavalul si restul compozitiei si nivelati cu o lingura.

Se lasa la foc aproximativ 5 minute si apoi rasturnati tortilla intr-o alta tigaie unsa cu ulei sau pe un capac si puneti-o din nou la foc pe partea cealalta.Se rastoarna pe un plartou si se serveste ca atare sau ca garnitura!

" title="Stiri despre

Ingrediente:

300-400 g de cartofi

2 oua

1 ceapa

4 felii de sunca presata

4 felii de cascaval

sare,piper

Cartofii se curata,se spala si se taie cubulete mici.Se pun intr-o tigaie adanca cu mult ulei si se lasa la fript pana se inmoaie(nu dati focul prea tare ca nu trebuie sa se friga).Cand s-au inmuiat se pune ceapa tocata marunt,sare si piper si se mai lasa pana se inmoaie  si aceasta.

Se scurge uleiul din tigaie si cu ajutorul ustensilei pentru piure se piseaza cartofii.Ouale se bat cu o lg de apa si se adauga cartofii pisati,se omogenizeaza bine si se pun intr-o tigaie jumatate din compozitie,apoi sunca presata,cascavalul si restul compozitiei si nivelati cu o lingura.

Se lasa la foc aproximativ 5 minute si apoi rasturnati tortilla intr-o alta tigaie unsa cu ulei sau pe un capac si puneti-o din nou la foc pe partea cealalta.Se rastoarna pe un plartou si se serveste ca atare sau ca garnitura!

">

Ingrediente:

300-400 g de cartofi

2 oua

1 ceapa

4 felii de sunca presata

4 felii de cascaval

sare,piper

Cartofii se curata,se spala si se taie cubulete mici.Se pun intr-o tigaie adanca cu mult ulei si se lasa la fript pana se inmoaie(nu dati focul prea tare ca nu trebuie sa se friga).Cand s-au inmuiat se pune ceapa tocata marunt,sare si piper si se mai lasa pana se inmoaie  si aceasta.

Se scurge uleiul din tigaie si cu ajutorul ustensilei pentru piure se piseaza cartofii.Ouale se bat cu o lg de apa si se adauga cartofii pisati,se omogenizeaza bine si se pun intr-o tigaie jumatate din compozitie,apoi sunca presata,cascavalul si restul compozitiei si nivelati cu o lingura.

Se lasa la foc aproximativ 5 minute si apoi rasturnati tortilla intr-o alta tigaie unsa cu ulei sau pe un capac si puneti-o din nou la foc pe partea cealalta.Se rastoarna pe un plartou si se serveste ca atare sau ca garnitura!

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii