Cronica de Iasi va prezinta o reteta delicioasa, usor de preparat si iubita de toti „pasionatii” de ciocolata. Cu siguranta nu veti putea rezista tentatiei, chiar daca sunteti la cura de slabire, dar totusi nu exagerati.
De ce aveti nevoie?
Pentru blat:
300 gr de faina
1 praf de copt
o priza de sare
180 gr de unt
220 gr de zahar
100 gr de cioclata de menaj
250 ml de apa
2 oua
esenta de vanilie
Pentru crema:
330 gr de zahar pudra
7 linguri de apa fierbinte
130 gr de ciocolata topita si racita
o esenta de vanilie
60 gr de unt la temperatura camerei
Pentru glazura de ciocolata:
250 gr de ciocolata de menaj
250 ml de frisca lichida
Cum preparati?
Intr-un vas se cerne faina cu praful de copt si sarea. Separat, se mixeaza untul cu zaharul, pana amestecul devine pufos. Ciocolata se topeste si se raceste, apoi se pune peste unt, impreuna cu vanilia. Se mixeaza 3-4 minute, pana la incorporarea completa. Se pun apoi ouale amestecand bine. Ingredientele solide (amestecul de faina) se pun in 3 transe, alterand cu apa si mixand aproximativ un minut dupa fiecare ingredient. Dupa ce s-a omogenizat bine, se toarna amestecul intr-o tava de tort, cu diametrul de 22 de cm, unsa si tapetata cu faina. Se lasa la copt pentru aproximativ 30-40 de minute in cuptorul incins.
Intre timp se prepara crema si glazura de ciocolata. Intr-un bol se mixeaza zaharul si apa la viteza mica, pana cand obtinem o crema densa. Se pune apoi ciocolata si vanilia si se adauga si untul, treptat, pe bucatele. Frisca se incalzeste, apoi se toaca ciocolata marunt. Frisca fierbinte se toarna peste ciocolata si se amesteca cu un tel pana cand ciocolata se topeste si avem o glazura bogata.
Tortul se aseaza pe un gratar si se toarna glazura peste. Pentru ornat puteti folosi ciocolata alba topita pentru a-l decora dupa bunul plac. Va uram Pofta Buna!
Sursa: gospodini.blogspot.com
Tag-uri:
Cronica de Iasi va prezinta o reteta delicioasa, usor de preparat si iubita de toti „pasionatii” de ciocolata. Cu siguranta nu veti putea rezista tentatiei, chiar daca sunteti la cura de slabire, dar totusi nu exagerati.
,
De ce aveti nevoie?
Pentru blat:
300 gr de faina
1 praf de copt
o priza de sare
180 gr de unt
220 gr de zahar
100 gr de cioclata de menaj
250 ml de apa
2 oua
esenta de vanilie
Pentru crema:
330 gr de zahar pudra
7 linguri de apa fierbinte
130 gr de ciocolata topita si racita
o esenta de vanilie
60 gr de unt la temperatura camerei
Pentru glazura de ciocolata:
250 gr de ciocolata de menaj
250 ml de frisca lichida
Cum preparati?
Intr-un vas se cerne faina cu praful de copt si sarea. Separat, se mixeaza untul cu zaharul, pana amestecul devine pufos. Ciocolata se topeste si se raceste, apoi se pune peste unt, impreuna cu vanilia. Se mixeaza 3-4 minute, pana la incorporarea completa. Se pun apoi ouale amestecand bine. Ingredientele solide (amestecul de faina) se pun in 3 transe, alterand cu apa si mixand aproximativ un minut dupa fiecare ingredient. Dupa ce s-a omogenizat bine, se toarna amestecul intr-o tava de tort, cu diametrul de 22 de cm, unsa si tapetata cu faina. Se lasa la copt pentru aproximativ 30-40 de minute in cuptorul incins.
" title="Stiri despre
De ce aveti nevoie?
Pentru blat:
300 gr de faina
1 praf de copt
o priza de sare
180 gr de unt
220 gr de zahar
100 gr de cioclata de menaj
250 ml de apa
2 oua
esenta de vanilie
Pentru crema:
330 gr de zahar pudra
7 linguri de apa fierbinte
130 gr de ciocolata topita si racita
o esenta de vanilie
60 gr de unt la temperatura camerei
Pentru glazura de ciocolata:
250 gr de ciocolata de menaj
250 ml de frisca lichida
Cum preparati?
Intr-un vas se cerne faina cu praful de copt si sarea. Separat, se mixeaza untul cu zaharul, pana amestecul devine pufos. Ciocolata se topeste si se raceste, apoi se pune peste unt, impreuna cu vanilia. Se mixeaza 3-4 minute, pana la incorporarea completa. Se pun apoi ouale amestecand bine. Ingredientele solide (amestecul de faina) se pun in 3 transe, alterand cu apa si mixand aproximativ un minut dupa fiecare ingredient. Dupa ce s-a omogenizat bine, se toarna amestecul intr-o tava de tort, cu diametrul de 22 de cm, unsa si tapetata cu faina. Se lasa la copt pentru aproximativ 30-40 de minute in cuptorul incins.
">
De ce aveti nevoie?
Pentru blat:
300 gr de faina
1 praf de copt
o priza de sare
180 gr de unt
220 gr de zahar
100 gr de cioclata de menaj
250 ml de apa
2 oua
esenta de vanilie
Pentru crema:
330 gr de zahar pudra
7 linguri de apa fierbinte
130 gr de ciocolata topita si racita
o esenta de vanilie
60 gr de unt la temperatura camerei
Pentru glazura de ciocolata:
250 gr de ciocolata de menaj
250 ml de frisca lichida
Cum preparati?
Intr-un vas se cerne faina cu praful de copt si sarea. Separat, se mixeaza untul cu zaharul, pana amestecul devine pufos. Ciocolata se topeste si se raceste, apoi se pune peste unt, impreuna cu vanilia. Se mixeaza 3-4 minute, pana la incorporarea completa. Se pun apoi ouale amestecand bine. Ingredientele solide (amestecul de faina) se pun in 3 transe, alterand cu apa si mixand aproximativ un minut dupa fiecare ingredient. Dupa ce s-a omogenizat bine, se toarna amestecul intr-o tava de tort, cu diametrul de 22 de cm, unsa si tapetata cu faina. Se lasa la copt pentru aproximativ 30-40 de minute in cuptorul incins.
,
Intre timp se prepara crema si glazura de ciocolata. Intr-un bol se mixeaza zaharul si apa la viteza mica, pana cand obtinem o crema densa. Se pune apoi ciocolata si vanilia si se adauga si untul, treptat, pe bucatele. Frisca se incalzeste, apoi se toaca ciocolata marunt. Frisca fierbinte se toarna peste ciocolata si se amesteca cu un tel pana cand ciocolata se topeste si avem o glazura bogata.
" title="Stiri despre
Intre timp se prepara crema si glazura de ciocolata. Intr-un bol se mixeaza zaharul si apa la viteza mica, pana cand obtinem o crema densa. Se pune apoi ciocolata si vanilia si se adauga si untul, treptat, pe bucatele. Frisca se incalzeste, apoi se toaca ciocolata marunt. Frisca fierbinte se toarna peste ciocolata si se amesteca cu un tel pana cand ciocolata se topeste si avem o glazura bogata.
">
Intre timp se prepara crema si glazura de ciocolata. Intr-un bol se mixeaza zaharul si apa la viteza mica, pana cand obtinem o crema densa. Se pune apoi ciocolata si vanilia si se adauga si untul, treptat, pe bucatele. Frisca se incalzeste, apoi se toaca ciocolata marunt. Frisca fierbinte se toarna peste ciocolata si se amesteca cu un tel pana cand ciocolata se topeste si avem o glazura bogata.
,
Tortul se aseaza pe un gratar si se toarna glazura peste. Pentru ornat puteti folosi ciocolata alba topita pentru a-l decora dupa bunul plac. Va uram Pofta Buna!
" title="Stiri despre
Tortul se aseaza pe un gratar si se toarna glazura peste. Pentru ornat puteti folosi ciocolata alba topita pentru a-l decora dupa bunul plac. Va uram Pofta Buna!
">
Tortul se aseaza pe un gratar si se toarna glazura peste. Pentru ornat puteti folosi ciocolata alba topita pentru a-l decora dupa bunul plac. Va uram Pofta Buna!
,
Sursa: gospodini.blogspot.com
" title="Stiri despre
Sursa: gospodini.blogspot.com
">
Sursa: gospodini.blogspot.com