A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1736350318.7452.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reteta zilei: Tort de ciocolata
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
25-06-2011, ora 02:52

Reteta zilei: Tort de ciocolata

Articol de Andra Petrariu

Cronica de Iasi va prezinta o reteta delicioasa, usor de preparat si iubita de toti „pasionatii” de ciocolata. Cu siguranta nu veti putea rezista tentatiei, chiar daca sunteti la cura de slabire, dar totusi nu exagerati.

De ce aveti nevoie?

Pentru blat:

300 gr de faina

1 praf de copt

o priza de sare

180 gr de unt

220 gr de zahar

100 gr de cioclata de menaj

250 ml de apa

2 oua

esenta de vanilie

Pentru crema:

330 gr de zahar pudra

7 linguri de apa fierbinte

130 gr de ciocolata topita si racita

o esenta de vanilie

60 gr de unt la temperatura camerei

Pentru glazura de ciocolata:

250 gr de ciocolata de menaj

250 ml de frisca lichida

Cum preparati?

Intr-un vas se cerne faina cu praful de copt si sarea. Separat, se mixeaza untul cu zaharul, pana amestecul devine pufos. Ciocolata se topeste si se raceste, apoi se pune peste unt, impreuna cu vanilia. Se mixeaza 3-4 minute, pana la incorporarea completa. Se pun apoi ouale amestecand bine. Ingredientele solide (amestecul de faina) se pun in 3 transe, alterand cu apa si mixand aproximativ un minut dupa fiecare ingredient. Dupa ce s-a omogenizat bine, se toarna amestecul intr-o tava de tort, cu diametrul de 22 de cm, unsa si tapetata cu faina. Se lasa la copt pentru aproximativ 30-40 de minute in cuptorul incins.

Intre timp se prepara crema si glazura de ciocolata. Intr-un bol se mixeaza zaharul si apa la viteza mica, pana cand obtinem o crema densa. Se pune apoi ciocolata si vanilia si se adauga si untul, treptat, pe bucatele. Frisca se incalzeste, apoi se toaca ciocolata marunt. Frisca fierbinte se toarna peste ciocolata si se amesteca cu un tel pana cand ciocolata se topeste si avem o glazura bogata.

Tortul se aseaza pe un gratar si se toarna glazura peste. Pentru ornat puteti folosi ciocolata alba topita pentru a-l decora dupa bunul plac. Va uram Pofta Buna!

Sursa: gospodini.blogspot.com

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi va prezinta o reteta delicioasa, usor de preparat si iubita de toti „pasionatii” de ciocolata. Cu siguranta nu veti putea rezista tentatiei, chiar daca sunteti la cura de slabire, dar totusi nu exagerati.

,

De ce aveti nevoie?

Pentru blat:

300 gr de faina

1 praf de copt

o priza de sare

180 gr de unt

220 gr de zahar

100 gr de cioclata de menaj

250 ml de apa

2 oua

esenta de vanilie

 

Pentru crema:

330 gr de zahar pudra

7 linguri de apa fierbinte

130 gr de ciocolata topita si racita

o esenta de vanilie

60 gr de unt la temperatura camerei

 

Pentru glazura de ciocolata:

250 gr de ciocolata de menaj

250 ml de frisca lichida

 

Cum preparati?

Intr-un vas  se cerne faina cu praful de copt si sarea. Separat, se mixeaza untul cu zaharul, pana amestecul devine pufos. Ciocolata se topeste si se raceste, apoi se pune peste unt, impreuna cu vanilia. Se mixeaza 3-4 minute, pana la incorporarea completa. Se pun apoi ouale amestecand bine. Ingredientele solide (amestecul de faina) se pun in 3 transe, alterand cu apa si mixand aproximativ un minut dupa fiecare ingredient. Dupa ce s-a omogenizat bine, se toarna amestecul intr-o tava de tort, cu diametrul de 22 de cm, unsa si tapetata cu faina. Se lasa la copt pentru aproximativ 30-40 de minute in cuptorul incins.

" title="Stiri despre

De ce aveti nevoie?

Pentru blat:

300 gr de faina

1 praf de copt

o priza de sare

180 gr de unt

220 gr de zahar

100 gr de cioclata de menaj

250 ml de apa

2 oua

esenta de vanilie

 

Pentru crema:

330 gr de zahar pudra

7 linguri de apa fierbinte

130 gr de ciocolata topita si racita

o esenta de vanilie

60 gr de unt la temperatura camerei

 

Pentru glazura de ciocolata:

250 gr de ciocolata de menaj

250 ml de frisca lichida

 

Cum preparati?

Intr-un vas  se cerne faina cu praful de copt si sarea. Separat, se mixeaza untul cu zaharul, pana amestecul devine pufos. Ciocolata se topeste si se raceste, apoi se pune peste unt, impreuna cu vanilia. Se mixeaza 3-4 minute, pana la incorporarea completa. Se pun apoi ouale amestecand bine. Ingredientele solide (amestecul de faina) se pun in 3 transe, alterand cu apa si mixand aproximativ un minut dupa fiecare ingredient. Dupa ce s-a omogenizat bine, se toarna amestecul intr-o tava de tort, cu diametrul de 22 de cm, unsa si tapetata cu faina. Se lasa la copt pentru aproximativ 30-40 de minute in cuptorul incins.

">

De ce aveti nevoie?

Pentru blat:

300 gr de faina

1 praf de copt

o priza de sare

180 gr de unt

220 gr de zahar

100 gr de cioclata de menaj

250 ml de apa

2 oua

esenta de vanilie

 

Pentru crema:

330 gr de zahar pudra

7 linguri de apa fierbinte

130 gr de ciocolata topita si racita

o esenta de vanilie

60 gr de unt la temperatura camerei

 

Pentru glazura de ciocolata:

250 gr de ciocolata de menaj

250 ml de frisca lichida

 

Cum preparati?

Intr-un vas  se cerne faina cu praful de copt si sarea. Separat, se mixeaza untul cu zaharul, pana amestecul devine pufos. Ciocolata se topeste si se raceste, apoi se pune peste unt, impreuna cu vanilia. Se mixeaza 3-4 minute, pana la incorporarea completa. Se pun apoi ouale amestecand bine. Ingredientele solide (amestecul de faina) se pun in 3 transe, alterand cu apa si mixand aproximativ un minut dupa fiecare ingredient. Dupa ce s-a omogenizat bine, se toarna amestecul intr-o tava de tort, cu diametrul de 22 de cm, unsa si tapetata cu faina. Se lasa la copt pentru aproximativ 30-40 de minute in cuptorul incins.

,

Intre timp se prepara crema si glazura de ciocolata. Intr-un bol se mixeaza zaharul si apa la viteza mica, pana cand obtinem o crema densa. Se pune apoi ciocolata si vanilia si se adauga si untul, treptat, pe bucatele.  Frisca se incalzeste, apoi se toaca ciocolata marunt. Frisca fierbinte se toarna peste ciocolata si se amesteca cu un tel pana cand ciocolata se topeste si avem o glazura bogata.

" title="Stiri despre

Intre timp se prepara crema si glazura de ciocolata. Intr-un bol se mixeaza zaharul si apa la viteza mica, pana cand obtinem o crema densa. Se pune apoi ciocolata si vanilia si se adauga si untul, treptat, pe bucatele.  Frisca se incalzeste, apoi se toaca ciocolata marunt. Frisca fierbinte se toarna peste ciocolata si se amesteca cu un tel pana cand ciocolata se topeste si avem o glazura bogata.

">

Intre timp se prepara crema si glazura de ciocolata. Intr-un bol se mixeaza zaharul si apa la viteza mica, pana cand obtinem o crema densa. Se pune apoi ciocolata si vanilia si se adauga si untul, treptat, pe bucatele.  Frisca se incalzeste, apoi se toaca ciocolata marunt. Frisca fierbinte se toarna peste ciocolata si se amesteca cu un tel pana cand ciocolata se topeste si avem o glazura bogata.

,

Tortul se aseaza pe un gratar si se toarna glazura peste. Pentru ornat puteti folosi ciocolata alba topita pentru a-l decora dupa bunul plac. Va uram Pofta Buna!

" title="Stiri despre

Tortul se aseaza pe un gratar si se toarna glazura peste. Pentru ornat puteti folosi ciocolata alba topita pentru a-l decora dupa bunul plac. Va uram Pofta Buna!

">

Tortul se aseaza pe un gratar si se toarna glazura peste. Pentru ornat puteti folosi ciocolata alba topita pentru a-l decora dupa bunul plac. Va uram Pofta Buna!

,

Sursa: gospodini.blogspot.com

" title="Stiri despre

Sursa: gospodini.blogspot.com

">

Sursa: gospodini.blogspot.com

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii