Cronica de Iasi recomanda:Tort de ciocolata
Ingrediente:
- 200 g ciocolata amaruie (70% cacao), maruntita fin
- 200 g unt taiat cubulete
- 200 g zahar pudra
- 5 oua mari, la temperatura camerei
- 2 linguri faina
- un praf de sare
- zahar pudra si cacao pentru decor
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se captuseste o forma de tort cu hartie de copt.
2. Ciocolata se topeste impreuna cu untul pe baie de aburi, se da deoparte si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se incorporeaza 125 g zahar pudra, galbenusurile, faina si sarea. Se amesteca bine dupa fiecare ingredient adaugat.
3. Albusurile se bat spuma, se adauga restul de zahar pudra, in trei adaugari, batand bine dupa fiecare adaugare, pana se obtine o bezea lucioasa. Se incorporeaza 1/3 din bezea in compozitia de ciocolata, apoi se adauga si restul de bezea.
4. Compozitia se toarna in tava pregatita si se niveleaza la suprafata. Se da la copt pentru 35-40 minute, pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata sau cu doar cateva firimituri atasate.
5. Tortul se lasa sa se raceasca complet in forma, apoi se rastoarna pe un platou si se indeparteaza hartia de copt. Se pudreaza cu zahar pudra si cacao.
Sursa: retetedulci.ro
Tag-uri:
Cronica de Iasi recomanda:Tort de ciocolata
,
Ingrediente:
- 200 g ciocolata amaruie (70% cacao), maruntita fin
- 200 g unt taiat cubulete
- 200 g zahar pudra
- 5 oua mari, la temperatura camerei
- 2 linguri faina
- un praf de sare
- zahar pudra si cacao pentru decor
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se captuseste o forma de tort cu hartie de copt.
2. Ciocolata se topeste impreuna cu untul pe baie de aburi, se da deoparte si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se incorporeaza 125 g zahar pudra, galbenusurile, faina si sarea. Se amesteca bine dupa fiecare ingredient adaugat.
3. Albusurile se bat spuma, se adauga restul de zahar pudra, in trei adaugari, batand bine dupa fiecare adaugare, pana se obtine o bezea lucioasa. Se incorporeaza 1/3 din bezea in compozitia de ciocolata, apoi se adauga si restul de bezea.
4. Compozitia se toarna in tava pregatita si se niveleaza la suprafata. Se da la copt pentru 35-40 minute, pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata sau cu doar cateva firimituri atasate.
5. Tortul se lasa sa se raceasca complet in forma, apoi se rastoarna pe un platou si se indeparteaza hartia de copt. Se pudreaza cu zahar pudra si cacao.
Sursa: retetedulci.ro
" title="Stiri despre
Ingrediente:
- 200 g ciocolata amaruie (70% cacao), maruntita fin
- 200 g unt taiat cubulete
- 200 g zahar pudra
- 5 oua mari, la temperatura camerei
- 2 linguri faina
- un praf de sare
- zahar pudra si cacao pentru decor
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se captuseste o forma de tort cu hartie de copt.
2. Ciocolata se topeste impreuna cu untul pe baie de aburi, se da deoparte si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se incorporeaza 125 g zahar pudra, galbenusurile, faina si sarea. Se amesteca bine dupa fiecare ingredient adaugat.
3. Albusurile se bat spuma, se adauga restul de zahar pudra, in trei adaugari, batand bine dupa fiecare adaugare, pana se obtine o bezea lucioasa. Se incorporeaza 1/3 din bezea in compozitia de ciocolata, apoi se adauga si restul de bezea.
4. Compozitia se toarna in tava pregatita si se niveleaza la suprafata. Se da la copt pentru 35-40 minute, pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata sau cu doar cateva firimituri atasate.
5. Tortul se lasa sa se raceasca complet in forma, apoi se rastoarna pe un platou si se indeparteaza hartia de copt. Se pudreaza cu zahar pudra si cacao.
Sursa: retetedulci.ro
">
Ingrediente:
- 200 g ciocolata amaruie (70% cacao), maruntita fin
- 200 g unt taiat cubulete
- 200 g zahar pudra
- 5 oua mari, la temperatura camerei
- 2 linguri faina
- un praf de sare
- zahar pudra si cacao pentru decor
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se captuseste o forma de tort cu hartie de copt.
2. Ciocolata se topeste impreuna cu untul pe baie de aburi, se da deoparte si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se incorporeaza 125 g zahar pudra, galbenusurile, faina si sarea. Se amesteca bine dupa fiecare ingredient adaugat.
3. Albusurile se bat spuma, se adauga restul de zahar pudra, in trei adaugari, batand bine dupa fiecare adaugare, pana se obtine o bezea lucioasa. Se incorporeaza 1/3 din bezea in compozitia de ciocolata, apoi se adauga si restul de bezea.
4. Compozitia se toarna in tava pregatita si se niveleaza la suprafata. Se da la copt pentru 35-40 minute, pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata sau cu doar cateva firimituri atasate.
5. Tortul se lasa sa se raceasca complet in forma, apoi se rastoarna pe un platou si se indeparteaza hartia de copt. Se pudreaza cu zahar pudra si cacao.
Sursa: retetedulci.ro