ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
03-12-2011, ora 06:38

Reteta zilei: Tort de castanet

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi va recomanda:Tort de castanet

Ingrediente:

3 oua

3 linguri zahar

3 linguri faina

1 lingura cacao

60 gr unt/margarina

1 lingurita praf de copt

1 praf de sare

Ingrediente pentru crema

300 ml lapte

1 budinca vanilie

1 lingura zahar

100 gr unt/margarina

100 gr zahar praf

250 gr piure castane

1 fiola esenta rom

Pentru ornat

300 ml frisca

1 pliculet intaritor pentru frisca

2 linguri zahar praf

2 linguri smantana dulce

Mod de preparare:

Separam albusurile de galbenusuri, in albusuri punem un praf de sare si incepem sa batem cu mixerul pana devine o spuma tare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin mai deschise la culoare, apoi adaugam treptat untul topit. Amestecam faina, praful de cacao si praful de copt si-l incorporam in compozitia de galbenusuri. Treptat adaugam albusurile si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam amestecul intr-o forma de tort (28cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit aprox 15-20 minute.

Pana se coace blatul noi vom pregati crema astfel: punem 200 ml lapte la fiert, iar in restul de 100 ml lapte dizolvam budinca cu zaharul. Cand laptele incepe sa fiarba adaugam budinca si amestecand continuu fierbem pana se ingroasa. Punem deoparte sa se raceasca si intre timp frecam spuma untul moale cu zaharul praf. Dam prin razatoare piureul de castane (scos din congelator in prealabil) si adaugam la unt impreuna cu romul. Incorporam treptat si budinca racita.

Luam blatul racit, intindem frumos crema de castane, iar deasupra punem frisca batuta.

Pofta buna!

Sursa: gustos.ro

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi va recomanda:Tort de castanet

,

Ingrediente:

3 oua

3 linguri zahar

3 linguri faina

1 lingura cacao

60 gr unt/margarina

1 lingurita praf de copt

1 praf de sare

Ingrediente pentru crema

300 ml lapte

1 budinca vanilie

1 lingura zahar

100 gr unt/margarina

100 gr zahar praf

250 gr piure castane

1 fiola esenta rom

Pentru ornat

300 ml frisca

1 pliculet intaritor pentru frisca

2 linguri zahar praf

2 linguri smantana dulce

 

Mod de preparare:

Separam albusurile de galbenusuri, in albusuri punem un praf de sare si incepem sa batem cu mixerul pana devine o spuma tare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin mai deschise la culoare, apoi adaugam treptat untul topit. Amestecam faina, praful de cacao si praful de copt si-l incorporam in compozitia de galbenusuri. Treptat adaugam albusurile si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam amestecul intr-o forma de tort (28cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit aprox 15-20 minute.

Pana se coace blatul noi vom pregati crema astfel: punem 200 ml lapte la fiert, iar in restul de 100 ml lapte dizolvam budinca cu zaharul. Cand laptele incepe sa fiarba adaugam budinca si amestecand continuu fierbem pana se ingroasa. Punem deoparte sa se raceasca si intre timp frecam spuma untul moale cu zaharul praf. Dam prin razatoare piureul de castane (scos din congelator in prealabil) si adaugam la unt impreuna cu romul. Incorporam treptat si budinca racita.

Luam blatul racit, intindem frumos crema de castane, iar deasupra punem frisca batuta.

Pofta buna!

Sursa: gustos.ro

" title="Stiri despre

Ingrediente:

3 oua

3 linguri zahar

3 linguri faina

1 lingura cacao

60 gr unt/margarina

1 lingurita praf de copt

1 praf de sare

Ingrediente pentru crema

300 ml lapte

1 budinca vanilie

1 lingura zahar

100 gr unt/margarina

100 gr zahar praf

250 gr piure castane

1 fiola esenta rom

Pentru ornat

300 ml frisca

1 pliculet intaritor pentru frisca

2 linguri zahar praf

2 linguri smantana dulce

 

Mod de preparare:

Separam albusurile de galbenusuri, in albusuri punem un praf de sare si incepem sa batem cu mixerul pana devine o spuma tare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin mai deschise la culoare, apoi adaugam treptat untul topit. Amestecam faina, praful de cacao si praful de copt si-l incorporam in compozitia de galbenusuri. Treptat adaugam albusurile si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam amestecul intr-o forma de tort (28cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit aprox 15-20 minute.

Pana se coace blatul noi vom pregati crema astfel: punem 200 ml lapte la fiert, iar in restul de 100 ml lapte dizolvam budinca cu zaharul. Cand laptele incepe sa fiarba adaugam budinca si amestecand continuu fierbem pana se ingroasa. Punem deoparte sa se raceasca si intre timp frecam spuma untul moale cu zaharul praf. Dam prin razatoare piureul de castane (scos din congelator in prealabil) si adaugam la unt impreuna cu romul. Incorporam treptat si budinca racita.

Luam blatul racit, intindem frumos crema de castane, iar deasupra punem frisca batuta.

Pofta buna!

Sursa: gustos.ro

">

Ingrediente:

3 oua

3 linguri zahar

3 linguri faina

1 lingura cacao

60 gr unt/margarina

1 lingurita praf de copt

1 praf de sare

Ingrediente pentru crema

300 ml lapte

1 budinca vanilie

1 lingura zahar

100 gr unt/margarina

100 gr zahar praf

250 gr piure castane

1 fiola esenta rom

Pentru ornat

300 ml frisca

1 pliculet intaritor pentru frisca

2 linguri zahar praf

2 linguri smantana dulce

 

Mod de preparare:

Separam albusurile de galbenusuri, in albusuri punem un praf de sare si incepem sa batem cu mixerul pana devine o spuma tare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin mai deschise la culoare, apoi adaugam treptat untul topit. Amestecam faina, praful de cacao si praful de copt si-l incorporam in compozitia de galbenusuri. Treptat adaugam albusurile si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam amestecul intr-o forma de tort (28cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit aprox 15-20 minute.

Pana se coace blatul noi vom pregati crema astfel: punem 200 ml lapte la fiert, iar in restul de 100 ml lapte dizolvam budinca cu zaharul. Cand laptele incepe sa fiarba adaugam budinca si amestecand continuu fierbem pana se ingroasa. Punem deoparte sa se raceasca si intre timp frecam spuma untul moale cu zaharul praf. Dam prin razatoare piureul de castane (scos din congelator in prealabil) si adaugam la unt impreuna cu romul. Incorporam treptat si budinca racita.

Luam blatul racit, intindem frumos crema de castane, iar deasupra punem frisca batuta.

Pofta buna!

Sursa: gustos.ro

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii