Cronica de Iasi va indulceste dimineata cu o felie de tort cu mousse de ciocolata.
De ce aveti nevoie?
Pentru Blat:
3 oua
100 gr de zahar
6 plicuri de zahar vanilat
1/4 pachet de unt
o ciocolata cu lapte
50 gr de faina
100 gr de migdale tocate
Pentru mousse:
2 oua
360 ml lapte
100 gr ciocolata cu lapte
un plic jumate de gelatina
240 ml smantana pentru frisca
2 linguri amidon
4 linguri zahar
Cum preparati?
Se separa galbenusurile si se freaca cu zaharul si cel vanilat pana la obtinerea unei creme groase. Untul se freaca cu spuma, cu o lingura de lapte fierbinte si se adauga in compozitia de galbenusuri. Apoi se adauga ciocolata topita, o lingura de apa, faina, albusurile spuma si migdalele tocate. Copozitia se toarna intr-o tava de tort, unsa bine cu unt si tapetata cu faina si se baga la cuptor incins aproximativ 20 de minute.
Intre timp se prepara reteta de mousse, amestecand continuu amidonul cu zaharul, ouale batute spuma si laptele si fierbem compozitia punand bolul intr-un altul mai mare. Ciocolata topita, gelatina inmuiata in 2-3 linguri de apa rece se adauga in copmpozitie atunci cand o scoatem de pe foc. Dupa ce se racest putin incorporam si frisca batuta si turnam crema obtinuta peste blatul de tort. Se baga la frigidr pentru 2-3 ore pana se intareste. Va urma Pofta Buna!
Sursa: gospodini.blogspot.com
Tag-uri:
Cronica de Iasi va indulceste dimineata cu o felie de tort cu mousse de ciocolata.
,
De ce aveti nevoie?
Pentru Blat:
3 oua
100 gr de zahar
6 plicuri de zahar vanilat
1/4 pachet de unt
o ciocolata cu lapte
50 gr de faina
100 gr de migdale tocate
Pentru mousse:
2 oua
360 ml lapte
100 gr ciocolata cu lapte
un plic jumate de gelatina
240 ml smantana pentru frisca
2 linguri amidon
4 linguri zahar
Cum preparati?
" title="Stiri despre
De ce aveti nevoie?
Pentru Blat:
3 oua
100 gr de zahar
6 plicuri de zahar vanilat
1/4 pachet de unt
o ciocolata cu lapte
50 gr de faina
100 gr de migdale tocate
Pentru mousse:
2 oua
360 ml lapte
100 gr ciocolata cu lapte
un plic jumate de gelatina
240 ml smantana pentru frisca
2 linguri amidon
4 linguri zahar
Cum preparati?
">
De ce aveti nevoie?
Pentru Blat:
3 oua
100 gr de zahar
6 plicuri de zahar vanilat
1/4 pachet de unt
o ciocolata cu lapte
50 gr de faina
100 gr de migdale tocate
Pentru mousse:
2 oua
360 ml lapte
100 gr ciocolata cu lapte
un plic jumate de gelatina
240 ml smantana pentru frisca
2 linguri amidon
4 linguri zahar
Cum preparati?
, Se separa galbenusurile si se freaca cu zaharul si cel vanilat pana la obtinerea unei creme groase. Untul se freaca cu spuma, cu o lingura de lapte fierbinte si se adauga in compozitia de galbenusuri. Apoi se adauga ciocolata topita, o lingura de apa, faina, albusurile spuma si migdalele tocate. Copozitia se toarna intr-o tava de tort, unsa bine cu unt si tapetata cu faina si se baga la cuptor incins aproximativ 20 de minute.
Intre timp se prepara reteta de mousse, amestecand continuu amidonul cu zaharul, ouale batute spuma si laptele si fierbem compozitia punand bolul intr-un altul mai mare. Ciocolata topita, gelatina inmuiata in 2-3 linguri de apa rece se adauga in copmpozitie atunci cand o scoatem de pe foc. Dupa ce se racest putin incorporam si frisca batuta si turnam crema obtinuta peste blatul de tort. Se baga la frigidr pentru 2-3 ore pana se intareste. Va urma Pofta Buna!
Sursa: gospodini.blogspot.com
" title="Stiri despre
Se separa galbenusurile si se freaca cu zaharul si cel vanilat pana la obtinerea unei creme groase. Untul se freaca cu spuma, cu o lingura de lapte fierbinte si se adauga in compozitia de galbenusuri. Apoi se adauga ciocolata topita, o lingura de apa, faina, albusurile spuma si migdalele tocate. Copozitia se toarna intr-o tava de tort, unsa bine cu unt si tapetata cu faina si se baga la cuptor incins aproximativ 20 de minute.
Intre timp se prepara reteta de mousse, amestecand continuu amidonul cu zaharul, ouale batute spuma si laptele si fierbem compozitia punand bolul intr-un altul mai mare. Ciocolata topita, gelatina inmuiata in 2-3 linguri de apa rece se adauga in copmpozitie atunci cand o scoatem de pe foc. Dupa ce se racest putin incorporam si frisca batuta si turnam crema obtinuta peste blatul de tort. Se baga la frigidr pentru 2-3 ore pana se intareste. Va urma Pofta Buna!
Sursa: gospodini.blogspot.com
">
Se separa galbenusurile si se freaca cu zaharul si cel vanilat pana la obtinerea unei creme groase. Untul se freaca cu spuma, cu o lingura de lapte fierbinte si se adauga in compozitia de galbenusuri. Apoi se adauga ciocolata topita, o lingura de apa, faina, albusurile spuma si migdalele tocate. Copozitia se toarna intr-o tava de tort, unsa bine cu unt si tapetata cu faina si se baga la cuptor incins aproximativ 20 de minute.
Intre timp se prepara reteta de mousse, amestecand continuu amidonul cu zaharul, ouale batute spuma si laptele si fierbem compozitia punand bolul intr-un altul mai mare. Ciocolata topita, gelatina inmuiata in 2-3 linguri de apa rece se adauga in copmpozitie atunci cand o scoatem de pe foc. Dupa ce se racest putin incorporam si frisca batuta si turnam crema obtinuta peste blatul de tort. Se baga la frigidr pentru 2-3 ore pana se intareste. Va urma Pofta Buna!
Sursa: gospodini.blogspot.com