Cronica de Iasi va recomanda : Tort cu banane si caramel
Ingrediente:
-alune macinate si prajite
-10 oua
-10 linguri de faina
-10 linguri zahar
-1 varf de cutit de bicarbonat
-1 tableta de ciocolata menaj topita
-2 plicuri crema de vanilie
-400 ml lapte
-400 g frisca din smantana
-3 banane
-300 g zahar
-1 plic glazura caramel
-50 g unt
-menta pentru ornat
Ai nevoie si de forme circulare din carton pentru montarea prajiturilor. Pregateste blatul (din oua, zahar , faina si bicarbonat) ca pe un aluat de pandispan la care adaugi ciocolata topita, apoi coace-l dupa ce l-ai turnat in formele circulare, avand grija sa le umpli doar pana la jumatate.
Prepara crema conform instructiunilor de pe plic si incorporeaza in ea si frisca. Repartizeaz-o in forme deasupra blatului de ciocolata. Lasa sa stea la frigider timp de cel putin 3 ore, cat timp pregatesti caramelul.
Intr-un vas metalic, pune zaharul pe foc impreuna cu 3 linguri de apa si amesteca pana cand zaharul capata culoarea specifica de caramel, apoi adauga untul. Taie doua banane in felii groase cam de 1 cm, apoi picura caramel pe cate o fata a fiecarei felii de banana.
Taie una din banane in felii subtiri, apoi orneaza fiecare prajitura cu un strat de felii subtiri asezate in spirala, dupa care intinde un strat subtire de caramel pe deasupra. Da prajiturile la frigider.
Inainte de a le servi, indeparteaza formele din jurul prajiturilor si decoreaza farfuria cu glazura de caramel, cu alune prajite, cu felli de banana cu crusta de cramel si cu frunzulite de menta.
Pofta buna!
Sursa: retete-diverse.ro
Tag-uri:
Cronica de Iasi va recomanda : Tort cu banane si caramel
,
Ingrediente:
-alune macinate si prajite
-10 oua
-10 linguri de faina
-10 linguri zahar
-1 varf de cutit de bicarbonat
-1 tableta de ciocolata menaj topita
-2 plicuri crema de vanilie
-400 ml lapte
-400 g frisca din smantana
-3 banane
-300 g zahar
-1 plic glazura caramel
-50 g unt
-menta pentru ornat
Ai nevoie si de forme circulare din carton pentru montarea prajiturilor. Pregateste blatul (din oua, zahar , faina si bicarbonat) ca pe un aluat de pandispan la care adaugi ciocolata topita, apoi coace-l dupa ce l-ai turnat in formele circulare, avand grija sa le umpli doar pana la jumatate.
Prepara crema conform instructiunilor de pe plic si incorporeaza in ea si frisca. Repartizeaz-o in forme deasupra blatului de ciocolata. Lasa sa stea la frigider timp de cel putin 3 ore, cat timp pregatesti caramelul.
Intr-un vas metalic, pune zaharul pe foc impreuna cu 3 linguri de apa si amesteca pana cand zaharul capata culoarea specifica de caramel, apoi adauga untul. Taie doua banane in felii groase cam de 1 cm, apoi picura caramel pe cate o fata a fiecarei felii de banana.
Taie una din banane in felii subtiri, apoi orneaza fiecare prajitura cu un strat de felii subtiri asezate in spirala, dupa care intinde un strat subtire de caramel pe deasupra. Da prajiturile la frigider.
Inainte de a le servi, indeparteaza formele din jurul prajiturilor si decoreaza farfuria cu glazura de caramel, cu alune prajite, cu felli de banana cu crusta de cramel si cu frunzulite de menta.
Pofta buna!
Sursa: retete-diverse.ro
" title="Stiri despre
Ingrediente:
-alune macinate si prajite
-10 oua
-10 linguri de faina
-10 linguri zahar
-1 varf de cutit de bicarbonat
-1 tableta de ciocolata menaj topita
-2 plicuri crema de vanilie
-400 ml lapte
-400 g frisca din smantana
-3 banane
-300 g zahar
-1 plic glazura caramel
-50 g unt
-menta pentru ornat
Ai nevoie si de forme circulare din carton pentru montarea prajiturilor. Pregateste blatul (din oua, zahar , faina si bicarbonat) ca pe un aluat de pandispan la care adaugi ciocolata topita, apoi coace-l dupa ce l-ai turnat in formele circulare, avand grija sa le umpli doar pana la jumatate.
Prepara crema conform instructiunilor de pe plic si incorporeaza in ea si frisca. Repartizeaz-o in forme deasupra blatului de ciocolata. Lasa sa stea la frigider timp de cel putin 3 ore, cat timp pregatesti caramelul.
Intr-un vas metalic, pune zaharul pe foc impreuna cu 3 linguri de apa si amesteca pana cand zaharul capata culoarea specifica de caramel, apoi adauga untul. Taie doua banane in felii groase cam de 1 cm, apoi picura caramel pe cate o fata a fiecarei felii de banana.
Taie una din banane in felii subtiri, apoi orneaza fiecare prajitura cu un strat de felii subtiri asezate in spirala, dupa care intinde un strat subtire de caramel pe deasupra. Da prajiturile la frigider.
Inainte de a le servi, indeparteaza formele din jurul prajiturilor si decoreaza farfuria cu glazura de caramel, cu alune prajite, cu felli de banana cu crusta de cramel si cu frunzulite de menta.
Pofta buna!
Sursa: retete-diverse.ro
">
Ingrediente:
-alune macinate si prajite
-10 oua
-10 linguri de faina
-10 linguri zahar
-1 varf de cutit de bicarbonat
-1 tableta de ciocolata menaj topita
-2 plicuri crema de vanilie
-400 ml lapte
-400 g frisca din smantana
-3 banane
-300 g zahar
-1 plic glazura caramel
-50 g unt
-menta pentru ornat
Ai nevoie si de forme circulare din carton pentru montarea prajiturilor. Pregateste blatul (din oua, zahar , faina si bicarbonat) ca pe un aluat de pandispan la care adaugi ciocolata topita, apoi coace-l dupa ce l-ai turnat in formele circulare, avand grija sa le umpli doar pana la jumatate.
Prepara crema conform instructiunilor de pe plic si incorporeaza in ea si frisca. Repartizeaz-o in forme deasupra blatului de ciocolata. Lasa sa stea la frigider timp de cel putin 3 ore, cat timp pregatesti caramelul.
Intr-un vas metalic, pune zaharul pe foc impreuna cu 3 linguri de apa si amesteca pana cand zaharul capata culoarea specifica de caramel, apoi adauga untul. Taie doua banane in felii groase cam de 1 cm, apoi picura caramel pe cate o fata a fiecarei felii de banana.
Taie una din banane in felii subtiri, apoi orneaza fiecare prajitura cu un strat de felii subtiri asezate in spirala, dupa care intinde un strat subtire de caramel pe deasupra. Da prajiturile la frigider.
Inainte de a le servi, indeparteaza formele din jurul prajiturilor si decoreaza farfuria cu glazura de caramel, cu alune prajite, cu felli de banana cu crusta de cramel si cu frunzulite de menta.
Pofta buna!
Sursa: retete-diverse.ro