A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727583934.8555.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reteta zilei: Tort cu banane si caramel
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
26-10-2011, ora 06:55

Reteta zilei: Tort cu banane si caramel

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi va recomanda : Tort cu banane si caramel

Ingrediente:

-alune macinate si prajite

-10 oua

-10 linguri de faina

-10 linguri zahar

-1 varf de cutit de bicarbonat

-1 tableta de ciocolata menaj topita

-2 plicuri crema de vanilie

-400 ml lapte

-400 g frisca din smantana

-3 banane

-300 g zahar

-1 plic glazura caramel

-50 g unt

-menta pentru ornat

Ai nevoie si de forme circulare din carton pentru montarea prajiturilor. Pregateste blatul (din oua, zahar , faina si bicarbonat) ca pe un aluat de pandispan la care adaugi ciocolata topita, apoi coace-l dupa ce l-ai turnat in formele circulare, avand grija sa le umpli doar pana la jumatate.

Prepara crema conform instructiunilor de pe plic si incorporeaza in ea si frisca. Repartizeaz-o in forme deasupra blatului de ciocolata. Lasa sa stea la frigider timp de cel putin 3 ore, cat timp pregatesti caramelul.

Intr-un vas metalic, pune zaharul pe foc impreuna cu 3 linguri de apa si amesteca pana cand zaharul capata culoarea specifica de caramel, apoi adauga untul. Taie doua banane in felii groase cam de 1 cm, apoi picura caramel pe cate o fata a fiecarei felii de banana.

Taie una din banane in felii subtiri, apoi orneaza fiecare prajitura cu un strat de felii subtiri asezate in spirala, dupa care intinde un strat subtire de caramel pe deasupra. Da prajiturile la frigider.

Inainte de a le servi, indeparteaza formele din jurul prajiturilor si decoreaza farfuria cu glazura de caramel, cu alune prajite, cu felli de banana cu crusta de cramel si cu frunzulite de menta.

Pofta buna!

Sursa: retete-diverse.ro

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi va recomanda : Tort cu banane si caramel

, Ingrediente:

-alune macinate si prajite

-10 oua

-10 linguri de faina

-10 linguri zahar

-1 varf de cutit de bicarbonat

-1 tableta de ciocolata menaj topita

-2 plicuri crema de vanilie

-400 ml lapte

-400 g frisca din smantana

-3 banane

-300 g zahar

-1 plic glazura caramel

-50 g unt

-menta pentru ornat

Ai nevoie si de forme circulare din carton pentru montarea prajiturilor. Pregateste blatul (din oua, zahar , faina si bicarbonat) ca pe un aluat de pandispan la care adaugi ciocolata topita, apoi coace-l dupa ce l-ai turnat in formele circulare, avand grija sa le umpli doar pana la jumatate.

Prepara crema conform instructiunilor de pe plic si incorporeaza in ea si frisca. Repartizeaz-o in forme deasupra blatului de ciocolata. Lasa sa stea la frigider timp de cel putin 3 ore, cat timp pregatesti caramelul.

Intr-un vas metalic, pune zaharul pe foc impreuna cu 3 linguri de apa si amesteca pana cand zaharul capata culoarea specifica de caramel, apoi adauga untul. Taie doua banane in felii groase cam de 1 cm, apoi picura caramel pe cate o fata a fiecarei felii de banana.

Taie una din banane in felii subtiri, apoi orneaza fiecare prajitura cu un strat de felii subtiri asezate in spirala, dupa care intinde un strat subtire de caramel pe deasupra. Da prajiturile la frigider.

Inainte de a le servi, indeparteaza formele din jurul prajiturilor si decoreaza farfuria cu glazura de caramel, cu alune prajite, cu felli de banana cu crusta de cramel si cu frunzulite de menta.

Pofta buna!

Sursa: retete-diverse.ro

" title="Stiri despre Ingrediente:

-alune macinate si prajite

-10 oua

-10 linguri de faina

-10 linguri zahar

-1 varf de cutit de bicarbonat

-1 tableta de ciocolata menaj topita

-2 plicuri crema de vanilie

-400 ml lapte

-400 g frisca din smantana

-3 banane

-300 g zahar

-1 plic glazura caramel

-50 g unt

-menta pentru ornat

Ai nevoie si de forme circulare din carton pentru montarea prajiturilor. Pregateste blatul (din oua, zahar , faina si bicarbonat) ca pe un aluat de pandispan la care adaugi ciocolata topita, apoi coace-l dupa ce l-ai turnat in formele circulare, avand grija sa le umpli doar pana la jumatate.

Prepara crema conform instructiunilor de pe plic si incorporeaza in ea si frisca. Repartizeaz-o in forme deasupra blatului de ciocolata. Lasa sa stea la frigider timp de cel putin 3 ore, cat timp pregatesti caramelul.

Intr-un vas metalic, pune zaharul pe foc impreuna cu 3 linguri de apa si amesteca pana cand zaharul capata culoarea specifica de caramel, apoi adauga untul. Taie doua banane in felii groase cam de 1 cm, apoi picura caramel pe cate o fata a fiecarei felii de banana.

Taie una din banane in felii subtiri, apoi orneaza fiecare prajitura cu un strat de felii subtiri asezate in spirala, dupa care intinde un strat subtire de caramel pe deasupra. Da prajiturile la frigider.

Inainte de a le servi, indeparteaza formele din jurul prajiturilor si decoreaza farfuria cu glazura de caramel, cu alune prajite, cu felli de banana cu crusta de cramel si cu frunzulite de menta.

Pofta buna!

Sursa: retete-diverse.ro

">Ingrediente:

-alune macinate si prajite

-10 oua

-10 linguri de faina

-10 linguri zahar

-1 varf de cutit de bicarbonat

-1 tableta de ciocolata menaj topita

-2 plicuri crema de vanilie

-400 ml lapte

-400 g frisca din smantana

-3 banane

-300 g zahar

-1 plic glazura caramel

-50 g unt

-menta pentru ornat

Ai nevoie si de forme circulare din carton pentru montarea prajiturilor. Pregateste blatul (din oua, zahar , faina si bicarbonat) ca pe un aluat de pandispan la care adaugi ciocolata topita, apoi coace-l dupa ce l-ai turnat in formele circulare, avand grija sa le umpli doar pana la jumatate.

Prepara crema conform instructiunilor de pe plic si incorporeaza in ea si frisca. Repartizeaz-o in forme deasupra blatului de ciocolata. Lasa sa stea la frigider timp de cel putin 3 ore, cat timp pregatesti caramelul.

Intr-un vas metalic, pune zaharul pe foc impreuna cu 3 linguri de apa si amesteca pana cand zaharul capata culoarea specifica de caramel, apoi adauga untul. Taie doua banane in felii groase cam de 1 cm, apoi picura caramel pe cate o fata a fiecarei felii de banana.

Taie una din banane in felii subtiri, apoi orneaza fiecare prajitura cu un strat de felii subtiri asezate in spirala, dupa care intinde un strat subtire de caramel pe deasupra. Da prajiturile la frigider.

Inainte de a le servi, indeparteaza formele din jurul prajiturilor si decoreaza farfuria cu glazura de caramel, cu alune prajite, cu felli de banana cu crusta de cramel si cu frunzulite de menta.

Pofta buna!

Sursa: retete-diverse.ro

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii