Cronica de Iasi va recomanda: Terrina crocanta cu bezele si fructe de padure
Ingrediente:
- 1 punga fructe de padure, decongelate (450 g)
- 4-5 linguri zahar, in functie de cat de acre sunt fructele
- 600 ml frisca lichida
- 3 linguri zahar pudra
- 12 bezele sfaramate
Mod de preparare:
Intr-o cratita se incalzesc pentru 5 minute fructele de padure impreuna cu zaharul. Se lasa sa se raceasca. Frisca lichida se bate, impreuna cu zaharul pudra, pana se intareste. Se incorporeaza fructele de padure, apoi bezelele sfaramate. Se amesteca usor. Compozitia se pune intr-o forma de chec captusita cu folie alimentara si se da la congelator pentru minim 4 ore. Inainte de servire, se scoate tava, se rastoarna terina pe un platou, se indeparteaza folia, se lasa 5 minute, apoi se taie in felii.
Nota: Terrina crocanta cu bezele si fructe de padure cu cat va sta mai mult in congelator, cu atat va fi mai tare; in consecinta, se va lasa putin mai mult la temperatura camerei inainte de a o servi.
Sursa: retetedulci.ro
Tag-uri:
Cronica de Iasi va recomanda: Terrina crocanta cu bezele si fructe de padure
,
Ingrediente:
- 1 punga fructe de padure, decongelate (450 g)
- 4-5 linguri zahar, in functie de cat de acre sunt fructele
- 600 ml frisca lichida
- 3 linguri zahar pudra
- 12 bezele sfaramate
Mod de preparare:
Intr-o cratita se incalzesc pentru 5 minute fructele de padure impreuna cu zaharul. Se lasa sa se raceasca. Frisca lichida se bate, impreuna cu zaharul pudra, pana se intareste. Se incorporeaza fructele de padure, apoi bezelele sfaramate. Se amesteca usor. Compozitia se pune intr-o forma de chec captusita cu folie alimentara si se da la congelator pentru minim 4 ore. Inainte de servire, se scoate tava, se rastoarna terina pe un platou, se indeparteaza folia, se lasa 5 minute, apoi se taie in felii.
Nota: Terrina crocanta cu bezele si fructe de padure cu cat va sta mai mult in congelator, cu atat va fi mai tare; in consecinta, se va lasa putin mai mult la temperatura camerei inainte de a o servi.
Sursa: retetedulci.ro
" title="Stiri despre
Ingrediente:
- 1 punga fructe de padure, decongelate (450 g)
- 4-5 linguri zahar, in functie de cat de acre sunt fructele
- 600 ml frisca lichida
- 3 linguri zahar pudra
- 12 bezele sfaramate
Mod de preparare:
Intr-o cratita se incalzesc pentru 5 minute fructele de padure impreuna cu zaharul. Se lasa sa se raceasca. Frisca lichida se bate, impreuna cu zaharul pudra, pana se intareste. Se incorporeaza fructele de padure, apoi bezelele sfaramate. Se amesteca usor. Compozitia se pune intr-o forma de chec captusita cu folie alimentara si se da la congelator pentru minim 4 ore. Inainte de servire, se scoate tava, se rastoarna terina pe un platou, se indeparteaza folia, se lasa 5 minute, apoi se taie in felii.
Nota: Terrina crocanta cu bezele si fructe de padure cu cat va sta mai mult in congelator, cu atat va fi mai tare; in consecinta, se va lasa putin mai mult la temperatura camerei inainte de a o servi.
Sursa: retetedulci.ro
">
Ingrediente:
- 1 punga fructe de padure, decongelate (450 g)
- 4-5 linguri zahar, in functie de cat de acre sunt fructele
- 600 ml frisca lichida
- 3 linguri zahar pudra
- 12 bezele sfaramate
Mod de preparare:
Intr-o cratita se incalzesc pentru 5 minute fructele de padure impreuna cu zaharul. Se lasa sa se raceasca. Frisca lichida se bate, impreuna cu zaharul pudra, pana se intareste. Se incorporeaza fructele de padure, apoi bezelele sfaramate. Se amesteca usor. Compozitia se pune intr-o forma de chec captusita cu folie alimentara si se da la congelator pentru minim 4 ore. Inainte de servire, se scoate tava, se rastoarna terina pe un platou, se indeparteaza folia, se lasa 5 minute, apoi se taie in felii.
Nota: Terrina crocanta cu bezele si fructe de padure cu cat va sta mai mult in congelator, cu atat va fi mai tare; in consecinta, se va lasa putin mai mult la temperatura camerei inainte de a o servi.
Sursa: retetedulci.ro