ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
20-01-2012, ora 10:46

Reteta zilei: Tartalette cu crema mascarpone

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi va recomanda:Tartalette cu crema mascarpone

Pentru aluat:

* 180 g faina

* 50 g nuca macinata

* 1 galbenus

* 100 g zahar pudra

* 100 g unt

* esenta de vanilie

Faina o amestecam cu nuca macinata, zaharul pudra si un praf de sare. Adaugam galbenusul, esenta de vanilie si untul topit. Se framanta un aluat moale, dar omogen, care se infasoara in folie si se da la frigider pentru minim 1 ora.

Formele le ungem bine cu unt si le umplem cu aluat. Intepam din loc in loc cu furculita

si dam la cuptor, la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca marginile.

Pentru crema:

* 1 galbenus

* 2-3 linguri lapte

* 100 g zahar

* 1/2 lingurita gelatina

* 100 g mascarpone

* 150 ml frisca lichida

Galbenusul il frecam cu zahar pana devine ca o crema. Adaugam laptele rece si punem vasul la foc mic (sau la bain-marine) si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Lasam la racit.

Gelatina o hidratam in 2 linguri de apa rece si o adaugam peste crema de galbenusuri racorita (temperatura suportabila la deget).

Omogenizam si dam la frigider pana la racirea completa. Punem mascarpone peste aceasta compozitie si mixam pana se omogenizeaza si obtinem o crema fina. La sfarsit incorporam si frisca batuta.

Pentru decor:

* frisca

* cacao

Repartizam crema pe fiecare tarta in parte. si ornam cu frisca. In momentul servirii se presara cacao din abundenta.

     
Tag-uri: Reteta zilei
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii