A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1728075451.0668.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reteta zilei: Tarta cu mere si nuci
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
01-12-2011, ora 07:50

Reteta zilei: Tarta cu mere si nuci

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi va recomanda: Tarta cu mere si nuci

Ingrediente

Blat

- 250-300 g faina

- 5 galbenusuri

- 150 g unt

- 10 g praf de copt

Umplutura

-1.5 kg mere

- 100 g nuca macinata

- scortisoara pudra

- 2 linguri de ulei

- 3 linguri de zahar

Bezea

- 5 albusuri

- 7 linguri de zahar

Merele se spala, se curata si se taie in bucatele. Apoi se pun intr-o cratita impreuna cu cele doua linguri de ulei, zaharul si scortisoara. Se calesc pana se inmoaie putin. Cand sunt gata cratita se ia de pe foc si merele se lasa sa se racoreasca.

Untul moale se amesteca bine cu galbenusurile pana cand se formeaza o spuma. Apoi se adauga praful de copt si in final faina. Atentie - faina se pune treptat si se framanta bine.

Apoi aluatul se modeleaza frumos intr-o forma de tarta. Se inteapa din loc in loc cu o furculita pentru a ne asigura ca se coace frumos.

Asezam merele iar apoi presaram nuca macinata peste acestea si o nivelam. In final o sa punem si bezeaua.

Tarta se baga in cuptorul preincalzit si se coace la foc mediu pana cand bezeaua devine aurie.

Dupa ce s-a racit, tarta se va taia frumos si usor.

Pofta buna!

Sursa: gustos.ro

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi va recomanda: Tarta cu mere si nuci

,

Ingrediente

Blat

- 250-300 g faina

- 5 galbenusuri

- 150 g unt

- 10 g praf de copt

 

Umplutura

-1.5 kg mere

- 100 g nuca macinata

- scortisoara pudra

- 2 linguri de ulei

- 3 linguri de zahar

 

Bezea

- 5 albusuri

- 7 linguri de zahar

 

Merele se spala, se curata si se taie in bucatele. Apoi se pun intr-o cratita impreuna cu cele doua linguri de ulei, zaharul si scortisoara. Se calesc pana se inmoaie putin. Cand sunt gata cratita se ia de pe foc si merele se lasa sa se racoreasca.

Untul moale se amesteca bine cu galbenusurile pana cand se formeaza o spuma. Apoi se adauga praful de copt si in final faina. Atentie - faina se pune treptat si se framanta bine.

Apoi aluatul se modeleaza frumos intr-o forma de tarta. Se inteapa din loc in loc cu o furculita pentru a ne asigura ca se coace frumos.

Asezam merele iar apoi presaram nuca macinata peste acestea si o nivelam. In final o sa punem si bezeaua.

Tarta se baga in cuptorul preincalzit si se coace la foc mediu pana cand bezeaua devine aurie.

Dupa ce s-a racit, tarta se va taia frumos si usor.

Pofta buna!

Sursa: gustos.ro

" title="Stiri despre

Ingrediente

Blat

- 250-300 g faina

- 5 galbenusuri

- 150 g unt

- 10 g praf de copt

 

Umplutura

-1.5 kg mere

- 100 g nuca macinata

- scortisoara pudra

- 2 linguri de ulei

- 3 linguri de zahar

 

Bezea

- 5 albusuri

- 7 linguri de zahar

 

Merele se spala, se curata si se taie in bucatele. Apoi se pun intr-o cratita impreuna cu cele doua linguri de ulei, zaharul si scortisoara. Se calesc pana se inmoaie putin. Cand sunt gata cratita se ia de pe foc si merele se lasa sa se racoreasca.

Untul moale se amesteca bine cu galbenusurile pana cand se formeaza o spuma. Apoi se adauga praful de copt si in final faina. Atentie - faina se pune treptat si se framanta bine.

Apoi aluatul se modeleaza frumos intr-o forma de tarta. Se inteapa din loc in loc cu o furculita pentru a ne asigura ca se coace frumos.

Asezam merele iar apoi presaram nuca macinata peste acestea si o nivelam. In final o sa punem si bezeaua.

Tarta se baga in cuptorul preincalzit si se coace la foc mediu pana cand bezeaua devine aurie.

Dupa ce s-a racit, tarta se va taia frumos si usor.

Pofta buna!

Sursa: gustos.ro

">

Ingrediente

Blat

- 250-300 g faina

- 5 galbenusuri

- 150 g unt

- 10 g praf de copt

 

Umplutura

-1.5 kg mere

- 100 g nuca macinata

- scortisoara pudra

- 2 linguri de ulei

- 3 linguri de zahar

 

Bezea

- 5 albusuri

- 7 linguri de zahar

 

Merele se spala, se curata si se taie in bucatele. Apoi se pun intr-o cratita impreuna cu cele doua linguri de ulei, zaharul si scortisoara. Se calesc pana se inmoaie putin. Cand sunt gata cratita se ia de pe foc si merele se lasa sa se racoreasca.

Untul moale se amesteca bine cu galbenusurile pana cand se formeaza o spuma. Apoi se adauga praful de copt si in final faina. Atentie - faina se pune treptat si se framanta bine.

Apoi aluatul se modeleaza frumos intr-o forma de tarta. Se inteapa din loc in loc cu o furculita pentru a ne asigura ca se coace frumos.

Asezam merele iar apoi presaram nuca macinata peste acestea si o nivelam. In final o sa punem si bezeaua.

Tarta se baga in cuptorul preincalzit si se coace la foc mediu pana cand bezeaua devine aurie.

Dupa ce s-a racit, tarta se va taia frumos si usor.

Pofta buna!

Sursa: gustos.ro

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii