Cronica de Iasi va recomanda pentru astazi o reteta dulce:Tarta cu capsuni si crema de Ricotta
Ingredientele
Blatul:
• 240 gr de faina
• 120 gr de unt
• 4 linguri de zahar
• 4 galbenusuri
• un strop de sare
Umplutura:
• 400 gr de branza Ricotta
• 200 gr de branza de vaci cremoasa
• 4 linguri de zahar fin
• esenta de portocala
• aprox. 500 gr de capsuni
• aprox. 60 gr de afine
• 2 plicuri de jeleu transparent
Pentru blat se amesteca toate ingredientele reci si se framanta rapid pana devine un aluat de tarta omogen pe care il pui in folie alimentara si il lasi la frigider macar o ora.
Pe blatul de lucru tapetat cu faina intinzi foaia de aluat, o rulezi pe facalet si o derulezi in forma (daca nu este antiaderenta, se poate unge cu putin unt inainte). Acoperi iar cu folie de plastic si mai lasi la rece 30 min.
Intepi aluatul din loc in loc cu furculita (de siguranta poti taia si un cerc de foaie de copt si acoperi aluatul cu greutati - linte sau fasole uscata, pentru a nu se deforma) si il pui la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru aprox. 25 min, pana se rumeneste un pic.
Intre timp, pentru umplutura, amesteci branza Ricotta cu branza de vaci, zaharul si esenta. Aluatul il scoti si il lasi sa se raceasca pe un gratar apoi il umpli cu crema si nivelezi.
Ornezi cu capsuni taiate si cu afine, apoi prepari jeleul conform cu indicatiile de pe pachet. Tarta o lasi la frigider macar 1-2 ore inainte de a o servi.
Pofta buna!
Tag-uri:
Cronica de Iasi va recomanda pentru astazi o reteta dulce:Tarta cu capsuni si crema de Ricotta
,
Ingredientele
Blatul:
• 240 gr de faina
• 120 gr de unt
• 4 linguri de zahar
• 4 galbenusuri
• un strop de sare
Umplutura:
• 400 gr de branza Ricotta
• 200 gr de branza de vaci cremoasa
• 4 linguri de zahar fin
• esenta de portocala
• aprox. 500 gr de capsuni
• aprox. 60 gr de afine
• 2 plicuri de jeleu transparent
Pentru blat se amesteca toate ingredientele reci si se framanta rapid pana devine un aluat de tarta omogen pe care il pui in folie alimentara si il lasi la frigider macar o ora.
Pe blatul de lucru tapetat cu faina intinzi foaia de aluat, o rulezi pe facalet si o derulezi in forma (daca nu este antiaderenta, se poate unge cu putin unt inainte). Acoperi iar cu folie de plastic si mai lasi la rece 30 min.
Intepi aluatul din loc in loc cu furculita (de siguranta poti taia si un cerc de foaie de copt si acoperi aluatul cu greutati - linte sau fasole uscata, pentru a nu se deforma) si il pui la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru aprox. 25 min, pana se rumeneste un pic.
Intre timp, pentru umplutura, amesteci branza Ricotta cu branza de vaci, zaharul si esenta. Aluatul il scoti si il lasi sa se raceasca pe un gratar apoi il umpli cu crema si nivelezi.
Ornezi cu capsuni taiate si cu afine, apoi prepari jeleul conform cu indicatiile de pe pachet. Tarta o lasi la frigider macar 1-2 ore inainte de a o servi.
Pofta buna!
" title="Stiri despre
Ingredientele
Blatul:
• 240 gr de faina
• 120 gr de unt
• 4 linguri de zahar
• 4 galbenusuri
• un strop de sare
Umplutura:
• 400 gr de branza Ricotta
• 200 gr de branza de vaci cremoasa
• 4 linguri de zahar fin
• esenta de portocala
• aprox. 500 gr de capsuni
• aprox. 60 gr de afine
• 2 plicuri de jeleu transparent
Pentru blat se amesteca toate ingredientele reci si se framanta rapid pana devine un aluat de tarta omogen pe care il pui in folie alimentara si il lasi la frigider macar o ora.
Pe blatul de lucru tapetat cu faina intinzi foaia de aluat, o rulezi pe facalet si o derulezi in forma (daca nu este antiaderenta, se poate unge cu putin unt inainte). Acoperi iar cu folie de plastic si mai lasi la rece 30 min.
Intepi aluatul din loc in loc cu furculita (de siguranta poti taia si un cerc de foaie de copt si acoperi aluatul cu greutati - linte sau fasole uscata, pentru a nu se deforma) si il pui la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru aprox. 25 min, pana se rumeneste un pic.
Intre timp, pentru umplutura, amesteci branza Ricotta cu branza de vaci, zaharul si esenta. Aluatul il scoti si il lasi sa se raceasca pe un gratar apoi il umpli cu crema si nivelezi.
Ornezi cu capsuni taiate si cu afine, apoi prepari jeleul conform cu indicatiile de pe pachet. Tarta o lasi la frigider macar 1-2 ore inainte de a o servi.
Pofta buna!
">
Ingredientele
Blatul:
• 240 gr de faina
• 120 gr de unt
• 4 linguri de zahar
• 4 galbenusuri
• un strop de sare
Umplutura:
• 400 gr de branza Ricotta
• 200 gr de branza de vaci cremoasa
• 4 linguri de zahar fin
• esenta de portocala
• aprox. 500 gr de capsuni
• aprox. 60 gr de afine
• 2 plicuri de jeleu transparent
Pentru blat se amesteca toate ingredientele reci si se framanta rapid pana devine un aluat de tarta omogen pe care il pui in folie alimentara si il lasi la frigider macar o ora.
Pe blatul de lucru tapetat cu faina intinzi foaia de aluat, o rulezi pe facalet si o derulezi in forma (daca nu este antiaderenta, se poate unge cu putin unt inainte). Acoperi iar cu folie de plastic si mai lasi la rece 30 min.
Intepi aluatul din loc in loc cu furculita (de siguranta poti taia si un cerc de foaie de copt si acoperi aluatul cu greutati - linte sau fasole uscata, pentru a nu se deforma) si il pui la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru aprox. 25 min, pana se rumeneste un pic.
Intre timp, pentru umplutura, amesteci branza Ricotta cu branza de vaci, zaharul si esenta. Aluatul il scoti si il lasi sa se raceasca pe un gratar apoi il umpli cu crema si nivelezi.
Ornezi cu capsuni taiate si cu afine, apoi prepari jeleul conform cu indicatiile de pe pachet. Tarta o lasi la frigider macar 1-2 ore inainte de a o servi.
Pofta buna!