Cronica de Iasi va propune pentru astazi o reteta delicioasa: Serbet cu fructe congelate
Ingrediente:
500 g mix de fructe congelate (capsuni, mure, zmeura am folosit eu);
50 g fructoza (sau 100 g zahar tos fin);
1 pliculet zahar vanilat;
1 albus de ou.
Mod de preparare:
Puneti fructoza (sau zaharul tos) si zaharul vanilat intr-un blender si procesati pana obtineti o pudra foarte fina (eu am facut toate aceste operatiuni la Themomix si a durat 10 secunde la viteza 9).
Cand ati ajuns la acest rezultat, adaugati albusul si fructele congelate (daca aveti bucati mai mari de fruct, cum ar fi capsunile de exemplu, taiati-le jumatati) si procesati (ajungand pana la viteza Turbo), pana ce obtineti un piure fin si omogen (la Thermomix am procesat 1 minut la viteza 9).
Daca doriti ca sorbetul sa fie si mai pufos, transferati compozitia intr-un mixer, montati accesoriul pentru batut albus (la mine nu a fost nevoie, pentru ca Thermomix imi permite atasarea fluturelui direct in bolul de mixare, peste cutite) si mai procesati cca. 20 de secunde la viteza 3.
Dupa aceea sorbetul este gata pentru a fi servit imediat, fara sa mai asteptati ! Puneti in farfurii, in cupe sau in ce forme doriti voi, decorati cu fructe proaspete si sa aveti pofta!
Daca nu il consumati imediat (sau daca va mai ramane), puneti in forme de plastic si pastrati la congelator pana ce va decideti sa mai serviti.
Sursa: all-food.ro
Tag-uri:
Cronica de Iasi va propune pentru astazi o reteta delicioasa: Serbet cu fructe congelate
,
Ingrediente:
500 g mix de fructe congelate (capsuni, mure, zmeura am folosit eu);
50 g fructoza (sau 100 g zahar tos fin);
1 pliculet zahar vanilat;
1 albus de ou.
Mod de preparare:
Puneti fructoza (sau zaharul tos) si zaharul vanilat intr-un blender si procesati pana obtineti o pudra foarte fina (eu am facut toate aceste operatiuni la Themomix si a durat 10 secunde la viteza 9).
Cand ati ajuns la acest rezultat, adaugati albusul si fructele congelate (daca aveti bucati mai mari de fruct, cum ar fi capsunile de exemplu, taiati-le jumatati) si procesati (ajungand pana la viteza Turbo), pana ce obtineti un piure fin si omogen (la Thermomix am procesat 1 minut la viteza 9).
Daca doriti ca sorbetul sa fie si mai pufos, transferati compozitia intr-un mixer, montati accesoriul pentru batut albus (la mine nu a fost nevoie, pentru ca Thermomix imi permite atasarea fluturelui direct in bolul de mixare, peste cutite) si mai procesati cca. 20 de secunde la viteza 3.
Dupa aceea sorbetul este gata pentru a fi servit imediat, fara sa mai asteptati ! Puneti in farfurii, in cupe sau in ce forme doriti voi, decorati cu fructe proaspete si sa aveti pofta!
Daca nu il consumati imediat (sau daca va mai ramane), puneti in forme de plastic si pastrati la congelator pana ce va decideti sa mai serviti.
Sursa: all-food.ro
" title="Stiri despre
Ingrediente:
500 g mix de fructe congelate (capsuni, mure, zmeura am folosit eu);
50 g fructoza (sau 100 g zahar tos fin);
1 pliculet zahar vanilat;
1 albus de ou.
Mod de preparare:
Puneti fructoza (sau zaharul tos) si zaharul vanilat intr-un blender si procesati pana obtineti o pudra foarte fina (eu am facut toate aceste operatiuni la Themomix si a durat 10 secunde la viteza 9).
Cand ati ajuns la acest rezultat, adaugati albusul si fructele congelate (daca aveti bucati mai mari de fruct, cum ar fi capsunile de exemplu, taiati-le jumatati) si procesati (ajungand pana la viteza Turbo), pana ce obtineti un piure fin si omogen (la Thermomix am procesat 1 minut la viteza 9).
Daca doriti ca sorbetul sa fie si mai pufos, transferati compozitia intr-un mixer, montati accesoriul pentru batut albus (la mine nu a fost nevoie, pentru ca Thermomix imi permite atasarea fluturelui direct in bolul de mixare, peste cutite) si mai procesati cca. 20 de secunde la viteza 3.
Dupa aceea sorbetul este gata pentru a fi servit imediat, fara sa mai asteptati ! Puneti in farfurii, in cupe sau in ce forme doriti voi, decorati cu fructe proaspete si sa aveti pofta!
Daca nu il consumati imediat (sau daca va mai ramane), puneti in forme de plastic si pastrati la congelator pana ce va decideti sa mai serviti.
Sursa: all-food.ro
">
Ingrediente:
500 g mix de fructe congelate (capsuni, mure, zmeura am folosit eu);
50 g fructoza (sau 100 g zahar tos fin);
1 pliculet zahar vanilat;
1 albus de ou.
Mod de preparare:
Puneti fructoza (sau zaharul tos) si zaharul vanilat intr-un blender si procesati pana obtineti o pudra foarte fina (eu am facut toate aceste operatiuni la Themomix si a durat 10 secunde la viteza 9).
Cand ati ajuns la acest rezultat, adaugati albusul si fructele congelate (daca aveti bucati mai mari de fruct, cum ar fi capsunile de exemplu, taiati-le jumatati) si procesati (ajungand pana la viteza Turbo), pana ce obtineti un piure fin si omogen (la Thermomix am procesat 1 minut la viteza 9).
Daca doriti ca sorbetul sa fie si mai pufos, transferati compozitia intr-un mixer, montati accesoriul pentru batut albus (la mine nu a fost nevoie, pentru ca Thermomix imi permite atasarea fluturelui direct in bolul de mixare, peste cutite) si mai procesati cca. 20 de secunde la viteza 3.
Dupa aceea sorbetul este gata pentru a fi servit imediat, fara sa mai asteptati ! Puneti in farfurii, in cupe sau in ce forme doriti voi, decorati cu fructe proaspete si sa aveti pofta!
Daca nu il consumati imediat (sau daca va mai ramane), puneti in forme de plastic si pastrati la congelator pana ce va decideti sa mai serviti.
Sursa: all-food.ro