Cronica de Iasi va recomanda: Semilune
Ingrediente
![](/pictures/images/prajitura_bunicii_-_semilune_3.JPG)
4 oua
150 g zahar
150 ml ulei
200 g faina
1 praf de copt
coaja de portocala (praf)
150 g nuca macinata mare pentru presarat pe deasupra
Mod de preparare
Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul amestecat cu praful de portocala si se mixeaza pana compozitia devine ca o crema. Se toarna apoi uleiul putin cate putin, amestecand continuu, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra se presara nuca macinata, repartizandu-se uniform pe toata suprafata. Se da tava la cuptor la foc mediu, pentru vreo jumatate de ora, pana blatul se desprinde de marginile tavii si se aureste usor.
Se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie sub forma de semiluna, cu ajutorul unui pahar.
Sursa: dulciurifeldefel.blogspot.com
Tag-uri:
Cronica de Iasi va recomanda: Semilune
Ingrediente
,
![](/pictures/images/prajitura_bunicii_-_semilune_3.JPG)
4 oua
150 g zahar
150 ml ulei
200 g faina
1 praf de copt
coaja de portocala (praf)
150 g nuca macinata mare pentru presarat pe deasupra
Mod de preparare
Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul amestecat cu praful de portocala si se mixeaza pana compozitia devine ca o crema. Se toarna apoi uleiul putin cate putin, amestecand continuu, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra se presara nuca macinata, repartizandu-se uniform pe toata suprafata. Se da tava la cuptor la foc mediu, pentru vreo jumatate de ora, pana blatul se desprinde de marginile tavii si se aureste usor.
Se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie sub forma de semiluna, cu ajutorul unui pahar.
Sursa: dulciurifeldefel.blogspot.com
" title="Stiri despre
![](/pictures/images/prajitura_bunicii_-_semilune_3.JPG)
4 oua
150 g zahar
150 ml ulei
200 g faina
1 praf de copt
coaja de portocala (praf)
150 g nuca macinata mare pentru presarat pe deasupra
Mod de preparare
Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul amestecat cu praful de portocala si se mixeaza pana compozitia devine ca o crema. Se toarna apoi uleiul putin cate putin, amestecand continuu, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra se presara nuca macinata, repartizandu-se uniform pe toata suprafata. Se da tava la cuptor la foc mediu, pentru vreo jumatate de ora, pana blatul se desprinde de marginile tavii si se aureste usor.
Se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie sub forma de semiluna, cu ajutorul unui pahar.
Sursa: dulciurifeldefel.blogspot.com
">
![](/pictures/images/prajitura_bunicii_-_semilune_3.JPG)
4 oua
150 g zahar
150 ml ulei
200 g faina
1 praf de copt
coaja de portocala (praf)
150 g nuca macinata mare pentru presarat pe deasupra
Mod de preparare
Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul amestecat cu praful de portocala si se mixeaza pana compozitia devine ca o crema. Se toarna apoi uleiul putin cate putin, amestecand continuu, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra se presara nuca macinata, repartizandu-se uniform pe toata suprafata. Se da tava la cuptor la foc mediu, pentru vreo jumatate de ora, pana blatul se desprinde de marginile tavii si se aureste usor.
Se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie sub forma de semiluna, cu ajutorul unui pahar.
Sursa: dulciurifeldefel.blogspot.com