ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
02-01-2012, ora 10:00

Reteta zilei: Scortisoare

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi va recomanda: Scortisoare

Ingrediente:

Pentru aluat:

-4 galbenusuri

-1 lingura drojdie granulata

-1 ou

-3 linguri lapte

-1/2 lingurita sare

-325 g. faina

-150 grame unt moale

Pentru umplutura:

140 g. zahar pudra

1 pachetel zahar vanilat

150 g. miez de nuca macinat

1/2 lingurita praf de scortisoara

1 mana de rachitele uscate ( taiate marunt ) si o mana de stafide

Mod de preparare :

Se freaca bine untul pana se albeste.

Adaugati galbenusurile si mixati pana se incorporeaza, apoi oul, sarea si drojdia dizolvata in lapte.

Adaugati faina cernuta cate putin pana obtineti o coca, o lasati sa dospeasca un sfert de ora.

Aluatul se intinde foaie subtire de 1 mm grosime si se taie patratele de marimea de marimea unor carti de joc.

Se umple fiecare bucata cu umplutura si se ruleaza.

Scortisoarele formate se pun pe tava de copt tapetata cu folie de aluminiu si se coc timp de ~ 15 minute pe raftul de sus al cuptorului incins la 180 de grade Celsius pana cand prind o culoare rumena ca scortisoara.

Pofta buna !

Sursa: anastassiacafe.blogspot.com

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi va recomanda: Scortisoare

Ingrediente:

, Pentru aluat:

 

-4 galbenusuri

-1 lingura drojdie granulata

-1 ou

-3 linguri lapte

-1/2 lingurita sare

-325 g. faina

-150 grame unt moale

 

Pentru umplutura:

140 g. zahar pudra

1 pachetel zahar vanilat

150 g. miez de nuca macinat

1/2 lingurita praf de scortisoara

1 mana de rachitele uscate ( taiate marunt ) si o mana de stafide

 

Mod de preparare :

Se freaca bine untul pana se albeste.

Adaugati galbenusurile si mixati pana se incorporeaza, apoi oul, sarea si drojdia dizolvata in lapte.

Adaugati faina cernuta cate putin pana obtineti o coca, o lasati sa dospeasca un sfert de ora.

Aluatul se intinde foaie subtire de 1 mm grosime si se taie patratele de marimea de marimea unor carti de joc.

Se umple fiecare bucata cu umplutura si se ruleaza.

Scortisoarele formate se pun pe tava de copt tapetata cu folie de aluminiu si se coc timp de ~ 15 minute pe raftul de sus al cuptorului incins la 180 de grade Celsius pana cand prind o culoare rumena ca scortisoara.

Pofta buna !

Sursa: anastassiacafe.blogspot.com

" title="Stiri despre Pentru aluat:

 

-4 galbenusuri

-1 lingura drojdie granulata

-1 ou

-3 linguri lapte

-1/2 lingurita sare

-325 g. faina

-150 grame unt moale

 

Pentru umplutura:

140 g. zahar pudra

1 pachetel zahar vanilat

150 g. miez de nuca macinat

1/2 lingurita praf de scortisoara

1 mana de rachitele uscate ( taiate marunt ) si o mana de stafide

 

Mod de preparare :

Se freaca bine untul pana se albeste.

Adaugati galbenusurile si mixati pana se incorporeaza, apoi oul, sarea si drojdia dizolvata in lapte.

Adaugati faina cernuta cate putin pana obtineti o coca, o lasati sa dospeasca un sfert de ora.

Aluatul se intinde foaie subtire de 1 mm grosime si se taie patratele de marimea de marimea unor carti de joc.

Se umple fiecare bucata cu umplutura si se ruleaza.

Scortisoarele formate se pun pe tava de copt tapetata cu folie de aluminiu si se coc timp de ~ 15 minute pe raftul de sus al cuptorului incins la 180 de grade Celsius pana cand prind o culoare rumena ca scortisoara.

Pofta buna !

Sursa: anastassiacafe.blogspot.com

">Pentru aluat:

 

-4 galbenusuri

-1 lingura drojdie granulata

-1 ou

-3 linguri lapte

-1/2 lingurita sare

-325 g. faina

-150 grame unt moale

 

Pentru umplutura:

140 g. zahar pudra

1 pachetel zahar vanilat

150 g. miez de nuca macinat

1/2 lingurita praf de scortisoara

1 mana de rachitele uscate ( taiate marunt ) si o mana de stafide

 

Mod de preparare :

Se freaca bine untul pana se albeste.

Adaugati galbenusurile si mixati pana se incorporeaza, apoi oul, sarea si drojdia dizolvata in lapte.

Adaugati faina cernuta cate putin pana obtineti o coca, o lasati sa dospeasca un sfert de ora.

Aluatul se intinde foaie subtire de 1 mm grosime si se taie patratele de marimea de marimea unor carti de joc.

Se umple fiecare bucata cu umplutura si se ruleaza.

Scortisoarele formate se pun pe tava de copt tapetata cu folie de aluminiu si se coc timp de ~ 15 minute pe raftul de sus al cuptorului incins la 180 de grade Celsius pana cand prind o culoare rumena ca scortisoara.

Pofta buna !

Sursa: anastassiacafe.blogspot.com

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii