Cronica de Iasi recomanda: Sarlota cu mere
Ingrediente:
-sase-opt mere mari
-50 grame unt
- sase linguri zahar
-scortisoara
-gem de caise
-doua linguri cu nuca macinata
-150 mililitri apa
-esenta de rom
-50 mililitri coniac
-16 piscoturi de sampanie
-vanilie
-multa frisca pentru servit
Preparare:
Curata merele de coaja, si taie-le feli. Impreuna cu zaharul si cu untul se pun intr-o tigaie la foc. Adauga scortisoara si vanilia. Fierbe totul, pana cand compozitia se ingroasa, iar merele devin translucide. Da deoparte, adauga gem de caise (doua-trei linguri) si nucile. Lasa sa se raceasca.
Prepara un sirop din apa si 2-3 linguri de zahar. Adauga coniacul sau romul. Stropeste cu sirop piscoturile si tapeteaza peretii si fundul unui vas inalt si rotund. Umple forma cu amestecul rece de mere, apoi acopera cu piscoturi. Acopera vasul cu o foaie de celorfan si da totul la rece. Rastoarna si serveste sarlota cu frisca din belsug.
Foto: tribuna.ro
Tag-uri:
Cronica de Iasi recomanda: Sarlota cu mere
Ingrediente:
-sase-opt mere mari
,
-50 grame unt
- sase linguri zahar
-scortisoara
-gem de caise
-doua linguri cu nuca macinata
-150 mililitri apa
-esenta de rom
-50 mililitri coniac
-16 piscoturi de sampanie
-vanilie
-multa frisca pentru servit
Preparare:
Curata merele de coaja, si taie-le feli. Impreuna cu zaharul si cu untul se pun intr-o tigaie la foc. Adauga scortisoara si vanilia. Fierbe totul, pana cand compozitia se ingroasa, iar merele devin translucide. Da deoparte, adauga gem de caise (doua-trei linguri) si nucile. Lasa sa se raceasca.
Prepara un sirop din apa si 2-3 linguri de zahar. Adauga coniacul sau romul. Stropeste cu sirop piscoturile si tapeteaza peretii si fundul unui vas inalt si rotund. Umple forma cu amestecul rece de mere, apoi acopera cu piscoturi. Acopera vasul cu o foaie de celorfan si da totul la rece. Rastoarna si serveste sarlota cu frisca din belsug.
Foto: tribuna.ro
" title="Stiri despre
-50 grame unt
- sase linguri zahar
-scortisoara
-gem de caise
-doua linguri cu nuca macinata
-150 mililitri apa
-esenta de rom
-50 mililitri coniac
-16 piscoturi de sampanie
-vanilie
-multa frisca pentru servit
Preparare:
Curata merele de coaja, si taie-le feli. Impreuna cu zaharul si cu untul se pun intr-o tigaie la foc. Adauga scortisoara si vanilia. Fierbe totul, pana cand compozitia se ingroasa, iar merele devin translucide. Da deoparte, adauga gem de caise (doua-trei linguri) si nucile. Lasa sa se raceasca.
Prepara un sirop din apa si 2-3 linguri de zahar. Adauga coniacul sau romul. Stropeste cu sirop piscoturile si tapeteaza peretii si fundul unui vas inalt si rotund. Umple forma cu amestecul rece de mere, apoi acopera cu piscoturi. Acopera vasul cu o foaie de celorfan si da totul la rece. Rastoarna si serveste sarlota cu frisca din belsug.
Foto: tribuna.ro
">
-50 grame unt
- sase linguri zahar
-scortisoara
-gem de caise
-doua linguri cu nuca macinata
-150 mililitri apa
-esenta de rom
-50 mililitri coniac
-16 piscoturi de sampanie
-vanilie
-multa frisca pentru servit
Preparare:
Curata merele de coaja, si taie-le feli. Impreuna cu zaharul si cu untul se pun intr-o tigaie la foc. Adauga scortisoara si vanilia. Fierbe totul, pana cand compozitia se ingroasa, iar merele devin translucide. Da deoparte, adauga gem de caise (doua-trei linguri) si nucile. Lasa sa se raceasca.
Prepara un sirop din apa si 2-3 linguri de zahar. Adauga coniacul sau romul. Stropeste cu sirop piscoturile si tapeteaza peretii si fundul unui vas inalt si rotund. Umple forma cu amestecul rece de mere, apoi acopera cu piscoturi. Acopera vasul cu o foaie de celorfan si da totul la rece. Rastoarna si serveste sarlota cu frisca din belsug.
Foto: tribuna.ro