Cronica de Iasi recomanda o reteta delicioasa : Salata de ciuperci marinate
Ingrediente
300 g ciuperci champignon (alegeti ciuperci mai mici)
1 dovlecel mic mic (cam cat un morcov mare)
1/2 legaturica patrunjel
1 lingura parmezan razuit (optional)
Dressing
suc de la 1 lamaie
80 ml ulei masline
1 lingura ceapa rosie tocata foarte marunt
1 catel usturoi
sare, piper
Portii: 2
Preparare
1. Se curata ciupercile de picioruse. Se taie felii, cat de subtiri puteti. La fel, dovlecelul se taie rondele foarte subtiri. Se adauga patrunjelul tocat. Se amesteca totul.
2. Intr-un bol puneti uleiul, apoi adaugati incet sucul de lamaie amestecand tot timpul cu un tel mic pana amestecul devine vascos. Adaugati ceapa si usturoiul strivit, apoi sare si piper dupa gust. Gustati dressingul.
3. Turnati dressingul peste ciuperci si amestecati astfel incat totul sa fie acoperit de el. Se acopera vasul si se da la frigider pentru 2-3 ore.
4. Se serveste simplu, eventual pe un pat de salata verde. Daca doriti, puteti presara cu parmezan
Sursa: e-retete.ro
Tag-uri:
Cronica de Iasi recomanda o reteta delicioasa : Salata de ciuperci marinate
,
Ingrediente
300 g ciuperci champignon (alegeti ciuperci mai mici)
1 dovlecel mic mic (cam cat un morcov mare)
1/2 legaturica patrunjel
1 lingura parmezan razuit (optional)
Dressing
suc de la 1 lamaie
80 ml ulei masline
1 lingura ceapa rosie tocata foarte marunt
1 catel usturoi
sare, piper
Portii: 2
Preparare
1. Se curata ciupercile de picioruse. Se taie felii, cat de subtiri puteti. La fel, dovlecelul se taie rondele foarte subtiri. Se adauga patrunjelul tocat. Se amesteca totul.
2. Intr-un bol puneti uleiul, apoi adaugati incet sucul de lamaie amestecand tot timpul cu un tel mic pana amestecul devine vascos. Adaugati ceapa si usturoiul strivit, apoi sare si piper dupa gust. Gustati dressingul.
3. Turnati dressingul peste ciuperci si amestecati astfel incat totul sa fie acoperit de el. Se acopera vasul si se da la frigider pentru 2-3 ore.
4. Se serveste simplu, eventual pe un pat de salata verde. Daca doriti, puteti presara cu parmezan
Sursa: e-retete.ro
" title="Stiri despre
Ingrediente
300 g ciuperci champignon (alegeti ciuperci mai mici)
1 dovlecel mic mic (cam cat un morcov mare)
1/2 legaturica patrunjel
1 lingura parmezan razuit (optional)
Dressing
suc de la 1 lamaie
80 ml ulei masline
1 lingura ceapa rosie tocata foarte marunt
1 catel usturoi
sare, piper
Portii: 2
Preparare
1. Se curata ciupercile de picioruse. Se taie felii, cat de subtiri puteti. La fel, dovlecelul se taie rondele foarte subtiri. Se adauga patrunjelul tocat. Se amesteca totul.
2. Intr-un bol puneti uleiul, apoi adaugati incet sucul de lamaie amestecand tot timpul cu un tel mic pana amestecul devine vascos. Adaugati ceapa si usturoiul strivit, apoi sare si piper dupa gust. Gustati dressingul.
3. Turnati dressingul peste ciuperci si amestecati astfel incat totul sa fie acoperit de el. Se acopera vasul si se da la frigider pentru 2-3 ore.
4. Se serveste simplu, eventual pe un pat de salata verde. Daca doriti, puteti presara cu parmezan
Sursa: e-retete.ro
">
Ingrediente
300 g ciuperci champignon (alegeti ciuperci mai mici)
1 dovlecel mic mic (cam cat un morcov mare)
1/2 legaturica patrunjel
1 lingura parmezan razuit (optional)
Dressing
suc de la 1 lamaie
80 ml ulei masline
1 lingura ceapa rosie tocata foarte marunt
1 catel usturoi
sare, piper
Portii: 2
Preparare
1. Se curata ciupercile de picioruse. Se taie felii, cat de subtiri puteti. La fel, dovlecelul se taie rondele foarte subtiri. Se adauga patrunjelul tocat. Se amesteca totul.
2. Intr-un bol puneti uleiul, apoi adaugati incet sucul de lamaie amestecand tot timpul cu un tel mic pana amestecul devine vascos. Adaugati ceapa si usturoiul strivit, apoi sare si piper dupa gust. Gustati dressingul.
3. Turnati dressingul peste ciuperci si amestecati astfel incat totul sa fie acoperit de el. Se acopera vasul si se da la frigider pentru 2-3 ore.
4. Se serveste simplu, eventual pe un pat de salata verde. Daca doriti, puteti presara cu parmezan
Sursa: e-retete.ro