A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1736955222.8382.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reteta zilei: Rulouri cu scortisoara
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
08-01-2012, ora 10:54

Reteta zilei: Rulouri cu scortisoara

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi va recomanda: Rulouri cu scortisoara

Ingrediente:

2 oua

100 g zahar

10 g drojdie uscata

1/2 lingurita sare

200 ml lapte

60 g unt

550 g faina

1 lingura coaja de portocale confiata

Pentru umplutura:

100 g unt

50 g zahar

2 linguri scortisoara

Pentru sirop:

500 ml lapte

100 g zahar (sau mai mult, dupa preferinta)

esenta de vanilie

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de portocale confiata, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se pune pe masa usor infainata si se intinde o foaie dreptunghiulara de aproximativ 0.5 cm grosime. Se unge cu untul moale, se presara cu zahar si scortisoara.

Se ruleaza strans, pe lungime, apoi cu o ata se taie rulouri de 4-5 cm. Bagam ata pe sub rulou, apoi ca si cum am face un nod taiem rulourile. Puteti taia si cu un cutit, dar cu ata se taie perfect si straturile cu scortisoara sunt distincte. Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa din nou la crescut in jur de 15-20 minute.

Se baga tava la cuptor, la foc mediu si se coc pana se rumenesc uniform. Pentru sirop incalzim putin laptele, apoi il amestecam cu zaharul si vanilia. Rulourile le lasam la racit in tava, apoi le insiropam cu siropul de lapte.

Sursa: dulciurifeldefel.blogspot.com

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi  va recomanda: Rulouri cu scortisoara

, Ingrediente:

2 oua

100 g zahar

10 g drojdie uscata

1/2 lingurita sare

200 ml lapte

60 g unt

550 g faina

1 lingura coaja de portocale confiata

 

Pentru umplutura:

100 g unt

50 g zahar

2 linguri scortisoara

 

Pentru sirop:

500 ml lapte

100 g zahar (sau mai mult, dupa preferinta)

esenta de vanilie

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de portocale confiata, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se pune pe masa usor infainata si se intinde o foaie dreptunghiulara de aproximativ 0.5 cm grosime. Se unge cu untul moale, se presara cu zahar si scortisoara.

Se ruleaza strans, pe lungime, apoi cu o ata se taie rulouri de 4-5 cm. Bagam ata pe sub rulou, apoi ca si cum am face un nod taiem rulourile. Puteti taia si cu un cutit, dar cu ata se taie perfect si straturile cu scortisoara sunt distincte. Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa din nou la crescut in jur de 15-20 minute.

Se baga tava la cuptor, la foc mediu si se coc pana se rumenesc uniform. Pentru sirop incalzim putin laptele, apoi il amestecam cu zaharul si vanilia. Rulourile le lasam la racit in tava, apoi le insiropam cu siropul de lapte.

Sursa: dulciurifeldefel.blogspot.com

" title="Stiri despre Ingrediente:

2 oua

100 g zahar

10 g drojdie uscata

1/2 lingurita sare

200 ml lapte

60 g unt

550 g faina

1 lingura coaja de portocale confiata

 

Pentru umplutura:

100 g unt

50 g zahar

2 linguri scortisoara

 

Pentru sirop:

500 ml lapte

100 g zahar (sau mai mult, dupa preferinta)

esenta de vanilie

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de portocale confiata, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se pune pe masa usor infainata si se intinde o foaie dreptunghiulara de aproximativ 0.5 cm grosime. Se unge cu untul moale, se presara cu zahar si scortisoara.

Se ruleaza strans, pe lungime, apoi cu o ata se taie rulouri de 4-5 cm. Bagam ata pe sub rulou, apoi ca si cum am face un nod taiem rulourile. Puteti taia si cu un cutit, dar cu ata se taie perfect si straturile cu scortisoara sunt distincte. Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa din nou la crescut in jur de 15-20 minute.

Se baga tava la cuptor, la foc mediu si se coc pana se rumenesc uniform. Pentru sirop incalzim putin laptele, apoi il amestecam cu zaharul si vanilia. Rulourile le lasam la racit in tava, apoi le insiropam cu siropul de lapte.

Sursa: dulciurifeldefel.blogspot.com

">Ingrediente:

2 oua

100 g zahar

10 g drojdie uscata

1/2 lingurita sare

200 ml lapte

60 g unt

550 g faina

1 lingura coaja de portocale confiata

 

Pentru umplutura:

100 g unt

50 g zahar

2 linguri scortisoara

 

Pentru sirop:

500 ml lapte

100 g zahar (sau mai mult, dupa preferinta)

esenta de vanilie

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de portocale confiata, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se pune pe masa usor infainata si se intinde o foaie dreptunghiulara de aproximativ 0.5 cm grosime. Se unge cu untul moale, se presara cu zahar si scortisoara.

Se ruleaza strans, pe lungime, apoi cu o ata se taie rulouri de 4-5 cm. Bagam ata pe sub rulou, apoi ca si cum am face un nod taiem rulourile. Puteti taia si cu un cutit, dar cu ata se taie perfect si straturile cu scortisoara sunt distincte. Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa din nou la crescut in jur de 15-20 minute.

Se baga tava la cuptor, la foc mediu si se coc pana se rumenesc uniform. Pentru sirop incalzim putin laptele, apoi il amestecam cu zaharul si vanilia. Rulourile le lasam la racit in tava, apoi le insiropam cu siropul de lapte.

Sursa: dulciurifeldefel.blogspot.com

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii