Cronica de Iasi va recomanda: Rulouri cu scortisoara
Ingrediente:
2 oua
100 g zahar
10 g drojdie uscata
1/2 lingurita sare
200 ml lapte
60 g unt
550 g faina
1 lingura coaja de portocale confiata
Pentru umplutura:
100 g unt
50 g zahar
2 linguri scortisoara
Pentru sirop:
500 ml lapte
100 g zahar (sau mai mult, dupa preferinta)
esenta de vanilie
Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.
Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de portocale confiata, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se pune pe masa usor infainata si se intinde o foaie dreptunghiulara de aproximativ 0.5 cm grosime. Se unge cu untul moale, se presara cu zahar si scortisoara.
Se ruleaza strans, pe lungime, apoi cu o ata se taie rulouri de 4-5 cm. Bagam ata pe sub rulou, apoi ca si cum am face un nod taiem rulourile. Puteti taia si cu un cutit, dar cu ata se taie perfect si straturile cu scortisoara sunt distincte. Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa din nou la crescut in jur de 15-20 minute.
Se baga tava la cuptor, la foc mediu si se coc pana se rumenesc uniform. Pentru sirop incalzim putin laptele, apoi il amestecam cu zaharul si vanilia. Rulourile le lasam la racit in tava, apoi le insiropam cu siropul de lapte.
Sursa: dulciurifeldefel.blogspot.com
Tag-uri:
Cronica de Iasi va recomanda: Rulouri cu scortisoara
,
Ingrediente:
2 oua
100 g zahar
10 g drojdie uscata
1/2 lingurita sare
200 ml lapte
60 g unt
550 g faina
1 lingura coaja de portocale confiata
Pentru umplutura:
100 g unt
50 g zahar
2 linguri scortisoara
Pentru sirop:
500 ml lapte
100 g zahar (sau mai mult, dupa preferinta)
esenta de vanilie
Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.
Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de portocale confiata, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se pune pe masa usor infainata si se intinde o foaie dreptunghiulara de aproximativ 0.5 cm grosime. Se unge cu untul moale, se presara cu zahar si scortisoara.
Se ruleaza strans, pe lungime, apoi cu o ata se taie rulouri de 4-5 cm. Bagam ata pe sub rulou, apoi ca si cum am face un nod taiem rulourile. Puteti taia si cu un cutit, dar cu ata se taie perfect si straturile cu scortisoara sunt distincte. Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa din nou la crescut in jur de 15-20 minute.
Se baga tava la cuptor, la foc mediu si se coc pana se rumenesc uniform. Pentru sirop incalzim putin laptele, apoi il amestecam cu zaharul si vanilia. Rulourile le lasam la racit in tava, apoi le insiropam cu siropul de lapte.
Sursa: dulciurifeldefel.blogspot.com
" title="Stiri despre
Ingrediente:
2 oua
100 g zahar
10 g drojdie uscata
1/2 lingurita sare
200 ml lapte
60 g unt
550 g faina
1 lingura coaja de portocale confiata
Pentru umplutura:
100 g unt
50 g zahar
2 linguri scortisoara
Pentru sirop:
500 ml lapte
100 g zahar (sau mai mult, dupa preferinta)
esenta de vanilie
Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.
Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de portocale confiata, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se pune pe masa usor infainata si se intinde o foaie dreptunghiulara de aproximativ 0.5 cm grosime. Se unge cu untul moale, se presara cu zahar si scortisoara.
Se ruleaza strans, pe lungime, apoi cu o ata se taie rulouri de 4-5 cm. Bagam ata pe sub rulou, apoi ca si cum am face un nod taiem rulourile. Puteti taia si cu un cutit, dar cu ata se taie perfect si straturile cu scortisoara sunt distincte. Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa din nou la crescut in jur de 15-20 minute.
Se baga tava la cuptor, la foc mediu si se coc pana se rumenesc uniform. Pentru sirop incalzim putin laptele, apoi il amestecam cu zaharul si vanilia. Rulourile le lasam la racit in tava, apoi le insiropam cu siropul de lapte.
Sursa: dulciurifeldefel.blogspot.com
">
Ingrediente:
2 oua
100 g zahar
10 g drojdie uscata
1/2 lingurita sare
200 ml lapte
60 g unt
550 g faina
1 lingura coaja de portocale confiata
Pentru umplutura:
100 g unt
50 g zahar
2 linguri scortisoara
Pentru sirop:
500 ml lapte
100 g zahar (sau mai mult, dupa preferinta)
esenta de vanilie
Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.
Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de portocale confiata, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se pune pe masa usor infainata si se intinde o foaie dreptunghiulara de aproximativ 0.5 cm grosime. Se unge cu untul moale, se presara cu zahar si scortisoara.
Se ruleaza strans, pe lungime, apoi cu o ata se taie rulouri de 4-5 cm. Bagam ata pe sub rulou, apoi ca si cum am face un nod taiem rulourile. Puteti taia si cu un cutit, dar cu ata se taie perfect si straturile cu scortisoara sunt distincte. Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa din nou la crescut in jur de 15-20 minute.
Se baga tava la cuptor, la foc mediu si se coc pana se rumenesc uniform. Pentru sirop incalzim putin laptele, apoi il amestecam cu zaharul si vanilia. Rulourile le lasam la racit in tava, apoi le insiropam cu siropul de lapte.
Sursa: dulciurifeldefel.blogspot.com