Cronica de Iasi recomanda:Rulouri caprese
Ingrediente:
600 gr faina
1 cub drojdie proaspata sau 1 pliculet drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
300 ml lapte caldut
50 ml ulei masline.
Pentru sosul Caprese: 1 rosie mare, 100 ml bulion), 50 ml ulei masline, 250 gr mozzarella proaspata, sare, piper si busuioc (10 frunzulite)
Mod de preparare:
Se amesteca drojdia cu zaharul si cu jumatate din cantitatea de lapte(cald). Lasam drojdia la crescut 10 minute, apoi o adaugam peste faina proaspat cernuta amestecata cu sare.
Se adauga apoi restul de lapte si uleiul de masline. Se framanta timp de 10 minute pana se obtine un aluat elastic nelipicios. Se lasa la crescut 1 ora intr-un loc cald.
Pentru sos se pune toate ingredientele intr-un blender si se mixeaza bine.Se intinde aluatul sub forma de dreptunghi si se acopera cu un strat de sos lasand o margine libera de aproximativ 2 cm. apoi rulati.
Cu un cutit bine ascutit taiati rulouri de 2-3 cm inaltime pe care le asezati pe o tava acoperita cu hartie de copt.Din sosul caprese se pastreaza 2 linguri si se acopera fiecare rulou cu cate o lingurita de sos.Coaceti rulorile timp de 15 minute la 180 grade Celsius.Le puteti servi atat calde cat si reci.
Tag-uri:
Cronica de Iasi recomanda:Rulouri caprese
,
Ingrediente:
600 gr faina
1 cub drojdie proaspata sau 1 pliculet drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
300 ml lapte caldut
50 ml ulei masline.
Pentru sosul Caprese: 1 rosie mare, 100 ml bulion), 50 ml ulei masline, 250 gr mozzarella proaspata, sare, piper si busuioc (10 frunzulite)
Mod de preparare:
Se amesteca drojdia cu zaharul si cu jumatate din cantitatea de lapte(cald). Lasam drojdia la crescut 10 minute, apoi o adaugam peste faina proaspat cernuta amestecata cu sare.
Se adauga apoi restul de lapte si uleiul de masline. Se framanta timp de 10 minute pana se obtine un aluat elastic nelipicios. Se lasa la crescut 1 ora intr-un loc cald.
Pentru sos se pune toate ingredientele intr-un blender si se mixeaza bine.Se intinde aluatul sub forma de dreptunghi si se acopera cu un strat de sos lasand o margine libera de aproximativ 2 cm. apoi rulati.
Cu un cutit bine ascutit taiati rulouri de 2-3 cm inaltime pe care le asezati pe o tava acoperita cu hartie de copt.Din sosul caprese se pastreaza 2 linguri si se acopera fiecare rulou cu cate o lingurita de sos.Coaceti rulorile timp de 15 minute la 180 grade Celsius.Le puteti servi atat calde cat si reci.
" title="Stiri despre
Ingrediente:
600 gr faina
1 cub drojdie proaspata sau 1 pliculet drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
300 ml lapte caldut
50 ml ulei masline.
Pentru sosul Caprese: 1 rosie mare, 100 ml bulion), 50 ml ulei masline, 250 gr mozzarella proaspata, sare, piper si busuioc (10 frunzulite)
Mod de preparare:
Se amesteca drojdia cu zaharul si cu jumatate din cantitatea de lapte(cald). Lasam drojdia la crescut 10 minute, apoi o adaugam peste faina proaspat cernuta amestecata cu sare.
Se adauga apoi restul de lapte si uleiul de masline. Se framanta timp de 10 minute pana se obtine un aluat elastic nelipicios. Se lasa la crescut 1 ora intr-un loc cald.
Pentru sos se pune toate ingredientele intr-un blender si se mixeaza bine.Se intinde aluatul sub forma de dreptunghi si se acopera cu un strat de sos lasand o margine libera de aproximativ 2 cm. apoi rulati.
Cu un cutit bine ascutit taiati rulouri de 2-3 cm inaltime pe care le asezati pe o tava acoperita cu hartie de copt.Din sosul caprese se pastreaza 2 linguri si se acopera fiecare rulou cu cate o lingurita de sos.Coaceti rulorile timp de 15 minute la 180 grade Celsius.Le puteti servi atat calde cat si reci.
">
Ingrediente:
600 gr faina
1 cub drojdie proaspata sau 1 pliculet drojdie uscata
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
300 ml lapte caldut
50 ml ulei masline.
Pentru sosul Caprese: 1 rosie mare, 100 ml bulion), 50 ml ulei masline, 250 gr mozzarella proaspata, sare, piper si busuioc (10 frunzulite)
Mod de preparare:
Se amesteca drojdia cu zaharul si cu jumatate din cantitatea de lapte(cald). Lasam drojdia la crescut 10 minute, apoi o adaugam peste faina proaspat cernuta amestecata cu sare.
Se adauga apoi restul de lapte si uleiul de masline. Se framanta timp de 10 minute pana se obtine un aluat elastic nelipicios. Se lasa la crescut 1 ora intr-un loc cald.
Pentru sos se pune toate ingredientele intr-un blender si se mixeaza bine.Se intinde aluatul sub forma de dreptunghi si se acopera cu un strat de sos lasand o margine libera de aproximativ 2 cm. apoi rulati.
Cu un cutit bine ascutit taiati rulouri de 2-3 cm inaltime pe care le asezati pe o tava acoperita cu hartie de copt.Din sosul caprese se pastreaza 2 linguri si se acopera fiecare rulou cu cate o lingurita de sos.Coaceti rulorile timp de 15 minute la 180 grade Celsius.Le puteti servi atat calde cat si reci.