Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
VIATA IN IASI
Reteta zilei: Rulada de curcan cu prune
Articol de Adelina FlorescuCronica de Iasi recomanda: Rulada de curcan cu prune
Ingrediente:
1 kg piept de curcan
200 gr prune uscate
2 cepe
1 ou
1 lingurita de mustar
otet de fructe
1 catel de usturoi
1-2 fire de lamaita
pesmet
ulei
125 ml vin rosu sec
150 gr smantana
Sare
piper.
Mod preparare:
Prunele se inmoaie timp de cateva ore in apa calda. Carnea se condimenteaza si se unge cu mustar amestecat cu otet. Prunele se scot din apa, se scurg si apoi se taie marunt. Se taie lamaita, se amesteca cu fructele, ceapa, usturoiul, pesmetul si oul.Se obtine o pasta care se intinde pe partea de carne unsa cu mustar. Se ruleaza usor si apoi se leaga rulada cu o ata curata. Intr-o tigaie se incinge uleiul, se frige rulada, intorcand-o pe toate partile pentru a se praji uniform. La sfarsit se asaza intr-o tava unsa cu putin unt, se da la cuptor si dupa aproximativ 10 - 15 minute se scoate, se stropeste cu putina apa cu vegeta si se lasa din nou inca vreo 15 - 20 de minute. La sfarsit se muta carnea in alt vas iar sosul lasat in tava se amesteca cu smantana si vinul rosu pentru a forma un sos mai consistent care se serveste la masa peste rulada.
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email