ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
20-09-2011, ora 07:07

Reteta zilei: Rulada de curcan cu prune

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi recomanda: Rulada de curcan cu prune

Ingrediente:

1 kg piept de curcan

200 gr prune uscate

2 cepe

1 ou

1 lingurita de mustar

otet de fructe

1 catel de usturoi

1-2 fire de lamaita

pesmet

ulei

125 ml vin rosu sec

150 gr smantana

Sare

piper.

Mod preparare:

Prunele se inmoaie timp de cateva ore in apa calda. Carnea se condimenteaza si se unge cu mustar amestecat cu otet. Prunele se scot din apa, se scurg si apoi se taie marunt. Se taie lamaita, se amesteca cu fructele, ceapa, usturoiul, pesmetul si oul.Se obtine o pasta care se intinde pe partea de carne unsa cu mustar. Se ruleaza usor si apoi se leaga rulada cu o ata curata. Intr-o tigaie se incinge uleiul, se frige rulada, intorcand-o pe toate partile pentru a se praji uniform. La sfarsit se asaza intr-o tava unsa cu putin unt, se da la cuptor si dupa aproximativ 10 - 15 minute se scoate, se stropeste cu putina apa cu vegeta si se lasa din nou inca vreo 15 - 20 de minute. La sfarsit se muta carnea in alt vas iar sosul lasat in tava se amesteca cu smantana si vinul rosu pentru a forma un sos mai consistent care se serveste la masa peste rulada.

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi recomanda: Rulada de curcan cu prune

,

Ingrediente:

1 kg piept de curcan

200 gr prune uscate

 2 cepe

1 ou

1 lingurita de mustar

otet de fructe

1 catel de usturoi

1-2 fire de lamaita

pesmet

ulei

125 ml vin rosu sec

150 gr smantana

Sare

piper.

Mod preparare:

Prunele se inmoaie timp de cateva ore in apa calda. Carnea se condimenteaza si se unge cu mustar amestecat cu otet. Prunele se scot din apa, se scurg si apoi se taie marunt. Se taie lamaita, se amesteca cu fructele, ceapa, usturoiul, pesmetul si oul.Se obtine o pasta care se intinde pe partea de carne unsa cu mustar. Se ruleaza usor si apoi se leaga rulada cu o ata curata. Intr-o tigaie se incinge uleiul, se frige rulada, intorcand-o pe toate partile pentru a se praji uniform. La sfarsit se asaza intr-o tava unsa cu putin unt, se da la cuptor si dupa aproximativ 10 - 15 minute se scoate, se stropeste cu putina apa cu vegeta si se lasa din nou inca vreo 15 - 20 de minute. La sfarsit se muta carnea in alt vas iar sosul lasat in tava se amesteca cu smantana si vinul rosu pentru a forma un sos mai consistent care se serveste la masa peste rulada.

" title="Stiri despre

Ingrediente:

1 kg piept de curcan

200 gr prune uscate

 2 cepe

1 ou

1 lingurita de mustar

otet de fructe

1 catel de usturoi

1-2 fire de lamaita

pesmet

ulei

125 ml vin rosu sec

150 gr smantana

Sare

piper.

Mod preparare:

Prunele se inmoaie timp de cateva ore in apa calda. Carnea se condimenteaza si se unge cu mustar amestecat cu otet. Prunele se scot din apa, se scurg si apoi se taie marunt. Se taie lamaita, se amesteca cu fructele, ceapa, usturoiul, pesmetul si oul.Se obtine o pasta care se intinde pe partea de carne unsa cu mustar. Se ruleaza usor si apoi se leaga rulada cu o ata curata. Intr-o tigaie se incinge uleiul, se frige rulada, intorcand-o pe toate partile pentru a se praji uniform. La sfarsit se asaza intr-o tava unsa cu putin unt, se da la cuptor si dupa aproximativ 10 - 15 minute se scoate, se stropeste cu putina apa cu vegeta si se lasa din nou inca vreo 15 - 20 de minute. La sfarsit se muta carnea in alt vas iar sosul lasat in tava se amesteca cu smantana si vinul rosu pentru a forma un sos mai consistent care se serveste la masa peste rulada.

">

Ingrediente:

1 kg piept de curcan

200 gr prune uscate

 2 cepe

1 ou

1 lingurita de mustar

otet de fructe

1 catel de usturoi

1-2 fire de lamaita

pesmet

ulei

125 ml vin rosu sec

150 gr smantana

Sare

piper.

Mod preparare:

Prunele se inmoaie timp de cateva ore in apa calda. Carnea se condimenteaza si se unge cu mustar amestecat cu otet. Prunele se scot din apa, se scurg si apoi se taie marunt. Se taie lamaita, se amesteca cu fructele, ceapa, usturoiul, pesmetul si oul.Se obtine o pasta care se intinde pe partea de carne unsa cu mustar. Se ruleaza usor si apoi se leaga rulada cu o ata curata. Intr-o tigaie se incinge uleiul, se frige rulada, intorcand-o pe toate partile pentru a se praji uniform. La sfarsit se asaza intr-o tava unsa cu putin unt, se da la cuptor si dupa aproximativ 10 - 15 minute se scoate, se stropeste cu putina apa cu vegeta si se lasa din nou inca vreo 15 - 20 de minute. La sfarsit se muta carnea in alt vas iar sosul lasat in tava se amesteca cu smantana si vinul rosu pentru a forma un sos mai consistent care se serveste la masa peste rulada.

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii