Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
VIATA IN IASI
Reteta zilei: Rulada cu mere
Articol de Adelina FlorescuCronica de Iasi va recomanda: Rulada cu mere
Pentru blat:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri ulei
esenta de vanilie
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine tare si lucioasa, ca pentru bezea. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, apoi turnam emulsia obtinuta peste spuma de albusuri. Amestecam usor cu o lingura sau la viteza cea mai mica a mixerului. La sfarsit adaugam si faina si omogenizam.
Compozitia se toarna in tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 15 minute, pana se rumeneste usor deasupra. Blatul se desprinde usor din tava si se rastoarna pe o alta bucata de hartie de copt tapetata cu putin zahar tos. Se ruleaza cu atentie, sa nu se rupa, si se lasa pana se racoreste.
Pentru umplutura:
4 mere mari
4 linguri de zahar (dupa preferinta si dupa cat de dulci sunt merele, se poate pune mai mult)
1 lingurita scortisoara
50 g unt
Merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Le calim impreuna cu untul, zaharul si scortisoara, pana scade zeama lasata. Dam deoparte si lasam la racit.
Se desface blatul racorit, se pun merele calite si racite si se ruleaza din nou.
Se pudreaza cu zahar si se portioneaza dupa dorinta.
Sursa: dulciurifeldefel.blogspot.com
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email