Cronica de Iasi va recomanda: Rulada alba cu gem
Ingrediente:
6 oua
6 linguri zahar tos
1 lingura apa fierbinte
6 linguri faina
un praf de sare
400 gr gem de gutui
150 gr frisca lichida
2 linguri zahar praf
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 160grade
Separati ouale si bateti galbenusurile cu zaharul tos topit in apa fierbinte. Mixati bine, pana ce-si dubleaza volumul si devine o crema spumoasa, cam dupa vreo 30 minute, (calculate la un mixer obisnuit)
Adaugati apoi peste galbenusuri faina si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.
Turnati totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor pentru 20-25 minute. Faceti testul cu scobitoarea. Cand e gata rasturnati blatul pe un prosop curat si umezit. rulati sub forma de rulada si lasati asa pana ce se raceste complet. Dupa aceea il desfasurati frumos, ungeti blatul cu gemul de gutui si rulati la loc, strans bine.
Bateti frisca lichida cu 2 linguri de zahar pudra si cand aceasta isi mentine bine forma, ungeti rulada. Puteti sa puneti apoi ca pentru design, fructe confiate, (visine, cirese) sau sa o stropiti cu ciocolata alba.
Sursa: gustos.ro
Tag-uri:
Cronica de Iasi va recomanda: Rulada alba cu gem
,
Ingrediente:
6 oua
6 linguri zahar tos
1 lingura apa fierbinte
6 linguri faina
un praf de sare
400 gr gem de gutui
150 gr frisca lichida
2 linguri zahar praf
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 160grade
Separati ouale si bateti galbenusurile cu zaharul tos topit in apa fierbinte. Mixati bine, pana ce-si dubleaza volumul si devine o crema spumoasa, cam dupa vreo 30 minute, (calculate la un mixer obisnuit)
Adaugati apoi peste galbenusuri faina si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.
Turnati totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor pentru 20-25 minute. Faceti testul cu scobitoarea. Cand e gata rasturnati blatul pe un prosop curat si umezit. rulati sub forma de rulada si lasati asa pana ce se raceste complet. Dupa aceea il desfasurati frumos, ungeti blatul cu gemul de gutui si rulati la loc, strans bine.
Bateti frisca lichida cu 2 linguri de zahar pudra si cand aceasta isi mentine bine forma, ungeti rulada. Puteti sa puneti apoi ca pentru design, fructe confiate, (visine, cirese) sau sa o stropiti cu ciocolata alba.
Sursa: gustos.ro
" title="Stiri despre
Ingrediente:
6 oua
6 linguri zahar tos
1 lingura apa fierbinte
6 linguri faina
un praf de sare
400 gr gem de gutui
150 gr frisca lichida
2 linguri zahar praf
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 160grade
Separati ouale si bateti galbenusurile cu zaharul tos topit in apa fierbinte. Mixati bine, pana ce-si dubleaza volumul si devine o crema spumoasa, cam dupa vreo 30 minute, (calculate la un mixer obisnuit)
Adaugati apoi peste galbenusuri faina si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.
Turnati totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor pentru 20-25 minute. Faceti testul cu scobitoarea. Cand e gata rasturnati blatul pe un prosop curat si umezit. rulati sub forma de rulada si lasati asa pana ce se raceste complet. Dupa aceea il desfasurati frumos, ungeti blatul cu gemul de gutui si rulati la loc, strans bine.
Bateti frisca lichida cu 2 linguri de zahar pudra si cand aceasta isi mentine bine forma, ungeti rulada. Puteti sa puneti apoi ca pentru design, fructe confiate, (visine, cirese) sau sa o stropiti cu ciocolata alba.
Sursa: gustos.ro
">
Ingrediente:
6 oua
6 linguri zahar tos
1 lingura apa fierbinte
6 linguri faina
un praf de sare
400 gr gem de gutui
150 gr frisca lichida
2 linguri zahar praf
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 160grade
Separati ouale si bateti galbenusurile cu zaharul tos topit in apa fierbinte. Mixati bine, pana ce-si dubleaza volumul si devine o crema spumoasa, cam dupa vreo 30 minute, (calculate la un mixer obisnuit)
Adaugati apoi peste galbenusuri faina si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.
Turnati totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor pentru 20-25 minute. Faceti testul cu scobitoarea. Cand e gata rasturnati blatul pe un prosop curat si umezit. rulati sub forma de rulada si lasati asa pana ce se raceste complet. Dupa aceea il desfasurati frumos, ungeti blatul cu gemul de gutui si rulati la loc, strans bine.
Bateti frisca lichida cu 2 linguri de zahar pudra si cand aceasta isi mentine bine forma, ungeti rulada. Puteti sa puneti apoi ca pentru design, fructe confiate, (visine, cirese) sau sa o stropiti cu ciocolata alba.
Sursa: gustos.ro