Cronica de Iasi va recomanda pentru astazi o reteta cu specific frantuzesc: Ratatouille de pui
Ingrediente:
• 1 piept de pui
• 1 vanata
• 1-2 dovlecei
• 1 ceapa mare
• 3 catei de usturoi
• 1 ardei
• 1 morcov
• 2 rosii mari si zemoase
• ulei
• busuioc si cimbru
• sare si piper
Cum se prepara?
Vanata si dovleceii se spala bine si se taie bucati. Bucatile de vanta se sareaza si dupa 1 minut se tamponeaza cu prosop de hartie pentru a indeparta sucul amar. Intr-o tigaie se incing 2 linguri de ulei si se pun bucatile de vinete la calit, la foc potrivit, pe fiecare parte timp de 5 minute.
Dupa ce au prins o culoare maronie si se inmoaie, se scot pe o farfurie si intr-o alta lingura de ulei se pun la calit dovleceii si rondelele de morcov. Acestea se calesc pana devin aurii pe toate partile, apoi se scot pe o farfurie.
Pieptul de pui se taie bucati, apoi se caleste impreuna cu ceapa, ardeiul si usturoiul, toate tocate.
Intr-un vas rezistent la caldura se pun legumele si carnea calite, rosiile taiate bucati, sare, piper si verdeturile tocate. Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru o ora sau chiar mai putin (legumele trebuie sa fie bine patrunse). Dupa ce se scoate de la cuptor se mai presara verdeata tocata si usturoi pisat, pentru mai multa savoare.
Poffta buna!
Sursa:bucataras.ro
Tag-uri:
Cronica de Iasi va recomanda pentru astazi o reteta cu specific frantuzesc: Ratatouille de pui
,
Ingrediente:
• 1 piept de pui
• 1 vanata
• 1-2 dovlecei
• 1 ceapa mare
• 3 catei de usturoi
• 1 ardei
• 1 morcov
• 2 rosii mari si zemoase
• ulei
• busuioc si cimbru
• sare si piper
Cum se prepara?
Vanata si dovleceii se spala bine si se taie bucati. Bucatile de vanta se sareaza si dupa 1 minut se tamponeaza cu prosop de hartie pentru a indeparta sucul amar. Intr-o tigaie se incing 2 linguri de ulei si se pun bucatile de vinete la calit, la foc potrivit, pe fiecare parte timp de 5 minute.
" title="Stiri despre
Ingrediente:
• 1 piept de pui
• 1 vanata
• 1-2 dovlecei
• 1 ceapa mare
• 3 catei de usturoi
• 1 ardei
• 1 morcov
• 2 rosii mari si zemoase
• ulei
• busuioc si cimbru
• sare si piper
Cum se prepara?
Vanata si dovleceii se spala bine si se taie bucati. Bucatile de vanta se sareaza si dupa 1 minut se tamponeaza cu prosop de hartie pentru a indeparta sucul amar. Intr-o tigaie se incing 2 linguri de ulei si se pun bucatile de vinete la calit, la foc potrivit, pe fiecare parte timp de 5 minute.
">
Ingrediente:
• 1 piept de pui
• 1 vanata
• 1-2 dovlecei
• 1 ceapa mare
• 3 catei de usturoi
• 1 ardei
• 1 morcov
• 2 rosii mari si zemoase
• ulei
• busuioc si cimbru
• sare si piper
Cum se prepara?
Vanata si dovleceii se spala bine si se taie bucati. Bucatile de vanta se sareaza si dupa 1 minut se tamponeaza cu prosop de hartie pentru a indeparta sucul amar. Intr-o tigaie se incing 2 linguri de ulei si se pun bucatile de vinete la calit, la foc potrivit, pe fiecare parte timp de 5 minute.
,
Dupa ce au prins o culoare maronie si se inmoaie, se scot pe o farfurie si intr-o alta lingura de ulei se pun la calit dovleceii si rondelele de morcov. Acestea se calesc pana devin aurii pe toate partile, apoi se scot pe o farfurie.
Pieptul de pui se taie bucati, apoi se caleste impreuna cu ceapa, ardeiul si usturoiul, toate tocate.
" title="Stiri despre
Dupa ce au prins o culoare maronie si se inmoaie, se scot pe o farfurie si intr-o alta lingura de ulei se pun la calit dovleceii si rondelele de morcov. Acestea se calesc pana devin aurii pe toate partile, apoi se scot pe o farfurie.
Pieptul de pui se taie bucati, apoi se caleste impreuna cu ceapa, ardeiul si usturoiul, toate tocate.
">
Dupa ce au prins o culoare maronie si se inmoaie, se scot pe o farfurie si intr-o alta lingura de ulei se pun la calit dovleceii si rondelele de morcov. Acestea se calesc pana devin aurii pe toate partile, apoi se scot pe o farfurie.
Pieptul de pui se taie bucati, apoi se caleste impreuna cu ceapa, ardeiul si usturoiul, toate tocate.
,
Intr-un vas rezistent la caldura se pun legumele si carnea calite, rosiile taiate bucati, sare, piper si verdeturile tocate. Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru o ora sau chiar mai putin (legumele trebuie sa fie bine patrunse). Dupa ce se scoate de la cuptor se mai presara verdeata tocata si usturoi pisat, pentru mai multa savoare.
Poffta buna!
Sursa:bucataras.ro
" title="Stiri despre
Intr-un vas rezistent la caldura se pun legumele si carnea calite, rosiile taiate bucati, sare, piper si verdeturile tocate. Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru o ora sau chiar mai putin (legumele trebuie sa fie bine patrunse). Dupa ce se scoate de la cuptor se mai presara verdeata tocata si usturoi pisat, pentru mai multa savoare.
Poffta buna!
Sursa:bucataras.ro
">
Intr-un vas rezistent la caldura se pun legumele si carnea calite, rosiile taiate bucati, sare, piper si verdeturile tocate. Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru o ora sau chiar mai putin (legumele trebuie sa fie bine patrunse). Dupa ce se scoate de la cuptor se mai presara verdeata tocata si usturoi pisat, pentru mai multa savoare.
Poffta buna!
Sursa:bucataras.ro