Cronica de Iasi va recomanda: Pui cu stafide si migdale cu garnitura de cuscus
Ingrediente:
500 gr carne de pui
3 linguri ulei de masline
2 cepe
2 lingurite ghimbir macinat
2 lingurite boia de ardei dulce
2 lingurite scortisoara
300/400 ml concentrat de pasare facut dintr-un cub Knorr
1 portocala mare
75 gr stafide
80 gr migdale
250 gr cuscus (pt 4 persoane)
seminte de dovleac si/sau menta proaspat tocata
Mod de preparare:
Pentru inceput incalzim cuptorul la 6/200 C.
Intr-o tigaie incingem repejor uleiul de masline, adaugam ceapa taiata, ghimbirul, boiaua, scortisoara si cateva fire fragede de sofran.Calim totul la foc domol pentru 10 minute. Scoateti apoi ceapa din tigaie, si puneti-o pe o farfurie.Puneti in aceeasi tigaie carnea de pui si prajiti pe ambele parti pana se rumeneste. Puteti folosi atat pulpe de pui, care voi iesi moi si savuros de aromate dar la fel de bine puteti folosi piept de pui fara pielita si taiat in bucati potrivite.
Intr-un vas termorezistent/tava pentru friptura puneti bucatile de pui astfel rumenite. Adaugati apoi ceapa, apoi coaja si sucul de portocala, precum si concentratul de pui. Dati vasul la cuptor pentru 30-35 minute, pana ce carnea se patrunde complet.
Adaugati apoi stafidele si migdalele prajite si mai lasati vreo 10-15 minute.Fierbeti apa pentru cuscus cu putina sare si o rasturnati peste cuscus, acoperind cu un capac ermetic.
Sursa: gustos.ro
Tag-uri:
Cronica de Iasi va recomanda: Pui cu stafide si migdale cu garnitura de cuscus
Ingrediente:
500 gr carne de pui
3 linguri ulei de masline
2 cepe
2 lingurite ghimbir macinat
,
2 lingurite boia de ardei dulce
2 lingurite scortisoara
300/400 ml concentrat de pasare facut dintr-un cub Knorr
1 portocala mare
75 gr stafide
80 gr migdale
250 gr cuscus (pt 4 persoane)
seminte de dovleac si/sau menta proaspat tocata
Mod de preparare:
Pentru inceput incalzim cuptorul la 6/200 C.
Intr-o tigaie incingem repejor uleiul de masline, adaugam ceapa taiata, ghimbirul, boiaua, scortisoara si cateva fire fragede de sofran.Calim totul la foc domol pentru 10 minute. Scoateti apoi ceapa din tigaie, si puneti-o pe o farfurie.Puneti in aceeasi tigaie carnea de pui si prajiti pe ambele parti pana se rumeneste. Puteti folosi atat pulpe de pui, care voi iesi moi si savuros de aromate dar la fel de bine puteti folosi piept de pui fara pielita si taiat in bucati potrivite.
Intr-un vas termorezistent/tava pentru friptura puneti bucatile de pui astfel rumenite. Adaugati apoi ceapa, apoi coaja si sucul de portocala, precum si concentratul de pui. Dati vasul la cuptor pentru 30-35 minute, pana ce carnea se patrunde complet.
Adaugati apoi stafidele si migdalele prajite si mai lasati vreo 10-15 minute.Fierbeti apa pentru cuscus cu putina sare si o rasturnati peste cuscus, acoperind cu un capac ermetic.
Sursa: gustos.ro
" title="Stiri despre
2 lingurite boia de ardei dulce
2 lingurite scortisoara
300/400 ml concentrat de pasare facut dintr-un cub Knorr
1 portocala mare
75 gr stafide
80 gr migdale
250 gr cuscus (pt 4 persoane)
seminte de dovleac si/sau menta proaspat tocata
Mod de preparare:
Pentru inceput incalzim cuptorul la 6/200 C.
Intr-o tigaie incingem repejor uleiul de masline, adaugam ceapa taiata, ghimbirul, boiaua, scortisoara si cateva fire fragede de sofran.Calim totul la foc domol pentru 10 minute. Scoateti apoi ceapa din tigaie, si puneti-o pe o farfurie.Puneti in aceeasi tigaie carnea de pui si prajiti pe ambele parti pana se rumeneste. Puteti folosi atat pulpe de pui, care voi iesi moi si savuros de aromate dar la fel de bine puteti folosi piept de pui fara pielita si taiat in bucati potrivite.
Intr-un vas termorezistent/tava pentru friptura puneti bucatile de pui astfel rumenite. Adaugati apoi ceapa, apoi coaja si sucul de portocala, precum si concentratul de pui. Dati vasul la cuptor pentru 30-35 minute, pana ce carnea se patrunde complet.
Adaugati apoi stafidele si migdalele prajite si mai lasati vreo 10-15 minute.Fierbeti apa pentru cuscus cu putina sare si o rasturnati peste cuscus, acoperind cu un capac ermetic.
Sursa: gustos.ro
">
2 lingurite boia de ardei dulce
2 lingurite scortisoara
300/400 ml concentrat de pasare facut dintr-un cub Knorr
1 portocala mare
75 gr stafide
80 gr migdale
250 gr cuscus (pt 4 persoane)
seminte de dovleac si/sau menta proaspat tocata
Mod de preparare:
Pentru inceput incalzim cuptorul la 6/200 C.
Intr-o tigaie incingem repejor uleiul de masline, adaugam ceapa taiata, ghimbirul, boiaua, scortisoara si cateva fire fragede de sofran.Calim totul la foc domol pentru 10 minute. Scoateti apoi ceapa din tigaie, si puneti-o pe o farfurie.Puneti in aceeasi tigaie carnea de pui si prajiti pe ambele parti pana se rumeneste. Puteti folosi atat pulpe de pui, care voi iesi moi si savuros de aromate dar la fel de bine puteti folosi piept de pui fara pielita si taiat in bucati potrivite.
Intr-un vas termorezistent/tava pentru friptura puneti bucatile de pui astfel rumenite. Adaugati apoi ceapa, apoi coaja si sucul de portocala, precum si concentratul de pui. Dati vasul la cuptor pentru 30-35 minute, pana ce carnea se patrunde complet.
Adaugati apoi stafidele si migdalele prajite si mai lasati vreo 10-15 minute.Fierbeti apa pentru cuscus cu putina sare si o rasturnati peste cuscus, acoperind cu un capac ermetic.
Sursa: gustos.ro