ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
29-10-2011, ora 06:36

Reteta zilei: Pui cu stafide si migdale cu garnitura de cuscus

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi va recomanda: Pui cu stafide si migdale cu garnitura de cuscus

Ingrediente:

500 gr carne de pui

3 linguri ulei de masline

2 cepe

2 lingurite ghimbir macinat

2 lingurite boia de ardei dulce

2 lingurite scortisoara

300/400 ml concentrat de pasare facut dintr-un cub Knorr

1 portocala mare

75 gr stafide

80 gr migdale

250 gr cuscus (pt 4 persoane)

seminte de dovleac si/sau menta proaspat tocata

Mod de preparare:

Pentru inceput incalzim cuptorul la 6/200 C.

Intr-o tigaie incingem repejor uleiul de masline, adaugam ceapa taiata, ghimbirul, boiaua, scortisoara si cateva fire fragede de sofran.Calim totul la foc domol pentru 10 minute. Scoateti apoi ceapa din tigaie, si puneti-o pe o farfurie.Puneti in aceeasi tigaie carnea de pui si prajiti pe ambele parti pana se rumeneste. Puteti folosi atat pulpe de pui, care voi iesi moi si savuros de aromate dar la fel de bine puteti folosi piept de pui fara pielita si taiat in bucati potrivite.

Intr-un vas termorezistent/tava pentru friptura puneti bucatile de pui astfel rumenite. Adaugati apoi ceapa, apoi coaja si sucul de portocala, precum si concentratul de pui. Dati vasul la cuptor pentru 30-35 minute, pana ce carnea se patrunde complet.

Adaugati apoi stafidele si migdalele prajite si mai lasati vreo 10-15 minute.Fierbeti apa pentru cuscus cu putina sare si o rasturnati peste cuscus, acoperind cu un capac ermetic.

Sursa: gustos.ro

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi va recomanda: Pui cu stafide si migdale cu garnitura de cuscus

Ingrediente:

500 gr carne de pui

3 linguri ulei de masline

2 cepe

2 lingurite ghimbir macinat,

2 lingurite boia de ardei dulce

2 lingurite scortisoara

300/400 ml concentrat de pasare facut dintr-un cub Knorr

1 portocala mare

75 gr stafide

80 gr migdale

250 gr cuscus (pt 4 persoane)

seminte de dovleac si/sau menta proaspat tocata

 

Mod de preparare:

Pentru inceput incalzim cuptorul la 6/200 C.

Intr-o tigaie incingem repejor uleiul de masline, adaugam ceapa taiata, ghimbirul, boiaua, scortisoara si cateva fire fragede de sofran.Calim totul la foc domol pentru 10 minute. Scoateti apoi ceapa din tigaie, si puneti-o pe o farfurie.Puneti in aceeasi tigaie carnea de pui si prajiti pe ambele parti pana se rumeneste. Puteti folosi atat pulpe de pui, care voi iesi moi si savuros de aromate dar la fel de bine puteti folosi piept de pui fara pielita si taiat in bucati potrivite.

Intr-un vas termorezistent/tava pentru friptura puneti bucatile de pui astfel rumenite. Adaugati apoi ceapa, apoi coaja si sucul de portocala, precum si concentratul de pui. Dati vasul la cuptor pentru 30-35 minute, pana ce carnea se patrunde complet.

Adaugati apoi stafidele si migdalele prajite si mai lasati vreo 10-15 minute.Fierbeti apa pentru cuscus cu putina sare si o rasturnati peste cuscus, acoperind cu un capac ermetic.

Sursa: gustos.ro

" title="Stiri despre

2 lingurite boia de ardei dulce

2 lingurite scortisoara

300/400 ml concentrat de pasare facut dintr-un cub Knorr

1 portocala mare

75 gr stafide

80 gr migdale

250 gr cuscus (pt 4 persoane)

seminte de dovleac si/sau menta proaspat tocata

 

Mod de preparare:

Pentru inceput incalzim cuptorul la 6/200 C.

Intr-o tigaie incingem repejor uleiul de masline, adaugam ceapa taiata, ghimbirul, boiaua, scortisoara si cateva fire fragede de sofran.Calim totul la foc domol pentru 10 minute. Scoateti apoi ceapa din tigaie, si puneti-o pe o farfurie.Puneti in aceeasi tigaie carnea de pui si prajiti pe ambele parti pana se rumeneste. Puteti folosi atat pulpe de pui, care voi iesi moi si savuros de aromate dar la fel de bine puteti folosi piept de pui fara pielita si taiat in bucati potrivite.

Intr-un vas termorezistent/tava pentru friptura puneti bucatile de pui astfel rumenite. Adaugati apoi ceapa, apoi coaja si sucul de portocala, precum si concentratul de pui. Dati vasul la cuptor pentru 30-35 minute, pana ce carnea se patrunde complet.

Adaugati apoi stafidele si migdalele prajite si mai lasati vreo 10-15 minute.Fierbeti apa pentru cuscus cu putina sare si o rasturnati peste cuscus, acoperind cu un capac ermetic.

Sursa: gustos.ro

">

2 lingurite boia de ardei dulce

2 lingurite scortisoara

300/400 ml concentrat de pasare facut dintr-un cub Knorr

1 portocala mare

75 gr stafide

80 gr migdale

250 gr cuscus (pt 4 persoane)

seminte de dovleac si/sau menta proaspat tocata

 

Mod de preparare:

Pentru inceput incalzim cuptorul la 6/200 C.

Intr-o tigaie incingem repejor uleiul de masline, adaugam ceapa taiata, ghimbirul, boiaua, scortisoara si cateva fire fragede de sofran.Calim totul la foc domol pentru 10 minute. Scoateti apoi ceapa din tigaie, si puneti-o pe o farfurie.Puneti in aceeasi tigaie carnea de pui si prajiti pe ambele parti pana se rumeneste. Puteti folosi atat pulpe de pui, care voi iesi moi si savuros de aromate dar la fel de bine puteti folosi piept de pui fara pielita si taiat in bucati potrivite.

Intr-un vas termorezistent/tava pentru friptura puneti bucatile de pui astfel rumenite. Adaugati apoi ceapa, apoi coaja si sucul de portocala, precum si concentratul de pui. Dati vasul la cuptor pentru 30-35 minute, pana ce carnea se patrunde complet.

Adaugati apoi stafidele si migdalele prajite si mai lasati vreo 10-15 minute.Fierbeti apa pentru cuscus cu putina sare si o rasturnati peste cuscus, acoperind cu un capac ermetic.

Sursa: gustos.ro

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii