A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720337463.2815.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reteta zilei: Pui cu caise
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
09-07-2011, ora 11:46

Reteta zilei: Pui cu caise

Articol de Luciana Ungureanu

Cronica de Iasi va recomanda pentru prima zi de weekend o reteta putin mai indrazneata:Pui cu caise. Daca pana nu demult alaturarea de carne cu fructe era ceva de neconceput, azi aceasta combinatie este intalnita in toate restaurantele lumii, fiind folosita cu incredere atat de bucatari cat si de gospodine. Fata de alt tip de carne, carnea de pui poate fi folosita in combinatie cu toate fructele.

Pentru aceasta reteta avem nevoie de:

un pui mijlociu

1 k de caise

2 cepe

1 lingurita de faina

100 ml de ulei

2 linguri de zahar

sare

Mod de preparare:

Puiul se curata si se spala apoi se taie in bucati de marime egala. Acestea se prajesc putin in ulei. Ceapa se taie marunt si se caleste in uleiul ramas de la prajirea bucatilor de carne. Cand ceapa s-a calit si a prins o culoare aurie spre maroniu, dar nu arsa, se presara faina care a fost ingalbenita in prealabil in cuptor si se stinge cu putina apa. Se lasa totul sa fiarba timp de 10 minute, apoi compozitia se trece prin sita si se adauga peste bucatile de carne. Se sareaza si se fierbe in continuare inca vreo 20-30 de minute.

Dupa ce carnea s-a fiert foarte bine, se adauga caisele care au fost spalate si taiate in jumatate. Peste acestea, se adauga si un sos de zahar ars, preparat dintr-o lingura de zahar. Dupa gust, acesta se indulceste, continuandu-se in acelasi timp si fierberea la foc domol pana cand caisele se inmoaie. Acest procedeu nu depaseste 10-15 minute. Puiul cu caise se decoreaza cu fasii de caise si se serveste cald. Mancarea nu necesita o garnitura de cartofi, dar poate fi servit cu orez, dupa preferinta.

Timp de preparare-30 de minute. Pofta buna!

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi va recomanda pentru prima zi de weekend o reteta putin mai indrazneata:Pui cu caise. Daca pana nu demult alaturarea de carne cu fructe era ceva de neconceput, azi aceasta combinatie este intalnita in toate restaurantele lumii, fiind folosita cu incredere atat de bucatari cat si de gospodine. Fata de alt tip de carne, carnea de pui poate fi folosita in combinatie cu toate fructele.

Pentru aceasta reteta avem nevoie de:

,

un pui mijlociu

1 k de caise

2 cepe

1 lingurita de faina

100 ml de ulei

2 linguri de zahar

sare

 

Mod de preparare:

Puiul se curata si se spala apoi se taie in bucati de marime egala. Acestea se prajesc putin in ulei.  Ceapa se taie marunt si se caleste in uleiul ramas de la prajirea bucatilor de carne. Cand ceapa s-a calit si a prins o culoare aurie spre maroniu, dar nu arsa, se presara faina care a fost ingalbenita in prealabil in cuptor si se stinge cu putina apa. Se lasa totul sa fiarba timp de 10 minute, apoi compozitia se trece prin sita si se adauga peste bucatile de carne. Se sareaza si se fierbe in continuare inca vreo 20-30 de minute.

Dupa ce carnea s-a fiert foarte bine, se adauga caisele care au fost spalate si taiate in jumatate. Peste acestea, se adauga si un sos de zahar ars, preparat dintr-o lingura de zahar. Dupa gust, acesta se indulceste, continuandu-se in acelasi timp si fierberea la foc domol pana cand caisele se inmoaie. Acest procedeu nu depaseste 10-15 minute. Puiul cu caise se decoreaza cu fasii de caise si se serveste cald. Mancarea nu necesita o garnitura de cartofi, dar poate fi servit cu orez, dupa preferinta.

Timp de preparare-30 de minute. Pofta buna!

" title="Stiri despre

un pui mijlociu

1 k de caise

2 cepe

1 lingurita de faina

100 ml de ulei

2 linguri de zahar

sare

 

Mod de preparare:

Puiul se curata si se spala apoi se taie in bucati de marime egala. Acestea se prajesc putin in ulei.  Ceapa se taie marunt si se caleste in uleiul ramas de la prajirea bucatilor de carne. Cand ceapa s-a calit si a prins o culoare aurie spre maroniu, dar nu arsa, se presara faina care a fost ingalbenita in prealabil in cuptor si se stinge cu putina apa. Se lasa totul sa fiarba timp de 10 minute, apoi compozitia se trece prin sita si se adauga peste bucatile de carne. Se sareaza si se fierbe in continuare inca vreo 20-30 de minute.

Dupa ce carnea s-a fiert foarte bine, se adauga caisele care au fost spalate si taiate in jumatate. Peste acestea, se adauga si un sos de zahar ars, preparat dintr-o lingura de zahar. Dupa gust, acesta se indulceste, continuandu-se in acelasi timp si fierberea la foc domol pana cand caisele se inmoaie. Acest procedeu nu depaseste 10-15 minute. Puiul cu caise se decoreaza cu fasii de caise si se serveste cald. Mancarea nu necesita o garnitura de cartofi, dar poate fi servit cu orez, dupa preferinta.

Timp de preparare-30 de minute. Pofta buna!

">

un pui mijlociu

1 k de caise

2 cepe

1 lingurita de faina

100 ml de ulei

2 linguri de zahar

sare

 

Mod de preparare:

Puiul se curata si se spala apoi se taie in bucati de marime egala. Acestea se prajesc putin in ulei.  Ceapa se taie marunt si se caleste in uleiul ramas de la prajirea bucatilor de carne. Cand ceapa s-a calit si a prins o culoare aurie spre maroniu, dar nu arsa, se presara faina care a fost ingalbenita in prealabil in cuptor si se stinge cu putina apa. Se lasa totul sa fiarba timp de 10 minute, apoi compozitia se trece prin sita si se adauga peste bucatile de carne. Se sareaza si se fierbe in continuare inca vreo 20-30 de minute.

Dupa ce carnea s-a fiert foarte bine, se adauga caisele care au fost spalate si taiate in jumatate. Peste acestea, se adauga si un sos de zahar ars, preparat dintr-o lingura de zahar. Dupa gust, acesta se indulceste, continuandu-se in acelasi timp si fierberea la foc domol pana cand caisele se inmoaie. Acest procedeu nu depaseste 10-15 minute. Puiul cu caise se decoreaza cu fasii de caise si se serveste cald. Mancarea nu necesita o garnitura de cartofi, dar poate fi servit cu orez, dupa preferinta.

Timp de preparare-30 de minute. Pofta buna!

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii