Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
VIATA IN IASI
Reteta zilei: Prajiturele cu biscuiti Oreo
Articol de Madalina IrimiaCronica de Iasi va recomanda: Prajiturele cu biscuiti Oreo
Ingrediente pentru 36 de bucati:
- 36 biscuiti Oreo
- 500 gr mascarpone
- 125 gr zahar
- 125 ml smantana dulce pentru frisca
- 2 linguri cu varf de faina
- 3 oua medii
- o lingura esenta naturala de vanilie (sau pasta de la ½ baton de vanilie)
Mod de preparare:
Asezam hartiutele pentru muffins in formele speciale si asezam cate un biscuite Oreo in fiecare hartiuta. Gata baza pentru cheesecakes!
Pentru compozitia de branza, mixam putin mascarpone, care e de preferat sa fie la temperatura camerei, pana cand se inmoaie de tot si e cremos. Adaugam apoi zaharul si vanilia, mixam din nou. Urmeaza sa punem faina si smantana dulce (sau frisca lichida) si mixam pana cand se omogenizeaza. Nu uitati sa folositi o spatula pentru a trage compozitia de pe peretii vasului din cand in cand, astfel incat crema de branza sa aiba o textura omogena. La final, adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.
Acum e momentul sa umplem cu grija formele pentru briose. Daca vi se pare ca e prea moale compozitia, tineti-o la frigider 30 de minute inainte de a lucra cu ea. Umpleti formele, fara a depasi hartia.
Prajiturelele se coc 25-30 de minute in cuptorul incins la 160 de grade. Sunt gata cand au o crusta aurie frumoasa. Le scoatem din forma si le lasam sa se raceasca complet pe un gratar, pana cand ne ocupam de tura 2 si 3 de prajiturele.
Le puteti lasa simple sau le puteti decora.
Pofta buna!
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email