Cronica de Iasi recomanda:Prajitura cu mere in caramel
Pentru aluat:
350 g faina
170 g unt
100 g zahar
50 g fulgi de ovaz
2 oua
10 g praf de copt
1 pliculet zahar vanilat
Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine pufos ca o crema. Adaugam ouale pe rand mixand bine dupa fiecare.
Faina o amestecam cu un praf de sare, fulgii de ovaz, zaharul vanilat si praful de copt, apoi o incorporam in crema de unt, amestecand cu o lingura (cu mixerul va fi mai greu). Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru vreo 2 ore, timp in care aluatul se va intari considerabil.
Impartim aluatul in 3 parti, o parte o punem in congelator, restul il intindem uniform in tava de tarta. Dam la frigider pana pregatim merele.
Pentru umplutura:
4 mere medii ca marime
150 g zahar
100 g unt
200 ml smantana pentru frisca
Merele se taie cubulete.
Zaharul se caramelizeaza. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului, dam deoparte de pe foc si adaugam untul, apoi smantana pentru frisca. Punem din nou pe foc mic si amestecand continuu, fierbem pana se topeste caramelul. Adaugam cubuletele de mere si le fierbem in caramel pana se inmoaie. dam deoparte si lasama la racit.
Punem merele in tava de tarta, repartizandu-le uniform pe toata suprafata tavii. Cand le punem peste aluat, incercam sa le scurgem pe cat posibil de excesul de caramel. Ce ramane il vom pastra pentru servire.
Restul de aluat, cel ce l-am pus la congelator il dam pe razatoarea cu ochiuri mari, repartizand uniform peste umplutura. dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza.
Sursa: gustos.ro
Tag-uri:
Cronica de Iasi recomanda:Prajitura cu mere in caramel
,
Pentru aluat:
350 g faina
170 g unt
100 g zahar
50 g fulgi de ovaz
2 oua
10 g praf de copt
1 pliculet zahar vanilat
Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine pufos ca o crema. Adaugam ouale pe rand mixand bine dupa fiecare.
Faina o amestecam cu un praf de sare, fulgii de ovaz, zaharul vanilat si praful de copt, apoi o incorporam in crema de unt, amestecand cu o lingura (cu mixerul va fi mai greu). Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru vreo 2 ore, timp in care aluatul se va intari considerabil.
Impartim aluatul in 3 parti, o parte o punem in congelator, restul il intindem uniform in tava de tarta. Dam la frigider pana pregatim merele.
Pentru umplutura:
4 mere medii ca marime
150 g zahar
100 g unt
200 ml smantana pentru frisca
Merele se taie cubulete.
Zaharul se caramelizeaza. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului, dam deoparte de pe foc si adaugam untul, apoi smantana pentru frisca. Punem din nou pe foc mic si amestecand continuu, fierbem pana se topeste caramelul. Adaugam cubuletele de mere si le fierbem in caramel pana se inmoaie. dam deoparte si lasama la racit.
Punem merele in tava de tarta, repartizandu-le uniform pe toata suprafata tavii. Cand le punem peste aluat, incercam sa le scurgem pe cat posibil de excesul de caramel. Ce ramane il vom pastra pentru servire.
Restul de aluat, cel ce l-am pus la congelator il dam pe razatoarea cu ochiuri mari, repartizand uniform peste umplutura. dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza.
Sursa: gustos.ro
" title="Stiri despre
Pentru aluat:
350 g faina
170 g unt
100 g zahar
50 g fulgi de ovaz
2 oua
10 g praf de copt
1 pliculet zahar vanilat
Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine pufos ca o crema. Adaugam ouale pe rand mixand bine dupa fiecare.
Faina o amestecam cu un praf de sare, fulgii de ovaz, zaharul vanilat si praful de copt, apoi o incorporam in crema de unt, amestecand cu o lingura (cu mixerul va fi mai greu). Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru vreo 2 ore, timp in care aluatul se va intari considerabil.
Impartim aluatul in 3 parti, o parte o punem in congelator, restul il intindem uniform in tava de tarta. Dam la frigider pana pregatim merele.
Pentru umplutura:
4 mere medii ca marime
150 g zahar
100 g unt
200 ml smantana pentru frisca
Merele se taie cubulete.
Zaharul se caramelizeaza. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului, dam deoparte de pe foc si adaugam untul, apoi smantana pentru frisca. Punem din nou pe foc mic si amestecand continuu, fierbem pana se topeste caramelul. Adaugam cubuletele de mere si le fierbem in caramel pana se inmoaie. dam deoparte si lasama la racit.
Punem merele in tava de tarta, repartizandu-le uniform pe toata suprafata tavii. Cand le punem peste aluat, incercam sa le scurgem pe cat posibil de excesul de caramel. Ce ramane il vom pastra pentru servire.
Restul de aluat, cel ce l-am pus la congelator il dam pe razatoarea cu ochiuri mari, repartizand uniform peste umplutura. dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza.
Sursa: gustos.ro
">
Pentru aluat:
350 g faina
170 g unt
100 g zahar
50 g fulgi de ovaz
2 oua
10 g praf de copt
1 pliculet zahar vanilat
Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine pufos ca o crema. Adaugam ouale pe rand mixand bine dupa fiecare.
Faina o amestecam cu un praf de sare, fulgii de ovaz, zaharul vanilat si praful de copt, apoi o incorporam in crema de unt, amestecand cu o lingura (cu mixerul va fi mai greu). Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru vreo 2 ore, timp in care aluatul se va intari considerabil.
Impartim aluatul in 3 parti, o parte o punem in congelator, restul il intindem uniform in tava de tarta. Dam la frigider pana pregatim merele.
Pentru umplutura:
4 mere medii ca marime
150 g zahar
100 g unt
200 ml smantana pentru frisca
Merele se taie cubulete.
Zaharul se caramelizeaza. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului, dam deoparte de pe foc si adaugam untul, apoi smantana pentru frisca. Punem din nou pe foc mic si amestecand continuu, fierbem pana se topeste caramelul. Adaugam cubuletele de mere si le fierbem in caramel pana se inmoaie. dam deoparte si lasama la racit.
Punem merele in tava de tarta, repartizandu-le uniform pe toata suprafata tavii. Cand le punem peste aluat, incercam sa le scurgem pe cat posibil de excesul de caramel. Ce ramane il vom pastra pentru servire.
Restul de aluat, cel ce l-am pus la congelator il dam pe razatoarea cu ochiuri mari, repartizand uniform peste umplutura. dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza.
Sursa: gustos.ro