Cronica de Iasi va recomanda:Prajitura cu menta
Ingrediente:
3 oua
65 gr zahar
60 gr faina
20 gr cacao
40 gr unt
25 ml lapte
Crema de branza cu menta:
300 gr branza proaspata de vaci
40 gr zahar
3 oua
50 gr frisca lichida
-4-5 fire de menta
Mod de preparare:
Mai intai pregatim blatul:
Se separa ouale, galbenusurile si 30 de r de zahar se bat energic pana au consistenta unei creme. Untul topit se incorporeaza in crema,in fir subtire, amestecand continuu.Se adauga si laptele, se amesteca si apoi se pune faina amestecata cu cacao(cernute),se mixeaza si se va obtine o crema de ciocolata.Separat se bat albusurile spuma tare cu cele 35 g zahar ramase. Spuma obtinuta se amesteca usor,( sa nu iasa tot aerul), cu crema de ciocolata.
Toata compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt, se niveleaza si se pune la cuptorul de dinainte incins, cam 20 de min. Cat se coace blatul, se pregateste crema de branza, dar inainte se pregateste piureul de menta.
Se aleg frunzele si cu o lingura de apa se mixeaza,pana iese un piure.
Intr-un bol se pune branza si se amesteca cu zaharul,se incorporeaza ouale, pe rand, amestecand bine,apoi se adauga piureul de menta, dupa gust.
Cand blatul de cacao este gata, se scoate tava din cuptor si peste blat(in tava)se pune crema de branza.Se pune iarasi la cuptor, dar de data asta intr-o alta tava in care se pune apa fiarta. Se lasa la cuptor cca 30 de min.(iarasi dupa cuptorul fiecaruia).Cand este gata,lasam sa se racoreasca si portionam.
Pofta buna!
Sursa: gustos.ro
Tag-uri:
Cronica de Iasi va recomanda:Prajitura cu menta
,
Ingrediente:
3 oua
65 gr zahar
60 gr faina
20 gr cacao
40 gr unt
25 ml lapte
Crema de branza cu menta:
300 gr branza proaspata de vaci
40 gr zahar
3 oua
50 gr frisca lichida
-4-5 fire de menta
Mod de preparare:
Mai intai pregatim blatul:
Se separa ouale, galbenusurile si 30 de r de zahar se bat energic pana au consistenta unei creme. Untul topit se incorporeaza in crema,in fir subtire, amestecand continuu.Se adauga si laptele, se amesteca si apoi se pune faina amestecata cu cacao(cernute),se mixeaza si se va obtine o crema de ciocolata.Separat se bat albusurile spuma tare cu cele 35 g zahar ramase. Spuma obtinuta se amesteca usor,( sa nu iasa tot aerul), cu crema de ciocolata.
Toata compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt, se niveleaza si se pune la cuptorul de dinainte incins, cam 20 de min. Cat se coace blatul, se pregateste crema de branza, dar inainte se pregateste piureul de menta.
Se aleg frunzele si cu o lingura de apa se mixeaza,pana iese un piure.
Intr-un bol se pune branza si se amesteca cu zaharul,se incorporeaza ouale, pe rand, amestecand bine,apoi se adauga piureul de menta, dupa gust.
Cand blatul de cacao este gata, se scoate tava din cuptor si peste blat(in tava)se pune crema de branza.Se pune iarasi la cuptor, dar de data asta intr-o alta tava in care se pune apa fiarta. Se lasa la cuptor cca 30 de min.(iarasi dupa cuptorul fiecaruia).Cand este gata,lasam sa se racoreasca si portionam.
Pofta buna!
Sursa: gustos.ro
" title="Stiri despre
Ingrediente:
3 oua
65 gr zahar
60 gr faina
20 gr cacao
40 gr unt
25 ml lapte
Crema de branza cu menta:
300 gr branza proaspata de vaci
40 gr zahar
3 oua
50 gr frisca lichida
-4-5 fire de menta
Mod de preparare:
Mai intai pregatim blatul:
Se separa ouale, galbenusurile si 30 de r de zahar se bat energic pana au consistenta unei creme. Untul topit se incorporeaza in crema,in fir subtire, amestecand continuu.Se adauga si laptele, se amesteca si apoi se pune faina amestecata cu cacao(cernute),se mixeaza si se va obtine o crema de ciocolata.Separat se bat albusurile spuma tare cu cele 35 g zahar ramase. Spuma obtinuta se amesteca usor,( sa nu iasa tot aerul), cu crema de ciocolata.
Toata compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt, se niveleaza si se pune la cuptorul de dinainte incins, cam 20 de min. Cat se coace blatul, se pregateste crema de branza, dar inainte se pregateste piureul de menta.
Se aleg frunzele si cu o lingura de apa se mixeaza,pana iese un piure.
Intr-un bol se pune branza si se amesteca cu zaharul,se incorporeaza ouale, pe rand, amestecand bine,apoi se adauga piureul de menta, dupa gust.
Cand blatul de cacao este gata, se scoate tava din cuptor si peste blat(in tava)se pune crema de branza.Se pune iarasi la cuptor, dar de data asta intr-o alta tava in care se pune apa fiarta. Se lasa la cuptor cca 30 de min.(iarasi dupa cuptorul fiecaruia).Cand este gata,lasam sa se racoreasca si portionam.
Pofta buna!
Sursa: gustos.ro
">
Ingrediente:
3 oua
65 gr zahar
60 gr faina
20 gr cacao
40 gr unt
25 ml lapte
Crema de branza cu menta:
300 gr branza proaspata de vaci
40 gr zahar
3 oua
50 gr frisca lichida
-4-5 fire de menta
Mod de preparare:
Mai intai pregatim blatul:
Se separa ouale, galbenusurile si 30 de r de zahar se bat energic pana au consistenta unei creme. Untul topit se incorporeaza in crema,in fir subtire, amestecand continuu.Se adauga si laptele, se amesteca si apoi se pune faina amestecata cu cacao(cernute),se mixeaza si se va obtine o crema de ciocolata.Separat se bat albusurile spuma tare cu cele 35 g zahar ramase. Spuma obtinuta se amesteca usor,( sa nu iasa tot aerul), cu crema de ciocolata.
Toata compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt, se niveleaza si se pune la cuptorul de dinainte incins, cam 20 de min. Cat se coace blatul, se pregateste crema de branza, dar inainte se pregateste piureul de menta.
Se aleg frunzele si cu o lingura de apa se mixeaza,pana iese un piure.
Intr-un bol se pune branza si se amesteca cu zaharul,se incorporeaza ouale, pe rand, amestecand bine,apoi se adauga piureul de menta, dupa gust.
Cand blatul de cacao este gata, se scoate tava din cuptor si peste blat(in tava)se pune crema de branza.Se pune iarasi la cuptor, dar de data asta intr-o alta tava in care se pune apa fiarta. Se lasa la cuptor cca 30 de min.(iarasi dupa cuptorul fiecaruia).Cand este gata,lasam sa se racoreasca si portionam.
Pofta buna!
Sursa: gustos.ro