A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1736480627.0685.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reteta zilei: Prajitura cu crema de ciocolata
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
31-08-2011, ora 11:34

Reteta zilei: Prajitura cu crema de ciocolata

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi va recomanda sa incercati o reteta delicioasa: Prajitura cu crema de ciocolata

Ingrediente (pentru circa 14 bucati):

• 700 g frisca lichida

• 500 g ciocolata amaruie

• 15 g unt

• 4 oua mijlocii

• 175 g zahar

• 125 g faina.

Pentru ornat :

• frisca batuta

• aschii de ciocolata alba

• ciocolata amaruie rasa.

Mod de preparare:

Crema de ciocolata : Se incalzesc pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta adaugand 400 g ciocolata rupta bucatele si untul. Se amesteca bine pana ce se topesc in frisca, se toarna crema in doua castroane si se lasa 3 ore sa se raceasca.

Aluatul : Se dau pe razatoarea mica 100 g de ciocolata. Se freaca ouale cu zaharul, aproximativ 7 minute, pana ce devin spumoase, si se adauga 200 g de frisca nebatuta si ciocolata rasa anterior. Se-ntinde aluatul intr-o tava unsa cu unt si infainata si se coace 17-20 de minute in cuptorul incins la 175 grade Celsius. Se lasa putin sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.

Se amesteca putin crema de ciocolata din cele doua castroane si se intinde o parte pe una din jumatatile de blat (complet racita) si alta parte, pe cealalta jumatate, asezata peste prima. Se tine prajitura o jumatate de ora la rece, dupa care se taie in bucati. Se orneaza cu frisca batuta, ciocolata amaruie rasa si aschiile de ciocolata alba. (Se topesc 100 g de ciocolata alba pe baia de aburi, se intinde ciocolata moale pe un fund de lemn si se "cioplesc" aschii cu un cutit.)

Pofta buna!

Foto: nepa.ro

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi va recomanda sa incercati o reteta delicioasa: Prajitura cu crema de ciocolata

,

Ingrediente (pentru circa 14 bucati):

•           700 g frisca lichida

•           500 g ciocolata amaruie

•           15 g unt

•           4 oua mijlocii

•           175 g zahar

•           125 g faina.

 

Pentru ornat :

•           frisca batuta

•           aschii de ciocolata alba

•           ciocolata amaruie rasa. 

 

Mod de preparare:

Crema de ciocolata : Se incalzesc pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta adaugand 400 g ciocolata rupta bucatele si untul. Se amesteca bine pana ce se topesc in frisca, se toarna crema in doua castroane si se lasa 3 ore sa se raceasca.

Aluatul : Se dau pe razatoarea mica 100 g de ciocolata. Se freaca ouale cu zaharul, aproximativ 7 minute, pana ce devin spumoase, si se adauga 200 g de frisca nebatuta si ciocolata rasa anterior. Se-ntinde aluatul intr-o tava unsa cu unt si infainata si se coace 17-20 de minute in cuptorul incins la 175 grade Celsius. Se lasa putin sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.

Se amesteca putin crema de ciocolata din cele doua castroane si se intinde o parte pe una din jumatatile de blat (complet racita) si alta parte, pe cealalta jumatate, asezata peste prima. Se tine prajitura o jumatate de ora la rece, dupa care se taie in bucati. Se orneaza cu frisca batuta, ciocolata amaruie rasa si aschiile de ciocolata alba. (Se topesc 100 g de ciocolata alba pe baia de aburi, se intinde ciocolata moale pe un fund de lemn si se "cioplesc" aschii cu un cutit.)

Pofta buna!

Foto: nepa.ro

 

" title="Stiri despre

Ingrediente (pentru circa 14 bucati):

•           700 g frisca lichida

•           500 g ciocolata amaruie

•           15 g unt

•           4 oua mijlocii

•           175 g zahar

•           125 g faina.

 

Pentru ornat :

•           frisca batuta

•           aschii de ciocolata alba

•           ciocolata amaruie rasa. 

 

Mod de preparare:

Crema de ciocolata : Se incalzesc pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta adaugand 400 g ciocolata rupta bucatele si untul. Se amesteca bine pana ce se topesc in frisca, se toarna crema in doua castroane si se lasa 3 ore sa se raceasca.

Aluatul : Se dau pe razatoarea mica 100 g de ciocolata. Se freaca ouale cu zaharul, aproximativ 7 minute, pana ce devin spumoase, si se adauga 200 g de frisca nebatuta si ciocolata rasa anterior. Se-ntinde aluatul intr-o tava unsa cu unt si infainata si se coace 17-20 de minute in cuptorul incins la 175 grade Celsius. Se lasa putin sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.

Se amesteca putin crema de ciocolata din cele doua castroane si se intinde o parte pe una din jumatatile de blat (complet racita) si alta parte, pe cealalta jumatate, asezata peste prima. Se tine prajitura o jumatate de ora la rece, dupa care se taie in bucati. Se orneaza cu frisca batuta, ciocolata amaruie rasa si aschiile de ciocolata alba. (Se topesc 100 g de ciocolata alba pe baia de aburi, se intinde ciocolata moale pe un fund de lemn si se "cioplesc" aschii cu un cutit.)

Pofta buna!

Foto: nepa.ro

 

">

Ingrediente (pentru circa 14 bucati):

•           700 g frisca lichida

•           500 g ciocolata amaruie

•           15 g unt

•           4 oua mijlocii

•           175 g zahar

•           125 g faina.

 

Pentru ornat :

•           frisca batuta

•           aschii de ciocolata alba

•           ciocolata amaruie rasa. 

 

Mod de preparare:

Crema de ciocolata : Se incalzesc pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta adaugand 400 g ciocolata rupta bucatele si untul. Se amesteca bine pana ce se topesc in frisca, se toarna crema in doua castroane si se lasa 3 ore sa se raceasca.

Aluatul : Se dau pe razatoarea mica 100 g de ciocolata. Se freaca ouale cu zaharul, aproximativ 7 minute, pana ce devin spumoase, si se adauga 200 g de frisca nebatuta si ciocolata rasa anterior. Se-ntinde aluatul intr-o tava unsa cu unt si infainata si se coace 17-20 de minute in cuptorul incins la 175 grade Celsius. Se lasa putin sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.

Se amesteca putin crema de ciocolata din cele doua castroane si se intinde o parte pe una din jumatatile de blat (complet racita) si alta parte, pe cealalta jumatate, asezata peste prima. Se tine prajitura o jumatate de ora la rece, dupa care se taie in bucati. Se orneaza cu frisca batuta, ciocolata amaruie rasa si aschiile de ciocolata alba. (Se topesc 100 g de ciocolata alba pe baia de aburi, se intinde ciocolata moale pe un fund de lemn si se "cioplesc" aschii cu un cutit.)

Pofta buna!

Foto: nepa.ro

 

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii