Cronica de Iasi va prezinta o reteta racoroasa si savuroasa: Prajitura cu branza si Fanta.
, De ce aveti nevoie?
Pentru blat:
6 oua
100 ml ulei
6 lg de zahar
2 lg de cacao
4 lg de faina
1 pachet praf de copt
Pentru crema:
500 g branza de vaci
200g unt
150 g zahar
esenta de vanilie
Pentru glazura:
850 ml Fanta (sau orice alt suc va place)
2 plicuri de budinca de vanilie
5 linguri de zahar
Cum preparati?
Se incepe cu pregatirea blatului. Galbenusurile se amesteca cu zaharul. Se adauga uleiul, cate putin si se mixeaza sa se omogenizeze. Apoi se pune faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se incorporeza foarte usor albusurile batute spuma. Se pune aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25 de minute si se lasa la racit in tava.
" title="Stiri despre
De ce aveti nevoie?
Pentru blat:
6 oua
100 ml ulei
6 lg de zahar
2 lg de cacao
4 lg de faina
1 pachet praf de copt
Pentru crema:
500 g branza de vaci
200g unt
150 g zahar
esenta de vanilie
Pentru glazura:
850 ml Fanta (sau orice alt suc va place)
2 plicuri de budinca de vanilie
5 linguri de zahar
Cum preparati?
Se incepe cu pregatirea blatului. Galbenusurile se amesteca cu zaharul. Se adauga uleiul, cate putin si se mixeaza sa se omogenizeze. Apoi se pune faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se incorporeza foarte usor albusurile batute spuma. Se pune aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25 de minute si se lasa la racit in tava.
">
De ce aveti nevoie?
Pentru blat:
6 oua
100 ml ulei
6 lg de zahar
2 lg de cacao
4 lg de faina
1 pachet praf de copt
Pentru crema:
500 g branza de vaci
200g unt
150 g zahar
esenta de vanilie
Pentru glazura:
850 ml Fanta (sau orice alt suc va place)
2 plicuri de budinca de vanilie
5 linguri de zahar
Cum preparati?
Se incepe cu pregatirea blatului. Galbenusurile se amesteca cu zaharul. Se adauga uleiul, cate putin si se mixeaza sa se omogenizeze. Apoi se pune faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se incorporeza foarte usor albusurile batute spuma. Se pune aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25 de minute si se lasa la racit in tava.
,
Intre timp se prepara crema de branza. Untul se freaca cu zaharul pana devine spuma, apoi se adauga branza, esenta de vanilie si se mixeaza bine. Crema se intinde pe blatul racit si se lasa la frigider.
" title="Stiri despre
Intre timp se prepara crema de branza. Untul se freaca cu zaharul pana devine spuma, apoi se adauga branza, esenta de vanilie si se mixeaza bine. Crema se intinde pe blatul racit si se lasa la frigider.
">
Intre timp se prepara crema de branza. Untul se freaca cu zaharul pana devine spuma, apoi se adauga branza, esenta de vanilie si se mixeaza bine. Crema se intinde pe blatul racit si se lasa la frigider.
,
Apoi, amestecam 850 ml de fanta pe foc pana se ingroasa. Cand este doar putin caldut, se adauga peste crema. Se lasa la rece pana se intareste glazura si se savureaza cu pofta!
" title="Stiri despre
Apoi, amestecam 850 ml de fanta pe foc pana se ingroasa. Cand este doar putin caldut, se adauga peste crema. Se lasa la rece pana se intareste glazura si se savureaza cu pofta!
">
Apoi, amestecam 850 ml de fanta pe foc pana se ingroasa. Cand este doar putin caldut, se adauga peste crema. Se lasa la rece pana se intareste glazura si se savureaza cu pofta!
,
Sursa: edithfrincu.blogspot.com
" title="Stiri despre