Cronica de Iasi recomanda: Prajitura cu banana si ciocolata
Ingrediente:
Pentru blat:
112 g ciocolata rupta bucatele
60 g unt .
1 cana si jumatate de faina.
100 g zahar.
2 lingurite ness.
2 lingurite praf de copt.
un praf de sare.
250 ml iaurt.
2 banane mari,una pasata, pentru umplutura si una pentru ornat prajitura.
2 oua.
Pentru glazura :
100 ml frisca lichida
112 g ciocolata rupta bucatele.
1 plic fistic maruntit, pentru ornament.
Mod de preparare:
Topiti untul si ciocolata.
Intr-un alt vas se amesteca faina, zaharul, nessul, praful de copt si sarea. Se adauga iaurtul, banana pasata, ouale si se mixeaza putin. Se adauga amestecul de ciocolata cu unt si se omogenizeaza.
Se toarna aluatul intr-o tava (20/30cm) tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 40 de minute.
Pentru glazura se incalzeste frisca pana aproape de punctul de fierbere. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata si se amesteca pana la omogenizare. Se raceste (se lasa sa ajunga la temperatura camerei) si se intinde pe prajitura.Se da la rece pentru o ora.
Foto: gustos.ro
Tag-uri:
Cronica de Iasi recomanda: Prajitura cu banana si ciocolata
,
Ingrediente:
Pentru blat:
112 g ciocolata rupta bucatele
60 g unt .
1 cana si jumatate de faina.
100 g zahar.
2 lingurite ness.
2 lingurite praf de copt.
un praf de sare.
250 ml iaurt.
2 banane mari,una pasata, pentru umplutura si una pentru ornat prajitura.
2 oua.
Pentru glazura :
100 ml frisca lichida
112 g ciocolata rupta bucatele.
1 plic fistic maruntit, pentru ornament.
Mod de preparare:
Topiti untul si ciocolata.
Intr-un alt vas se amesteca faina, zaharul, nessul, praful de copt si sarea. Se adauga iaurtul, banana pasata, ouale si se mixeaza putin. Se adauga amestecul de ciocolata cu unt si se omogenizeaza.
Se toarna aluatul intr-o tava (20/30cm) tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 40 de minute.
Pentru glazura se incalzeste frisca pana aproape de punctul de fierbere. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata si se amesteca pana la omogenizare. Se raceste (se lasa sa ajunga la temperatura camerei) si se intinde pe prajitura.Se da la rece pentru o ora.
Foto: gustos.ro
" title="Stiri despre
Ingrediente:
Pentru blat:
112 g ciocolata rupta bucatele
60 g unt .
1 cana si jumatate de faina.
100 g zahar.
2 lingurite ness.
2 lingurite praf de copt.
un praf de sare.
250 ml iaurt.
2 banane mari,una pasata, pentru umplutura si una pentru ornat prajitura.
2 oua.
Pentru glazura :
100 ml frisca lichida
112 g ciocolata rupta bucatele.
1 plic fistic maruntit, pentru ornament.
Mod de preparare:
Topiti untul si ciocolata.
Intr-un alt vas se amesteca faina, zaharul, nessul, praful de copt si sarea. Se adauga iaurtul, banana pasata, ouale si se mixeaza putin. Se adauga amestecul de ciocolata cu unt si se omogenizeaza.
Se toarna aluatul intr-o tava (20/30cm) tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 40 de minute.
Pentru glazura se incalzeste frisca pana aproape de punctul de fierbere. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata si se amesteca pana la omogenizare. Se raceste (se lasa sa ajunga la temperatura camerei) si se intinde pe prajitura.Se da la rece pentru o ora.
Foto: gustos.ro
">
Ingrediente:
Pentru blat:
112 g ciocolata rupta bucatele
60 g unt .
1 cana si jumatate de faina.
100 g zahar.
2 lingurite ness.
2 lingurite praf de copt.
un praf de sare.
250 ml iaurt.
2 banane mari,una pasata, pentru umplutura si una pentru ornat prajitura.
2 oua.
Pentru glazura :
100 ml frisca lichida
112 g ciocolata rupta bucatele.
1 plic fistic maruntit, pentru ornament.
Mod de preparare:
Topiti untul si ciocolata.
Intr-un alt vas se amesteca faina, zaharul, nessul, praful de copt si sarea. Se adauga iaurtul, banana pasata, ouale si se mixeaza putin. Se adauga amestecul de ciocolata cu unt si se omogenizeaza.
Se toarna aluatul intr-o tava (20/30cm) tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 40 de minute.
Pentru glazura se incalzeste frisca pana aproape de punctul de fierbere. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata si se amesteca pana la omogenizare. Se raceste (se lasa sa ajunga la temperatura camerei) si se intinde pe prajitura.Se da la rece pentru o ora.
Foto: gustos.ro