ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
05-10-2011, ora 06:21

Reteta zilei: Prajitura cu ananas

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi recomanda: Prajitura cu ananas

Ingrediente:

6 oua

6 linguri zahar

6 linguri faina

1 praf de copt stins cu zeama de lamaie

coaja rasa de la o portocala

coaja rasa de la o lamaie

1 cutie compot de ananas

4 linguri cu varf budinca de vanilie

850 ml lapte

4 linguri zahar

250 gm frisca lichida

4 linguri fulgi de cocos

Mod de preparare:

Se prepara un blat din cele 6 albusuri batute spuma cu 6 linguri de zahar.

Se adauga galbenusurile si faina,coaja de lamaie si portocala, praful de copt stins cu lamaie si se mixeaza bine.

Intr-o tava dreptunghiulara se pune hartie de copt si se aseaza aluatul pentru blat.

Se pune in cuptorul preincalzit la 160 de grade si se lasa 35-40 de minute .

Se scoate pe un gratar sa se raceasca.

Se insiropeaza cu zeama de compot.

Ananasul se taie in bucati marunte si se aseaza peste blat.

Se pune laptele la fiert cu 4 linguri de zahar si se adauga praful de budinca amestecat cu 6 linguri de lapte; cand incepe sa fiarba se mai lasa 1 minut pentru a se ingrosa putin.

Se pune peste blatul cu ananas si se lasa sa se raceaca

Se bate frisca ,se aseaza peste budinca si se presara cu 4 linguri de nuca de cocos.

Se pune la frigider.

Inainte de servire se taie in patrate sau romburi.

Sursa: retetedulci.ro

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi recomanda: Prajitura cu ananas

,

Ingrediente:

6 oua

6 linguri zahar

6 linguri faina

1 praf de copt stins cu zeama de lamaie

coaja rasa de la o portocala

coaja rasa de la o lamaie

1 cutie compot de ananas

4 linguri cu varf budinca de vanilie

850 ml lapte

4 linguri zahar

250 gm frisca lichida

4 linguri fulgi de cocos

 

Mod de preparare:

Se prepara un blat din cele 6 albusuri batute spuma cu 6 linguri de zahar.

Se adauga galbenusurile si faina,coaja de lamaie si portocala, praful de copt stins cu lamaie si se mixeaza bine.

Intr-o tava dreptunghiulara se pune hartie de copt si se aseaza aluatul pentru blat.

Se pune in cuptorul preincalzit la 160 de grade si se lasa 35-40 de minute .

Se scoate pe un gratar sa se raceasca.

Se insiropeaza cu zeama de compot.

Ananasul se taie in bucati marunte si se aseaza peste blat.

Se pune laptele la fiert cu 4 linguri de zahar si se adauga praful de budinca amestecat cu 6 linguri de lapte; cand incepe sa fiarba se mai lasa 1 minut pentru a se ingrosa putin.

Se pune peste blatul cu ananas si se lasa sa se raceaca

Se bate frisca ,se aseaza peste budinca si se presara cu 4 linguri de nuca de cocos.

Se pune la frigider.

Inainte de servire se taie in patrate sau romburi.

Sursa: retetedulci.ro

" title="Stiri despre

Ingrediente:

6 oua

6 linguri zahar

6 linguri faina

1 praf de copt stins cu zeama de lamaie

coaja rasa de la o portocala

coaja rasa de la o lamaie

1 cutie compot de ananas

4 linguri cu varf budinca de vanilie

850 ml lapte

4 linguri zahar

250 gm frisca lichida

4 linguri fulgi de cocos

 

Mod de preparare:

Se prepara un blat din cele 6 albusuri batute spuma cu 6 linguri de zahar.

Se adauga galbenusurile si faina,coaja de lamaie si portocala, praful de copt stins cu lamaie si se mixeaza bine.

Intr-o tava dreptunghiulara se pune hartie de copt si se aseaza aluatul pentru blat.

Se pune in cuptorul preincalzit la 160 de grade si se lasa 35-40 de minute .

Se scoate pe un gratar sa se raceasca.

Se insiropeaza cu zeama de compot.

Ananasul se taie in bucati marunte si se aseaza peste blat.

Se pune laptele la fiert cu 4 linguri de zahar si se adauga praful de budinca amestecat cu 6 linguri de lapte; cand incepe sa fiarba se mai lasa 1 minut pentru a se ingrosa putin.

Se pune peste blatul cu ananas si se lasa sa se raceaca

Se bate frisca ,se aseaza peste budinca si se presara cu 4 linguri de nuca de cocos.

Se pune la frigider.

Inainte de servire se taie in patrate sau romburi.

Sursa: retetedulci.ro

">

Ingrediente:

6 oua

6 linguri zahar

6 linguri faina

1 praf de copt stins cu zeama de lamaie

coaja rasa de la o portocala

coaja rasa de la o lamaie

1 cutie compot de ananas

4 linguri cu varf budinca de vanilie

850 ml lapte

4 linguri zahar

250 gm frisca lichida

4 linguri fulgi de cocos

 

Mod de preparare:

Se prepara un blat din cele 6 albusuri batute spuma cu 6 linguri de zahar.

Se adauga galbenusurile si faina,coaja de lamaie si portocala, praful de copt stins cu lamaie si se mixeaza bine.

Intr-o tava dreptunghiulara se pune hartie de copt si se aseaza aluatul pentru blat.

Se pune in cuptorul preincalzit la 160 de grade si se lasa 35-40 de minute .

Se scoate pe un gratar sa se raceasca.

Se insiropeaza cu zeama de compot.

Ananasul se taie in bucati marunte si se aseaza peste blat.

Se pune laptele la fiert cu 4 linguri de zahar si se adauga praful de budinca amestecat cu 6 linguri de lapte; cand incepe sa fiarba se mai lasa 1 minut pentru a se ingrosa putin.

Se pune peste blatul cu ananas si se lasa sa se raceaca

Se bate frisca ,se aseaza peste budinca si se presara cu 4 linguri de nuca de cocos.

Se pune la frigider.

Inainte de servire se taie in patrate sau romburi.

Sursa: retetedulci.ro

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii