ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

VIATA IN IASI

LIFESTYLE
03-11-2011, ora 06:06

Reteta zilei: Prajitura Tosca

Articol de Adelina Florescu

Cronica de Iasi va recomanda: Prajitura Tosca

Pentru blatul 1 avem nevoie de:

- 6 albusuri

-150 g zahar

-50 g mac

-2 linguri nuca de cocos

-3 linguri faina

-1/2 lingurita praf de copt

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam macul si nuca de cocos,iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia o turnam intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.

Pentru crema avem nevoie de:

- 6 galbenusuri

-8 linguri zahar

-3 linguri amidon

-225 ml lapte

-200 g unt

-vanilie

Galbenusurile le frecam cu 6 linguri de zahar pana devin albicioase. Adaugam amidonul si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Desfacem totul cu laptele rece si punem pe aragaz la foc mic. Amestecam continuu pana se ingroasa compozitia. Lasam la racit.

Intre timp batem untul spuma cu cele 2 linguri de zahar ramase si cu vanilia si-l adaugam cate putin in crema de galbenusuri bine racita.

Crema obtinuta se repartizeaza uniform pe blatul cu mac.

Pentru sirop avem nevoie de:

- 100 ml apa

-100 g zahar

-1 lingura lichior de ciocolata

Zaharul il caramelizam, apoi il "stingem" cu apa rece. Atentie la aburi! Lasam la racit si din cand in cand amestecam sa se topeasca zaharul caramel. Dupa racire adaugam si lichiorul.

Pentru blatul 2 avem nevoie de:

-150 g biscuiti obisnuiti

Biscuitii ii insiropam, apoi ii aliniem frumos peste stratul de crema.

Pentru glazura avem nevoie de:

-100 g ciocolata amaruie

-50 ml frisca lichida

-50 g unt

Ciocolata o topim impreuna cu untul si frisca lichida. Se aduce compozitia pana la punctul de fierbere apoi se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase se toarna peste blatul de biscuiti.

Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza.

     
Tag-uri:

Cronica de Iasi va recomanda: Prajitura Tosca

,

Pentru blatul 1 avem nevoie de:

- 6 albusuri

-150 g zahar

-50 g mac

-2 linguri nuca de cocos

-3 linguri faina

-1/2 lingurita praf de copt

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam macul si nuca de cocos,iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia o turnam intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.

 Pentru crema avem nevoie de:

- 6 galbenusuri

-8 linguri zahar

-3 linguri amidon

-225 ml lapte

-200 g unt

-vanilie

Galbenusurile le frecam cu 6 linguri de zahar pana devin albicioase. Adaugam amidonul si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Desfacem totul cu laptele rece si punem pe aragaz la foc mic. Amestecam continuu pana se ingroasa compozitia. Lasam la racit.

Intre timp batem untul spuma cu cele 2 linguri de zahar ramase si cu vanilia si-l adaugam cate putin in crema de galbenusuri bine racita.

Crema obtinuta se repartizeaza uniform pe blatul cu mac.

 Pentru sirop avem nevoie de:

- 100 ml apa

-100 g zahar

-1 lingura lichior de ciocolata

Zaharul il caramelizam, apoi il "stingem" cu apa rece. Atentie la aburi! Lasam la racit si din cand in cand amestecam sa se topeasca zaharul caramel. Dupa racire adaugam si lichiorul.

Pentru blatul 2 avem nevoie de:

-150 g biscuiti obisnuiti

Biscuitii ii insiropam, apoi ii aliniem frumos peste stratul de crema.

Pentru glazura avem nevoie de:

-100 g ciocolata amaruie

-50 ml frisca lichida

-50 g unt

Ciocolata o topim impreuna cu untul si frisca lichida. Se aduce compozitia pana la punctul de fierbere apoi se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase se toarna peste blatul de biscuiti.

Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza.

" title="Stiri despre

Pentru blatul 1 avem nevoie de:

- 6 albusuri

-150 g zahar

-50 g mac

-2 linguri nuca de cocos

-3 linguri faina

-1/2 lingurita praf de copt

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam macul si nuca de cocos,iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia o turnam intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.

 Pentru crema avem nevoie de:

- 6 galbenusuri

-8 linguri zahar

-3 linguri amidon

-225 ml lapte

-200 g unt

-vanilie

Galbenusurile le frecam cu 6 linguri de zahar pana devin albicioase. Adaugam amidonul si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Desfacem totul cu laptele rece si punem pe aragaz la foc mic. Amestecam continuu pana se ingroasa compozitia. Lasam la racit.

Intre timp batem untul spuma cu cele 2 linguri de zahar ramase si cu vanilia si-l adaugam cate putin in crema de galbenusuri bine racita.

Crema obtinuta se repartizeaza uniform pe blatul cu mac.

 Pentru sirop avem nevoie de:

- 100 ml apa

-100 g zahar

-1 lingura lichior de ciocolata

Zaharul il caramelizam, apoi il "stingem" cu apa rece. Atentie la aburi! Lasam la racit si din cand in cand amestecam sa se topeasca zaharul caramel. Dupa racire adaugam si lichiorul.

Pentru blatul 2 avem nevoie de:

-150 g biscuiti obisnuiti

Biscuitii ii insiropam, apoi ii aliniem frumos peste stratul de crema.

Pentru glazura avem nevoie de:

-100 g ciocolata amaruie

-50 ml frisca lichida

-50 g unt

Ciocolata o topim impreuna cu untul si frisca lichida. Se aduce compozitia pana la punctul de fierbere apoi se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase se toarna peste blatul de biscuiti.

Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza.

">

Pentru blatul 1 avem nevoie de:

- 6 albusuri

-150 g zahar

-50 g mac

-2 linguri nuca de cocos

-3 linguri faina

-1/2 lingurita praf de copt

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam macul si nuca de cocos,iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia o turnam intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.

 Pentru crema avem nevoie de:

- 6 galbenusuri

-8 linguri zahar

-3 linguri amidon

-225 ml lapte

-200 g unt

-vanilie

Galbenusurile le frecam cu 6 linguri de zahar pana devin albicioase. Adaugam amidonul si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Desfacem totul cu laptele rece si punem pe aragaz la foc mic. Amestecam continuu pana se ingroasa compozitia. Lasam la racit.

Intre timp batem untul spuma cu cele 2 linguri de zahar ramase si cu vanilia si-l adaugam cate putin in crema de galbenusuri bine racita.

Crema obtinuta se repartizeaza uniform pe blatul cu mac.

 Pentru sirop avem nevoie de:

- 100 ml apa

-100 g zahar

-1 lingura lichior de ciocolata

Zaharul il caramelizam, apoi il "stingem" cu apa rece. Atentie la aburi! Lasam la racit si din cand in cand amestecam sa se topeasca zaharul caramel. Dupa racire adaugam si lichiorul.

Pentru blatul 2 avem nevoie de:

-150 g biscuiti obisnuiti

Biscuitii ii insiropam, apoi ii aliniem frumos peste stratul de crema.

Pentru glazura avem nevoie de:

-100 g ciocolata amaruie

-50 ml frisca lichida

-50 g unt

Ciocolata o topim impreuna cu untul si frisca lichida. Se aduce compozitia pana la punctul de fierbere apoi se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase se toarna peste blatul de biscuiti.

Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza.

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii