Cronica de Iasi va recomanda o reteta perfecta pentru serile de toamna:Pere in vin,umplute cu ciocolata

Ingrediente:
6 pere nu foarte moi
400 ml vin rosu
1litru apa
150 g zahar tos + 3 linguri pentru presarat
2 batoane scortisoara
5 teci cardamom
100 g ciocolata amaruie
100 g alune de padure
50 g merisoare
150 g unt, topit
6 foi mari de placinta
Mod de preparare:
Pune la fiert apa, vinul, zaharul, scortisoara si cardamomul.
In acest timp curata perele de coaja si scoate-le semintele.
Cand apa cu vin incepe sa fiarba, pune perele in oala. Daca nu sunt complet acoperite de lichid, mai adauga putina apa. Lasa la fiert cam 20 de minute, sau pana ce perele s-au inmuiat.
Lasa perele sa se raceasca in lichid. Daca nu ai timp, poti continua pregatirea retetei a doua zi.
Incalzeste cuptorul la 180 grade C.
Taie ciocolata si alunele in bucati nu prea mari. Amesteca ciocolata, alunele, merisoarele si 50 g de unt topit.
Scoate perele din lichid (pe care il pastrezi) si umple-le cu amestecul de ciocolata. Ceea ce ramane imparte in 6 parti egale.
Taie foile de placinta in 4, sau in bucati destul de mari sa cuprinda perele.
Intinde o foaie de placinta, unge-o cu unt topit si presar-o cu zahar. Peste ea pune inca 3 foi de placinta, ungandu-le cu unt si zahar. In centru pune 1 parte din amestecul de ciocolata. Deasupra pune o para si infasoara in jurul ei foile de placinta. Unge-le cu putin unt si presara-le cu putin zahar.
Repeta acelasi mod de pregatire pentru celelalte 5 pere. Unge o tava cu putin unt si pune in ea perele. Coace-le la 180 C cam 20 minute, sau pana cand devin aurii.
In acest timp scoate scortisoara si cardamomul din lichid. Fierbe lichidul pana cand se caramelizeaza putin si devine un sirop gros.
Serveste cate o para in 2-3 linguri de sos de vin.
Pofta buna!
Sursa: retetedulci.ro
Tag-uri:
Cronica de Iasi va recomanda o reteta perfecta pentru serile de toamna:Pere in vin,umplute cu ciocolata
,

Ingrediente:
6 pere nu foarte moi
400 ml vin rosu
1litru apa
150 g zahar tos + 3 linguri pentru presarat
2 batoane scortisoara
5 teci cardamom
100 g ciocolata amaruie
100 g alune de padure
50 g merisoare
150 g unt, topit
6 foi mari de placinta
Mod de preparare:
Pune la fiert apa, vinul, zaharul, scortisoara si cardamomul.
In acest timp curata perele de coaja si scoate-le semintele.
Cand apa cu vin incepe sa fiarba, pune perele in oala. Daca nu sunt complet acoperite de lichid, mai adauga putina apa. Lasa la fiert cam 20 de minute, sau pana ce perele s-au inmuiat.
Lasa perele sa se raceasca in lichid. Daca nu ai timp, poti continua pregatirea retetei a doua zi.
Incalzeste cuptorul la 180 grade C.
Taie ciocolata si alunele in bucati nu prea mari. Amesteca ciocolata, alunele, merisoarele si 50 g de unt topit.
Scoate perele din lichid (pe care il pastrezi) si umple-le cu amestecul de ciocolata. Ceea ce ramane imparte in 6 parti egale.
Taie foile de placinta in 4, sau in bucati destul de mari sa cuprinda perele.
Intinde o foaie de placinta, unge-o cu unt topit si presar-o cu zahar. Peste ea pune inca 3 foi de placinta, ungandu-le cu unt si zahar. In centru pune 1 parte din amestecul de ciocolata. Deasupra pune o para si infasoara in jurul ei foile de placinta. Unge-le cu putin unt si presara-le cu putin zahar.
Repeta acelasi mod de pregatire pentru celelalte 5 pere. Unge o tava cu putin unt si pune in ea perele. Coace-le la 180 C cam 20 minute, sau pana cand devin aurii.
In acest timp scoate scortisoara si cardamomul din lichid. Fierbe lichidul pana cand se caramelizeaza putin si devine un sirop gros.
Serveste cate o para in 2-3 linguri de sos de vin.
Pofta buna!
Sursa: retetedulci.ro
" title="Stiri despre

Ingrediente:
6 pere nu foarte moi
400 ml vin rosu
1litru apa
150 g zahar tos + 3 linguri pentru presarat
2 batoane scortisoara
5 teci cardamom
100 g ciocolata amaruie
100 g alune de padure
50 g merisoare
150 g unt, topit
6 foi mari de placinta
Mod de preparare:
Pune la fiert apa, vinul, zaharul, scortisoara si cardamomul.
In acest timp curata perele de coaja si scoate-le semintele.
Cand apa cu vin incepe sa fiarba, pune perele in oala. Daca nu sunt complet acoperite de lichid, mai adauga putina apa. Lasa la fiert cam 20 de minute, sau pana ce perele s-au inmuiat.
Lasa perele sa se raceasca in lichid. Daca nu ai timp, poti continua pregatirea retetei a doua zi.
Incalzeste cuptorul la 180 grade C.
Taie ciocolata si alunele in bucati nu prea mari. Amesteca ciocolata, alunele, merisoarele si 50 g de unt topit.
Scoate perele din lichid (pe care il pastrezi) si umple-le cu amestecul de ciocolata. Ceea ce ramane imparte in 6 parti egale.
Taie foile de placinta in 4, sau in bucati destul de mari sa cuprinda perele.
Intinde o foaie de placinta, unge-o cu unt topit si presar-o cu zahar. Peste ea pune inca 3 foi de placinta, ungandu-le cu unt si zahar. In centru pune 1 parte din amestecul de ciocolata. Deasupra pune o para si infasoara in jurul ei foile de placinta. Unge-le cu putin unt si presara-le cu putin zahar.
Repeta acelasi mod de pregatire pentru celelalte 5 pere. Unge o tava cu putin unt si pune in ea perele. Coace-le la 180 C cam 20 minute, sau pana cand devin aurii.
In acest timp scoate scortisoara si cardamomul din lichid. Fierbe lichidul pana cand se caramelizeaza putin si devine un sirop gros.
Serveste cate o para in 2-3 linguri de sos de vin.
Pofta buna!
Sursa: retetedulci.ro
">

Ingrediente:
6 pere nu foarte moi
400 ml vin rosu
1litru apa
150 g zahar tos + 3 linguri pentru presarat
2 batoane scortisoara
5 teci cardamom
100 g ciocolata amaruie
100 g alune de padure
50 g merisoare
150 g unt, topit
6 foi mari de placinta
Mod de preparare:
Pune la fiert apa, vinul, zaharul, scortisoara si cardamomul.
In acest timp curata perele de coaja si scoate-le semintele.
Cand apa cu vin incepe sa fiarba, pune perele in oala. Daca nu sunt complet acoperite de lichid, mai adauga putina apa. Lasa la fiert cam 20 de minute, sau pana ce perele s-au inmuiat.
Lasa perele sa se raceasca in lichid. Daca nu ai timp, poti continua pregatirea retetei a doua zi.
Incalzeste cuptorul la 180 grade C.
Taie ciocolata si alunele in bucati nu prea mari. Amesteca ciocolata, alunele, merisoarele si 50 g de unt topit.
Scoate perele din lichid (pe care il pastrezi) si umple-le cu amestecul de ciocolata. Ceea ce ramane imparte in 6 parti egale.
Taie foile de placinta in 4, sau in bucati destul de mari sa cuprinda perele.
Intinde o foaie de placinta, unge-o cu unt topit si presar-o cu zahar. Peste ea pune inca 3 foi de placinta, ungandu-le cu unt si zahar. In centru pune 1 parte din amestecul de ciocolata. Deasupra pune o para si infasoara in jurul ei foile de placinta. Unge-le cu putin unt si presara-le cu putin zahar.
Repeta acelasi mod de pregatire pentru celelalte 5 pere. Unge o tava cu putin unt si pune in ea perele. Coace-le la 180 C cam 20 minute, sau pana cand devin aurii.
In acest timp scoate scortisoara si cardamomul din lichid. Fierbe lichidul pana cand se caramelizeaza putin si devine un sirop gros.
Serveste cate o para in 2-3 linguri de sos de vin.
Pofta buna!
Sursa: retetedulci.ro