Cronica de Iasi iti propune pentru inceput de weekend o reteta delicioasa: Penne arabianta
Ingrediente:
400 g penne
500 g rosii decojite
100 g ceapa
2 catei usturoi tocati marunt
4 linguri ulei de masline
2 ardei
doi ardei iuti
o lingurita de zahar
Mod de preparare:
Se oparesc rosiile dupa care imediat se pun in apa rece, astfel puteti sa indepartati mai usor coaja. Scoateti apoi miezul si semintele, astfel inat sa aveti doar pulpa. Taiati si ardeiul fasii subtiri.
Intr-o tigaie incingesi niste ulei si adaugati usturoi si piper, dupa care adaugati ceapa si sotati cateva minute. Cand s-au inmuiat – adaugati rosiile, ardeii, sarea, amestecati si mai lasati aproximativ 10 minute pe foc mic. Pastele se fierb in 4 litru de apa cu sare.
Mod de servire:
Scurgeti si adaugati pastele peste sos. Se amesteca, se lasa cateva minute, mai condimentati daca considerati ca e necesar siserviti. Se poate orna cu frunze proaspete de busuioc.
Sursa: culinar.ro
Tag-uri:
Cronica de Iasi iti propune pentru inceput de weekend o reteta delicioasa: Penne arabianta
,
Ingrediente:
400 g penne
500 g rosii decojite
100 g ceapa
2 catei usturoi tocati marunt
4 linguri ulei de masline
2 ardei
doi ardei iuti
o lingurita de zahar
Mod de preparare:
Se oparesc rosiile dupa care imediat se pun in apa rece, astfel puteti sa indepartati mai usor coaja. Scoateti apoi miezul si semintele, astfel inat sa aveti doar pulpa. Taiati si ardeiul fasii subtiri.
Intr-o tigaie incingesi niste ulei si adaugati usturoi si piper, dupa care adaugati ceapa si sotati cateva minute. Cand s-au inmuiat – adaugati rosiile, ardeii, sarea, amestecati si mai lasati aproximativ 10 minute pe foc mic. Pastele se fierb in 4 litru de apa cu sare.
Mod de servire:
Scurgeti si adaugati pastele peste sos. Se amesteca, se lasa cateva minute, mai condimentati daca considerati ca e necesar siserviti. Se poate orna cu frunze proaspete de busuioc.
Sursa: culinar.ro
" title="Stiri despre
Ingrediente:
400 g penne
500 g rosii decojite
100 g ceapa
2 catei usturoi tocati marunt
4 linguri ulei de masline
2 ardei
doi ardei iuti
o lingurita de zahar
Mod de preparare:
Se oparesc rosiile dupa care imediat se pun in apa rece, astfel puteti sa indepartati mai usor coaja. Scoateti apoi miezul si semintele, astfel inat sa aveti doar pulpa. Taiati si ardeiul fasii subtiri.
Intr-o tigaie incingesi niste ulei si adaugati usturoi si piper, dupa care adaugati ceapa si sotati cateva minute. Cand s-au inmuiat – adaugati rosiile, ardeii, sarea, amestecati si mai lasati aproximativ 10 minute pe foc mic. Pastele se fierb in 4 litru de apa cu sare.
Mod de servire:
Scurgeti si adaugati pastele peste sos. Se amesteca, se lasa cateva minute, mai condimentati daca considerati ca e necesar siserviti. Se poate orna cu frunze proaspete de busuioc.
Sursa: culinar.ro
">
Ingrediente:
400 g penne
500 g rosii decojite
100 g ceapa
2 catei usturoi tocati marunt
4 linguri ulei de masline
2 ardei
doi ardei iuti
o lingurita de zahar
Mod de preparare:
Se oparesc rosiile dupa care imediat se pun in apa rece, astfel puteti sa indepartati mai usor coaja. Scoateti apoi miezul si semintele, astfel inat sa aveti doar pulpa. Taiati si ardeiul fasii subtiri.
Intr-o tigaie incingesi niste ulei si adaugati usturoi si piper, dupa care adaugati ceapa si sotati cateva minute. Cand s-au inmuiat – adaugati rosiile, ardeii, sarea, amestecati si mai lasati aproximativ 10 minute pe foc mic. Pastele se fierb in 4 litru de apa cu sare.
Mod de servire:
Scurgeti si adaugati pastele peste sos. Se amesteca, se lasa cateva minute, mai condimentati daca considerati ca e necesar siserviti. Se poate orna cu frunze proaspete de busuioc.
Sursa: culinar.ro